دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۹۸۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۷
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

مسیر نزولی قیمت دلار تا چه زمانی ادامه دارد؟/ یک اقتصاددان: کاهش قیمت‌ ارز موقتی است

یک اقتصاددان در تحلیل خود از روند نزولی بازار ارز می‌گوید: کار مذاکرات با ترامپ برای ایران دشوار است و من امید چندانی به حل بحث تحریم‌ها و برجام هم ندارم؛ بنابراین کاهش قیمت‌هایی که در بازار ارز داریم، موقتی است.

به گزارش آوای خزر به نقل از رویداد24، پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که قیمت دلار کانال ۷۰ هزار تومانی را لمس کرد، از روز شنبه دلار از مسیر صعودی خود عقب‌نشینی کرد و در لحظه تنظیم این گزارش به ۶۷ هزار و ۴۸۰ تومان رسیده است. به باور تحلیلگران بازار ارز، کاهش تقاضا و نبود عوامل محرک تازه، دو عامل کاهش نرخ دلار بوده است.

ضمن آنکه انتشار خبر دو سفر مهم هم به این روند کاهشی دامن زده است؛ یکی سفر قریب‌الوقوعی رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران و دیگری انتشار خبر سفر رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح عربستان به تهران. وحید شقاقی شهری، اقتصاددان در تحلیل خود از علت کاهش قیمت دلار به اقتصاد ۲۴ گفت: «پیروزی ترامپ و جمهوری‌خواهان یک شوک اولیه به بازار وارد کرد و دلار را تا حدود ۷۰ هزار تومان افزایش داد؛ اما اخباری که در اقتصاد دارد پمپاژ می‌شود مبنی بر صحبت‌های ترامپ درباره اینکه به جنگ غزه و لبنان پایان خواهد داد یا اعلام اینکه با ایران صحبت می‌کنم، مقداری التهابات را کاهش داده است.»

وی درباره اینکه آیا شرایط مذاکره برای دو طرف فراهم است یا خیر، عنوان کرد: «من معتقدم مذاکره با ترامپ برای ایران سخت خواهد بود، اما از زاویه نگاهی که در آمریکا مطرح شده، فعلا این التهابات فروکش کرده است، چراکه هرچه قدر شرایط غزه و لبنان آرامش گیرد، این التهاب هم فروکش می‌کند؛ اما در پاسخ به اینکه در صحنه چه اتفاقی رخ می‌دهد باید پاسخ دهم که من چندان به آغاز یا به نتیجه رسیدن مذاکرات امیدوار نیستم، زیرا از یک سو شخصیت ترامپ شخصیت متعادلی نیست و از سوی دیگر ترامپ سابقه بدی در ذهن ایرانیان و به ویژه مسئولان ارشد کشور دارد، چراکه شهادت بزرگ‌ترین فرمانده نیروی قدس سپاه ایران به فرمان او انجام شده است.

ضمن اینکه ارتباط ترامپ با نتانیاهو ارتباط صمیمانه‌ای است.» شقاقی شهری ادامه داد: «با این تفاصیل برخلاف برخی از صاحب‌نظران که معتقد هستند با ترامپ می‌توان مذاکره کرد، من مذاکره با ترامپ را کار سختی برای ایران می‌دانم. به این دلیل که ذهنیتم این است که او به دنبال امتیازات حداکثری از هر کشوری است و به هر مذاکره‌ای هم نگاه تحقیر‌آمیز دارد. بدین معنا که سعی می‌کند ابتدا کشور مقابلش را تحقیر کند، سپس ضربه اول را ضربه بزرگی بزند و بعد پای میز مذاکره بنشیند.

از این رو ترامپ فرد متعادلی برای مذاکره نیست که بتوان راحت با او مذاکره را آغاز کرد. کار مذاکرات دشوار است و من امید چندانی به حل بحث تحریم‌ها و برجام هم ندارم؛ بنابراین کاهش قیمت‌هایی که در بازار ارز داریم، موقتی است.»این استاد دانشگاه درباره پیش‌بینی خود از مسیر بازار سرمایه، به اقتصاد ۲۴ گفت: «این امر بستگی به میزان تاب‌آوری ایران، تقویت بازدارندگی و آغاز اصلاحات تدریجی در کشور دارد. ترامپ، آمریکا و برجام مولفه‌های بیرونی هستند ولی یک بخش عمده‌ای از این مسائل به درون ایران باز می‌گردد. وقتی شما تصمیم سخت را نگرفتید، با مسائل، عقلانی برخورد نمی‌کنید، اصلاحات ساختاری شروع نمی‌شود، اقتصاد به مرحله بازدارندگی نمی‌رسد و تقویت بازدارندگی صورت نمی‌گیرد، از این رو شکنندگی اقتصاد ما هرچه قدر بیشتر باشد همه روی قیمت دلار تاثیر می‌گذارد.

درواقع می‌خواهم بگویم که مسئله تنها ترامپ و عوامل بیرونی نیست بلکه یک بخش عمده آن هم به مسائل درونی اقتصاد ایران بازمی‌گردد.»شقاقی شهری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در چنین شرایطی آیا بانک مرکزی کارکرد کنترل بازار ارز را از دست داده است؟ بیان کرد: «بانک مرکزی ما در طول مدت اخیر سردرگمی‌های زیادی داشته است. من فکر نمی‌کنم اکنون یک بانک مرکزی مقتدر داشته باشیم که بتواند بازار ارز را مدیریت کند. برداشتم این است که مسئله بحث انتظارات است و اقتداری که بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باید داشته باشد، در سال‌های اخیر وجود نداشته است.»

انتهای پیام/

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار