اکران فیلمهای فجر ۱۴۰۳ به پایان رسید
فروش ۲۵۰۰ بلیت در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر مازندران/ حضور پررنگ مسئولان در جشنواره فیلم فجر
سینما سپهر ساری میزبان جشنواره فیلم فجر مازندران در ایستگاه چهل و سوم بود، در هشت روز اکران فیلمها مجموعا ۲ هزار و ۵۰۰ بلیت فروخته شد و حضور مسئولان در بین تماشاگران در حمایت از هنر هفتم، حائز اهمیت بود.
به گزارش آوای خزر از ساری، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در مازندران با اکران ۱۷ فیلم با احتساب فیلم «شمال از جنوب غربی» در سانس ویژه و فروش ۲ هزار و ۵۰۰ بلیت از طریق سایت گیشه ۷، سینماتیکت، ایرانتیک و آیتیکت به کار خود پایان داد.
فیلمهای فجر در مراکز استانها همزمان با تهران و در مراکز ۳۲ استان کشور از ۱۵ تا ۲۲ بهمن، در دو سانس و در ۶۳ سینمای کشور به اکران درآمده است.
این فیلمها به ترتیب عبارتند از: «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی، «خاتی» به کارگردانی فریدون جیرانی، «پیشمرگ» اثری از علی غفاری، «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی، «بچه مردم» کاری از محمود کریمی و «آنتیک» اثر هادی نائیجی، «دستتنها» به کارگردانی امیرحسین ثقفی، «شوهر ستاره» اثری از ابراهیم ایرجزاد، «فریاد» به کارگردانی محمدرضا اردلان، «صیاد» کار شاخصی از جواد افشار، «ترک عمیق» به کارگردانی آرمان زرینکوب، «شاه نقش» اثری از شاهد احمدلو، «گوزنهای اتوبان» به کارگردانی ابوالفضل صفاری، «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی، «۱۹۶۸» کاری از امیرمهدی پور وزیری و در نهایت، «موسی کلیمالله» اثری فاخر از ابراهیم حاتمیکیا.
در خصوص کیفیت فیلمها، برخی از مخاطبان معتقدند که به نسبت سال گذشته کارهای خوبی تولید شد، اما در برخی آثار مانند صیاد و شمال از جنوب غربی جا برای کار بسیار داشت و یا نیاز است که قسمتهای دوم و سومی هم داشته باشد. در خصوص انتخاب برترینها نیز معتقد بودند که نمیشود ایرادی گرفت و باید به نظرات داور احترام گذاشت، گرچه نمیتوان عنصر سلیقه در داوریها را نادیده گرفت.
کارگردانانی هم در بین مخاطبان بودند که با دیدن فیلم صیاد به حال کارگردانان حاضر در جشنواره غبطه میخوردند، کسانی مانند استاد قربانی که خیلی دلش میخواهد فیلمنامه شهید طوسی تبدیل به فیلم شود و از آن یک «نابغه فاو» به معنای واقعی در بیاید و از اینرو خواستار حمایت جامعه دستاندرکار شد.

بازیگرانی، چون سید ابراهیم عمادی هم بودند که امیدوار هستند فیلمهای جنگی به معنای واقعی چیزی را که باید به مخاطب ارائه دهند و از واقعیتهای بیشتری بگویند؛ تولید شوند؛ آثاری که بدون اغراق و با بهترین فیلمنامه تقدیم مخاطبان شوند.
مسئولانی هم بودند که سینما در برنامه زندگی آنها از کودکی وجود داشته و فیلمهای جشنواره فجر را به ویژه آثار مربوط به دفاع مقدس را بیشتر دوست دارند، چون خود نیز در بخشی از جنگ بوده و یا متأثر از جنگ هستند، آنها قول دادهاند که به هنرمندان کمک کنند. مانند عیسی قاسمی طوسی که از خانواده سردار طوسی است و وقتی فهمید فیلمنامه شهید طوسی آماده است و کارگردان نیاز به حمایت مادی و معنوی دارد، هم متاثر شد و هم قول پیگیری داد.
بازیگرانی، چون بهنام تشکر هم قول داده بودند که در اکران فیلم بیایند، اما نیامدند، گرچه برادرش بهرام آمده بود، اما مخاطبان دوست داشتند که بازیگر نقش «فرعون» در موسی کلیمالله را از نزدیک ببینند. سال گذشته هم قرار بود یکی دو نفر از بازیگران اصلی در زمان اکران فیلم حاضر باشند، اما حضور نیافتند.
شاید این نکته ذهن خیلیها را قلقلک بدهد که علاوه بر سینما سپهر ساری در مرکز مازندران، چرا فیلم در سایر شهرستانها برگزار نشد؟ این سوال را سال گذشته از آقای روحی معاون امور سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد مازندران داشتم و واقعیت این است که اکران فیلم تنها در مراکز استانها بوده و این، خواسته تهیهکننده است.
حضور مسئولان در بین تماشاگران نیز حائز اهمیت بود؛ از مدیرکل حوزه هنری مازندران و برو بچههای این ادارهکل و معاون توسعه استانداری مازندران تا سردار مفخمی شهرستانی فرمانده نیروی انتظامی استان، که همه آنها به تماشای فیلمهای برگزیده نشستند.

در سالهای قبل نیز مسئولانی به عنوان میهمان دعوت میشدند، اما بنا به دلایلی حضور نمییافتند امسال، اما نگاهها قدری تغییر یافت، حضور مسئولان در حمایت از هنر هفتم جای خرسندی دارد.
به هر حال جشنواره فیلم فجر در ایستگاه چهل و سوم با آثاری که اشکها و لبخندها، تردیدها و تأملها را به چهره مخاطبان مینشاند به کار خود پایان داد. در بخش فروش بلیت نیز گرچه چنگی به دل نمیزد، اما در روزهای سرد و برفی که حتی آخرین فیلم یعنی موسی کلیمالله را تماشاچیان با قطعی گاز و گرمای ناچیز اسپلیت در سینما سپهر ساری به تماشا نشستند، این تعداد بلیت هم جای امیدواری دارد.
محمد محمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه به خبرنگار ما گفت: در هشت روز اکران فیلم، مجموعاً ۲ هزار و ۵۰۰ بلیت فروخته شد و فیلمهای «موسی کلیمالله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی به ترتیب با ۸۳۱، ۴۱۶ و ۲۷۳ مخاطب، بیشترین فروش را داشتند.
وی همچنین با اشاره به اکران ویژه فیلم «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد در روز پنجم جشنواره، گفت: این اثر علاوه بر اینکه در جنگلهای مازندران فیلمبرداری شد و درباره حادثه سال ۱۳۶۰ جنگلهای آمل بود، از هنرمندی بازیگران محلی نیز بهره گرفته شد و در روز اکران مخاطبان زیادی داشت.

محمدی ادامه داد: فیلم شمال از جنوب غربی، در این دوره از جشنواره، سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری را از آن خود کرد که به علیمحمد قاسمی تقدیم شد، عنوان بهترین بازیگر مرد در نقش اصلی جشنواره نیز به مصطفی زمانی که اصالتا مازندرانی است برای بازی در همین فیلم اختصاص یافت، همچنین سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی نیز به حمید زرگرنژاد کارگردان این فیلم تقدیم شد.
وی در پایان از دستاندرکاران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شامل موسسه فرهنگی - هنری پژواک ققنوس، استانداری، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن سینمای جوانان ساری، و حوزه هنری مازندران، سینما سپهر ساری و همچنین همکاری خوب رسانهها، حضور ارزشمند کارگردانان، تهیهکنندگان، بازیگران و نویسندگان و همچنین حضور مسئولان علاقمند، که به رونق صنعت سینما و حمایت از هنر هفتم نگاه ویژه داشتند، قدردانی کرد.
به گزارش آوای خزر، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در مازندران، دوشنبهشب با اکران فیلم فاخر «موسی کلیمالله» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/۱۰۰۱/