دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۴۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۵
فرماندار ساری:

۵۱ روستای ساری به طرح تفکیک زباله از مبدأ پیوستند/تفکیک زباله از مبدأ باید به یک الزام قانونی و فرهنگی تبدیل شود

۵۱ روستای ساری به طرح تفکیک زباله از مبدأ پیوستند/تفکیک زباله از مبدأ باید به یک الزام قانونی و فرهنگی تبدیل شود
فرماندار ساری گفت: اجرای تفکیک زباله از مبدأ و مقابله با ساخت‌وساز غیرمجاز ساری طرح تفکیک زباله از مبدأ در ۵۱ روستای این شهرستان به اجرا درآمد

به گزارش آوای خزر،محمدعلی نوبخت امروز در جلسه بررسی روند اجرای تفکیک زباله از مبدأ و مقابله با ساخت‌وساز غیرمجاز ساری طرح تفکیک زباله از مبدأ در ۵۱ روستای این شهرستان به اجرا درآمد در حالی که این طرح پیش‌تر در ۲۳ روستا عملیاتی شده بود، اخیراً ۲۷ روستای دیگر نیز به این طرح پیوستند.

وی این اقدامات را گامی اساسی در راستای حفاظت از محیط زیست، توسعه پایدار روستایی و حفظ اراضی ملی و کشاورزی عنوان کرد.

فرماندار ساری با تأکید بر اهمیت مدیریت اصولی پسماند‌های روستایی اظهار داشت: اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ در ۵۱ روستای شهرستان ساری، نقطه عطفی در مسیر مدیریت صحیح پسماند و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی است. این طرح، نه‌تنها به بهبود وضعیت بهداشتی و زیست‌محیطی روستا‌ها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال‌زایی، کاهش هزینه‌های دفع زباله و ارتقای فرهنگ عمومی در حوزه بازیافت باشد.

وی با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در این زمینه افزود:مشارکت مردم، دهیاری‌ها و شورا‌های اسلامی روستا‌ها در اجرای این طرح بسیار حائز اهمیت است باید تلاش کنیم که فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ در میان روستاییان نهادینه شود و همه افراد، از کودکان تا بزرگسالان، با اهمیت این موضوع آشنا شوند.

نوبخت با تقدیر از دهیاران و بخشداران در اجرای این پروژه، تصریح کرد: بدون همکاری نزدیک دهیاری‌ها، شورا‌های اسلامی و بخشداران، اجرای چنین طرح‌های بزرگی امکان‌پذیر نیست. خوشبختانه در شهرستان ساری شاهد هماهنگی مطلوب میان دستگاه‌های اجرایی و مسئولان محلی هستیم و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

وی همچنین بر ضرورت گسترش این طرح به سایر روستا‌های شهرستان تأکید کرد و گفت: تفکیک زباله از مبدأ باید به یک الزام قانونی و فرهنگی تبدیل شود. در تلاش هستیم تا این طرح را در سال آینده به سایر روستا‌های شهرستان تعمیم دهیم تا شاهد کاهش حجم پسماند‌های دفنی و بهبود وضعیت محیط زیست باشیم.

موضوع مقابله با ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در شهرستان ساری نیز مورد بررسی قرار گرفت.

نوبخت در این خصوص اظهار داشت: ساخت‌وساز غیرمجاز یکی از معضلات جدی در شهرستان ساری است که هم اراضی کشاورزی و منابع طبیعی را تهدید می‌کند و هم مشکلات عدیده‌ای در حوزه خدمات‌رسانی و توسعه پایدار ایجاد می‌کند.

وی افزود:برخورد با متخلفان و متصرفان اراضی ملی و کشاورزی، در دستور کار فرمانداری قرار دارد. دهیاران و شورا‌های اسلامی باید با جدیت نسبت به شناسایی و گزارش تخلفات اقدام کنند و دستگاه‌های اجرایی مرتبط نیز بدون اغماض با این پدیده برخورد خواهند کرد.

فرماندار ساری بر لزوم اجرای هم‌زمان برنامه‌های محیط زیستی و نظارتی در حوزه ساخت‌وساز تأکید کرد و گفت: توسعه پایدار روستایی، نیازمند مدیریت صحیح منابع، حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخلفات است. اجرای موفقیت‌آمیز تفکیک زباله از مبدأ و برخورد با ساخت‌وساز غیرمجاز، دو رکن اساسی در مسیر توسعه‌ای متوازن و پایدار است که در شهرستان ساری با جدیت دنبال خواهد شد.

خبرنگار: سمیه کریمی

انتهای پیام/

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار