دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۹۳۰
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۶
جشنواره شعر علوی در کلاس بین‌الملل ظاهر شد

احیای جشنواره شعر علوی پس از توقف ۱۰ ساله/ بهار شعری در زمستان ۱۴۰۳

احیای جشنواره شعر علوی پس از توقف ۱۰ ساله/ بهار شعری در زمستان ۱۴۰۳
چهاردهمین جشنواره شعر علوی پس از توقف ۱۰ ساله در کلاس بین‌المللی ظاهر شد تا بگوید گرچه دیر شده، اما خوب شده و قرار است زمستان امسال، بهار شعری را در استان علویان رقم بزند.

به گزارش آوای خزر از ساری، شامگاه ۱۹ مهرماه ۱۳۹۳ سالن سلمان هراتی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در یک هوای پاییزی مطبوع میزبان شاعرانی از سراسر کشور در اختتامیه سیزدهمین جشنواره شعر علوی بود.

در آن سال ۳ هزار و ۳۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، ۴۰ اثر به مرحله نهایی راه یافتند و پس از داوری، ۱۲ نفر برگزیده شدند.

موضوع اصلی جشنواره نیز برداشتی از خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های امام علی(ع) در نهج‌البلاغه و سیره ایشان در حوزه‌های فرهنگ، عدالت اقتصادی و اجتماعی بود. بخش ویژه به شعر فاطمی(اشعاری با موضوع حضرت زهرا س) اختصاص داشت.

پس از گذشت ۱۰ سال، عصر روز یکشنبه ۶ آبان‌ماه فعالان شعر و ادب مازندران در سالن کنفرانس اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در یک دورهمی دوستانه گرد هم آمدند تا در خصوص برگزاری چهاردهمین جشنواره شعر علوی به عنوان همیاران این رویداد فرهنگی هم‌اندیشی کنند.

ناگفته نماند که فراخوان جشنواره در تیرماه امسال منتشر شد، اما مسائلی که پس از شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش رخ داد و به دنبال آن تحولات کشور و منطقه، سبب شد تا جشنواره به حاشیه و حتی تا مرز فراموشی برود.

اتفاقی که در جشنواره چهاردهم افتاده این است که بخش بین‌الملل به آن اضافه و در واقع بین‌المللی شده است یعنی فارسی‌زبانان سراسر دنیا می‌توانند در جشنواره شرکت کنند، همچنین بخش ویژه‌ی نبوی(اشعاری با موضوع پیامبر خاتم ص) است.

این جشنواره همانطور که در فراخوان آمده؛ دارای بخش‌های شعر بزرگسال، کودک و نوجوان و شعر بومی با ترجمه فارسی در قالب کلاسیک، ترانه، نیمایی و سپید است و علاقمندان می‌توانند آثارشان را با موضوعات خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های امام علی(ع) در نهج‌البلاغه و سیره ایشان در حوزه‌های فرهنگ، عدالت اقتصادی و اجتماعی است و با توجه به اینکه صد‌ها اثر تا کنون به جشنواره رسیده است، آخرین مهلت ارسال آثار بدون تمدید تا آبان‌ماه جاری است.

علاقمندان می‌توانند آثارشان را در همه پیام‌رسان‌ها به شماره ۰۹۳۵۹۴۲۰۰۴۶ ارسال کنند، آدرس الکترونیکی جشنواره alavipoetry@gmail.com  و شماره تماس دبیرخانه برای کسب اطلاعات بیشتر ۰۹۱۱۴۲۲۴۲۰۰ است.

احیای جشنواره شعر علوی پس از توقف ۱۰ ساله/ بهار شعری در زمستان ۱۴۰۳
جشنواره شعر علوی به دنبال مؤلفه و پدیده جدید شعری‌ست

دبیر چهاردهمین جشنواره شعر علوی با اشاره به فاصله ۱۰ ساله بین آخرین جشنواره و جشنواره جدید، معتقد است که این تأخیر واقعا سه نسل شعری را از هم جدا کرده است.

احسان مهدیان گفت: وقتی به کتاب‌های سیزده دوره قبل نگاه می‌کردم به این نتیجه رسیدم که برخلاف محتوایی که داشت؛ یک مکتب شعری و یک ژانر برای خودش بوده است، اما فرم و زبانش روزآمد نیست.

نظر این شاعر آن است که اشعار جشنواره حداقل دو تا سه سال یکبار بیشتر به شکل نوحه‌سرایی و مدیحه‌سرایی و همچنین آمیخته با حزن و اندوه و اغراق‌های عجیب بوده است.

مهدیان ادامه داد: اکنون که به سمت تکنیکال‌شدن می‌رویم و باید جهشی به شعر علوی بدهیم بهتر دیدیم که جشنواره در سطح بین‌المللی باشد و از این فرصت به عنوان یک ظرفیت جهت بهره‌مندی از اشعار و رویکرد فارسی‌زبانان و نوع پرداخت آنها در زمینه شعری استقبال کنیم.

دبیر چهاردهمین جشنواره شعر علوی با بیان اینکه خلاقیت شعری در استان زیاد داریم، اما این شاخصه در بخش موضوعی کم است و یا تلاش نشد که به این سمت برویم، تأکید کرد: اگر در جشنواره نتوانیم دو مؤلفه جدید اضافه کنیم و یا پدیده جدیدی را معرفی کنیم یعنی هدفی که می‌خواستیم محقق نشده است؛ جشنواره برای این است که پدیده‌ها و رویکرد‌های شعری خودش را بشناسد.

جشنواره حلقه ارتباط بین‌نسلی‌ست

رئیس گروه فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز خرسند از اینکه پس از یک‌دهه قرار است جشنواره شعر علوی راه بیفتد، آن را یک رسالت بزرگ دانست به این دلیل که جوانان را مجددا در عرصه اشعار آیینی بیاوریم و از نظر او در این مدت شاعران جدیدی آمده‌اند که شناخته‌شده نیستند.

محمد غلامی پاجی اظهار کرد: جشنواره می‌تواند حلقه واسطی برای حضور آنها در عرصه شعر علوی و رابطی بین شعرای جوان و پیشکسوت باشد.

احیای جشنواره شعر علوی پس از توقف ۱۰ ساله/ بهار شعری در زمستان ۱۴۰۳
حدود ۹۰۰ اثر به دبیرخانه شعر علوی رسید

منصور علی‌اصغری یکی از اعضای دبیرخانه چهاردهمین جشنواره شعر علوی و از شاعران و پژوهشگران کشور با اشاره به برگزاری ۱۳ دوره شعر علوی در سطح ملی، افزود: جشنواره چهاردهم در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود و فراخوان آن در تیرماه اعلام و فعالیت دبیرخانه نیز از همان زمان آغاز شد.

او از دریافت حدود ۹۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره خبرداد و گفت: از طریق رابطان فرهنگی با فارسی‌زبانان منطقه رایزنی شد و کار‌های خوبی در بخش بین‌الملل در حال شکل‌گیری است.

علی‌اصغری با اشاره به اینکه بخش ویژه به اشعاری با موضوع پیامبر اعظم(ص) و سیره آن حضرت اختصاص دارد، از بخش دیگری هم گفت که اشعاری با زبان طبری است و رویکرد آن نیز نگاهی به فرهنگ بومی و زبان شیرین مردم تبرستان است.

داوری‌ها علمی باشد

در این دورهمی، شاعران و پژوهشگران حاضر به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و با توجه به اینکه جشنواره در سطح بین‌الملل برگزار می‌شود خواستار برگزاری یک رویداد ارزشمند و اثرگذار شدند.

سوالاتی درباره داوران عنوان شد و دغدغه این بود که قرار است شعر‌های برون‌مرزی هم داشته باشیم که متفاوت از اندیشه و زبان فارسی در ایران است؛ بنابراین انتخاب اشعار نباید سلیقه‌ای باشد بلکه باید به کیفیت اثر پرداخته شود، یعنی داوری‌ها به صورت علمی باشد و لازمه‌اش آن است که افراد متخصص هم در بخش بین‌الملل و هم در بخش شعر طبری و کودک بیایند و آثار را ارزیابی کنند به این دلیل که داوری یک علم است و یک شعر باید از جنبه‌های مختلف داوری شود.

 به گزارش خبرنگار ما، اختتامیه چهاردهمین جشنواره شعر علوی، ۲۳ دی‌ماه در ساری برگزار خواهد شد. یکی از زیبایی‌های نشست اعضای دبیرخانه چهاردهمین جشنواره شعر علوی این بود که پیشکسوتان حلقه شعر و ادب فارسی استان مازندران را از شهرهای مختلف گرد هم آورد و پیش از شروع برنامه، به پیشنهاد یکی از اهالی رسانه، مشاعره انجام شد که مورد استقبال قرار گرفت.

 انتهای پیام/۱۰۰۱/

خبرنگار: آزاده بابانژاد | دبیر: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار