دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۲۹۱
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
سلامت/

ارتباط مصرف گوشت قرمز و زوال عقل

استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و هات داگ برای مغز افراد پیر مضر هستند.

مدیسن نت گزارش داد، به گفته محققان، افرادی که مقدار زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به زوال عقل هستند.

محققان دریافتند خوردن بیش از یک وعده گوشت قرمز در روز-به اندازه یک قالب صابون- با افزایش ۱۶ درصدی خطر زوال شناختی مرتبط است؛ و خوردن بیش از یک چهارم وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری شده- بیکن، سوسیس، هات داگ و مانند آن - خطر زوال عقل را تا ۱۳ درصد و خطر زوال شناختی را تا ۱۴ درصد افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد مغز افراد با هر وعده اضافی گوشت قرمز که روزانه می‌خورند سریع‌تر پیر می‌شود.

از سوی دیگر، نتایج نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت قرمز با مغز‌ها و حبوبات خطر پیری زودرس مغز را کاهش می‌دهد.

دکتر «دانیل وانگ»، محقق ارشد در بیمارستان بریگهام و زنان بوستون ماساچوست، می‌گوید: «دستورالعمل‌های رژیم غذایی بر کاهش خطرات بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت تمرکز دارند، در حالی که سلامت شناختی علیرغم ارتباط با این بیماری‌ها کمتر مورد بحث قرار می‌گیرد.»

وانگ گفت: «ما امیدواریم نتایج ما توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز را تشویق کند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۳۴۰۰۰ پرستار و متخصص سلامت را که در پروژه‌های تحقیقاتی بلندمدت برای ردیابی سلامت و سبک زندگی شرکت می‌کردند، تجزیه و تحلیل کردند.

نتایج نشان داد که به ازای هر وعده اضافی گوشت قرمز، افراد حدود ۱.۶ سال از لحاظ توانایی شناختی و حافظه کلامی پیرتر بودند.

با این حال، محققان دریافتند جایگزینی یک وعده گوشت در روز با آجیل یا حبوبات خطر ابتلاء به زوال عقل را تا ۱۹ درصد و کاهش شناختی را تا ۲۱ درصد کاهش می‌دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت با آجیل یا حبوبات نیز حدود ۱.۴ سال پیری مغز را کُند می‌کند.

محققان حدس می‌زنند که گوشت قرمز ممکن است با تأثیرگذاری بر باکتری‌های ناسالم روده به سلامت مغز آسیب برساند.

یکی از محصولات جانبی تجزیه گوشت قرمز توسط باکتری‌های روده، تری متیل آمین N-اکسید، می‌تواند با ترویج پلاک‌های آمیلوئید بتا و تاو که مشخصه‌های پروتئین سمی بیماری آلزایمر است، به سلامت مغز آسیب برساند.

به گفته محققان، چربی اشباع شده و نمک موجود در گوشت قرمز فراوری شده نیز ممکن است بر سلامت سلول‌های مغز تأثیر بگذارد.

منبع: مهر

نظرات شما