دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲

به گزارش آوای خزر، کاربران مک‌بوک‌ها به‌خوبی از ارزش لپ‌تاپ خود باخبر هستند و حسابی هوای آن را دارند، این کاربران در جریان هستند که اگر مک‌بوک آن‌ها صدمه فیزیکی ببیند، دردسر‌های زیادی درست می‌شود و هزینه‌های گزافی برای تعمیر مک‌بوک باید پرداخت کنند. اما به نظر شما کاربران مک‌بوک به همین اندازه هم مواظب اطلاعات باارزش خود هستند؟

کاربران زیادی را شاهد هستیم که مک‌بوک خود را در مکان‌های عمومی با خیال راحت به وای‌فای متصل می‌کنند و زمانی که مسافرت رفته‌اند از اینترنت رایگان هتل بهره می‌گیرند. اما جالب است بدانید چنین رفتار‌هایی اطلاعات باارزش مک‌بوک شما را در معرض خطر هک شدن قرار می‌دهند و یک هکر کاربلد و نابکار به‌راحتی با سرانگشتی می‌تواند اطلاعات مک‌بوک را سرقت کنند. جالب‌تر اینکه گاهی اواقات هکر‌ها با قصد و نیت شوم، رمز وای‌فای را به رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا پس از اتصال کاربر به روتر، اطلاعات او را سرقت کنند.

خوشبختانه راه‌های زیادی برای محافظت اطلاعاتی که در مک‌بوک ذخیره کرده‌اید وجود دارد، برای نمونه به جای اینکه استفاده از اینترنت رایگان شما را وسوسه کند، پیشنهاد می‌کنیم مک‌بوک خود را از طریق هات‌اسپات به گوشی آیفون متصل کنید و با خیال راحت در اینترنت به گشت و گذار بپردازید. به‌غیر از این روش که به آن اشاره کردیم راه‌های زیادی دیگری نیز وجود دارد که رعایت آن‌ها حفظ امنیت اطلاعات مک‌بوک شما را تضمین می‌کند که در ادامه به این روش‌ها اشاره خواهیم کرد.

قابلیت به‌اشتراک گذاری را در مک‌بوک غیرفعال کنید

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

اپل به کاربران اجازه می‌دهد تا پوشه‌ها و فایل‌ها را با یکدیگر در یک شبکه به اشتراک بگذارند، این روش بسیار کاربردی و جالب است، اما زمانی که پای هکر‌ها در میان باشد می‌تواند دردسر‌هایی را نیز به دنبال داشته باشد. به این ترتیب اگر در به شبکه امن و مطمئنی متصل نیستید و نمی‌خواهید دیگر کاربران با اتصال به وای‌فای به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند بهتر است قید به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات خود در مک‌بوک را بزنید.

خوشبختانه اپل برای محکم‌کاری و رعایت بیشتر امنیت کاربر، به صورت پیش‌فرض قابلیت به‌اشتراک‌گذاری را در مک‌بوک‌ها غیرفعال کرده است، اما پیشنهاد می‌کنیم برای اینکه خاطرتان جمع‌شود که اطلاعات خود را با دیگران به اشتراک نگذاشته‌اید، به مسیر System Preferences و Sharing مراجعه کنید و اطمینان خاطر حاصل نمایید که چک‌مارک گزینه File Sharing حتماً غیرفعال شده باشد.

به قول قدیمی‌ها کار از محکم‌کاری عیب نمی‌کند و دیگر گزینه‌هایی به‌اشتراک‌گذاری مانند Remote Login و Screen Sharing را نیز غیرفعال کنید. لازم به‌ذکر است در صورت لزوم، برای فعال کردن مجدد این گزینه‌ها، فرآیندی که در بالا اشاره کردیم را دوباره انجام دهید.


استفاده از سرویس‌های وی. پی. ان

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

باور کنید در دنیای کامپیوتر هیچ‌چیزی به اندازه اتصال به شبکه‌های وای‌فایی که گذرواژه و رمز ندارند خطرناک نیست. به این ترتیب اگر در محیط شبکه‌ای قرار گرفتید که برای لاگین (Login) کردن به آن نیازی به ورود گذرواژه نبود، حتماً از اتصال به این شبکه خودداری کنید و اطلاعات باارزش مک‌بوک خود را به خطر نیاندازید. هکر‌ها در چنین شبکه‌هایی به راحتی می‌توانند اطلاعاتی که میان مک‌بوک و اینترنت رد و بدل می‌شود را زیر نظر بگیرند.

اما خوشبختانه یک راه جالب برای جلوگیری در دسترسی هکر‌ها در چنین شبکه‌هایی به اطلاعات مک‌بوک شما وجود دارد و برای اینکار کافی است از سرویس‌های وی. پی. ان (VPN)، کمک بگیرید. به لطف چنین سرویس‌هایی یک ارتباط رمزگذاری شده میان مک‌بوک و اینترنت برقرار می‌شود و اطلاعات حساسی مانند گذرواژه‌ها، ایمیل‌ها، عکس‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی به‌اشتراک می‌گذاریم و مواردی از این دست به‌صورت رمزگذاری شده از مک‌بوک شما به سرویس‌های اینترنتی منتقل می‌شود و هکر‌ها برای مشاهده این اطلاعات رمزگذاری‌شده به دردسر زیادی می‌افتند. از طرف دیگر وب‌سایت‌هایی که به آن‌ها سر زده‌اید نیز از دید هکر‌ها مخفی می‌ماند. خوشبختانه سرویس‌های مختلفی برای این کار جهت مک‌بوک‌ها وجود دارد که بسته به صلاحدید خود می‌توانید با استفاده از آن‌ها دست هکر‌های نابکار را از اطلاعات باارزشی که در مک‌بوک ذخیره کرده‌اید کوتاه نمایید.


از قابلیت ۲FA کمک بگیرید

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

ویژگی ۲FA مخفف عبارت Two Factor Authentication است و همان‌گونه که از نام آن پیدا است از فرآیند تعیین هویت دو مرحله‌ای کاربر صحبت می‌کنیم. این قابلیت روش بسیار ساده و موثری برای جلوگیری از نفوذ هکر‌ها به دستگاه‌های دیجیتال است و در کنار مک‌بوک‌ها، برای بسیاری از سرویس‌های اینترنتی و موبایل کاربرد دارد. با فعال کردن این قابلیت هر زمان که در یک مکان جغرافیایی جدید وارد مک‌بوک شوید، یک کد ۶ رقمی به گوشی آیفون شما فرستاده می‌شود که با وارد کردن این کد ۶ رمقی به مک‌بوک از سرویس‌های اینترنتی مورد نظر می‌توانید استفاده کنید.

محکم‌کاری‌های ویژگی ۲FA به همین‌جا ختم نمی‌شود و کاربر باید در کنار کد ۶ رقمی که به آن اشاره کردیم، گذرواژه شخصی خود را نیز وارد کند. به این ترتیب اگر کسی قصد هک کردن حساب کاربری شما را داشته باشد باید اول از همه گذرواژه شما را بلد باشد و گوشی آیفون شما را نیز باید در اختیار بگیرد تا کد ۶ رقمی که به گوشی ارسال می‌شود را در مک‌بوک وارد نماید. چنین فرآیندی برای جلوگیری از دسترسی هکر‌ها در شبکه‌های وای‌فای عمومی به اطلاعات مک‌بوک بسیار جالب و کاربری به‌نظر می‌رسد.

خوشبختانه سرویس‌های زیادی در حال حاضر از قابلیت ۲FA استفاده می‌کنند که گوگل و فیس‌بوک را می‌توان از نمونه‌های مهم این سرویس‌ها ذکر کرد. لازم به ذکر است فعال کردن این قابلیت بسته به سرویس اینترنتی که از آن استفاده می‌کنند تفاوت دارد و تعیین هویت دومرحله‌ای در گوگل با فرآیندی که در فیس‌بوک وجود دارد فرق می‌کند. اما ساز و کار انجام این کار در مجموع یکی است و انجام آن نیازمند دانش خاصی نمی‌باشد.


تنها از افزونه‌های قابل اطمینان در مرورگر خود استفاده کنید

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

قصد مقایسه میان امنیت سیستم‌عامل کامپیوتر‌های مک و ویندوزی را نداریم، اما به‌عنوان کاربران مک‌بوک حتماً در جریان هستید که سیستم‌عامل دستگاه شما امنیت بسیار خوبی را فراهم می‌کند و انصافاً باید گفت جلوی بسیاری از بدافزار‌ها را در فضای اینترنت می‌گیرد. از طرف دیگر جامع‌تر بودن ویندوز باعث شده تا بدافزار‌های بیشتری برای این سیستم‌عامل طراحی شوند و همین قضیه نیز مک‌بوک‌ها را در شرایط بهتری نسبت به کامپیوتر‌های ویندوزی قرار می‌دهد.

در این بین بعضی از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی کاربران خود را وادار می‌کنند تا از طریق لینک‌های مخصوصی به شبکه آن‌ها متصل شوند. تجربه نشان داده است در بیشتر مواقع لینک صفحه‌های فرود این سرویس‌دهندگان دردسری به‌دنبال ندارد، اما گاهی اوقات نیز این لینک‌ها آسیب‌هایی را به مک‌بوک وارد می‌کنند و امنیت اطلاعات کاربران را به خطر می‌اندازند.

خوشبختانه افزونه بسیار کارآمدی برای جلوگیری از چنین فرآیندی وجود دارد که به راحتی می‌تواند نزدیک به ۹۹ درصد از آگهی‌ها و لینک‌های غیرمجاز را مسدود نماید. این افزونده که AdBlock Plus نام دارد برای بیشتر مرورگر‌های اینترنتی عرضه شده و جلوی نمایش تبلیغات را می‌گیرد، به این ترتیب احتمال مشاهده تبلیغات ناخواسته، کاهش پیدا می‌کند و جلوی کلیک‌های اشتباهی از جانب کاربر روی لینک‌های تبلیغاتی گرفته می‌شود. در کنار نصب افزونه AdBlock Plus پیشنهاد می‌کنیم حتماً افزونه HTTPS Everywhere را نیز در مرورگر خود نصب نمایید. این افزونه مرورگر را وادار می‌کند تا در صورت وجود نسخه امن از یک وب‌سایت، حتماً به این نسخه متصل شود و از آنجایی که پروتکل HTTPS رمزگذاری بسیار قوی و پیشرفته‌ای دارد، احتمال سرقت اطلاعات کاربر در این پروتکل بسیار کمتر است.

ناگفته نماند اگر در جایی قرار داشتید که فردی ناشناس و غیرمطمئن از شما درخواست کرد برای اتصال به شبکه وای‌فای، اپلیکیشن‌ها خاصی را روی مک‌بوک خود نصب نمایید، حتماً از این کار خودداری نمایید چرا که هیچ تضمینی برای حفظ امنیت مک‌بوک شما در حضور در چنین شبکه‌ای وجود ندارد.


مواظب اطراف خود باشید

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

تجربه نشان داده است کاربران باید به همان‌اندازه که مواظب هک شدن دیجیتالی مک‌بوک خود باشند به همان اندازه نیز باید مک‌بوک و دیگر دستگاه‌های دیجیتال خود را از هک‌های غیردیجیتالی مصون نگه دارند. منظور از هک غیردیجیتالی هرگونه اقدام غیردیجیتال برای نفوذ به یک دستگاه دیجیتال است و ممکن است به رغم اینکه تمام موارد امنیتی را برای حفظ اطلاعات مک‌بوک خود رعایت کرده باشید، یک نفر زمانی که گذرواژه خود را در مک‌بوک وارد می‌کنیم پشت سر شما قرار بگیرد و با یک نیم‌نگاه، گذرواژه شما را سرقت کند.

سرقت مک‌بوک نیز یکی دیگر از خطر‌هایی است که همیشه باید نگران آن باشید و اگر خدای ناکرده مک‌بوک شما دزدیده شود، نه تنها مک‌بوک گران‌قیمت خود را از دست داده‌اید بلکه دست شما از اطلاعاتی که در آن ذخیره کرده‌اید نیز برای همیشه کوتاه می‌شود. به این ترتیب پیشنهاد می‌کنیم در مکان‌های عمومی همیشه روی صندلی‌هایی بنشینید که پشت شما به دیوار باشد. ترجیحاً مکان‌هایی را برای نشستن انتخاب نمایید که در گوشه قرار داشته باشد کسی به راحتی نتواند پشت شما قرار بگیرد.

خرید کابل‌های مخصوص قفل کردن دستگاه‌های دیجیتال نیز یکی دیگر از راه‌های جالب برای جلوگیری از سرقت مک‌بوک است. به این ترتیب کافی است در جایی که نشسته‌اید، مک‌بوک را با این کابل به پایه صندلی، یا رادیاتوری که کنار شما قرار دارد متصل نمایید. در این حالت حتی اگر خدای ناکرده دزد مک‌بوک شما را بردارد، باز هم کابلی که به آن متصل کرده‌اید اجازه دور کردن مک‌بوک عزیزتر از جان شما را نمی‌دهد.

ناگفته نماند مک‌بوک‌های نسبتاً قدیمی قابلیتی با نام File Vault Encryption داشتند، این قابلیت به صورت پیش‌فرض در این مک‌بوک‌ها نصب بود و در صورت سرقت مک‌بوک، سارقین برای دسترسی به اطلاعاتی که در آن ذخیره شده باید حتماً گذرواژه‌ای که کاربر مشخص کرده را استفاده می‌کردند. به این ترتیب اگر تاریخ ساخت مک‌بوک شما به چند سال پیش باز می‌گردد پیشنهاد می‌کنیم برای فعال کردن این قابلیت به System Preferences وارد شوید و گزینه Security & Privacy را انتخاب نمایید، سپس قسمت FileVault را فعال کنید.


بی‌خیال مک‌بوک گمشده خود نشوید

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

به هر اندازه هم که مواظب مک‌بوک خود باشید باز هم احتمال سرقت آن وجود دارد و اگر خدای ناکرده مک‌بوک شما دزدیده شد، به همین راحتی بی‌خیال آن نشوید و در کنار اعلام سرقت به پلیس، از سرویس اپل برای پیدا کردن مک‌بوک خود کمک بگیرید. به لطف این سرویس می‌توانید مک‌بوک گمشده خود را رصد نمایید.

برای دسترسی به چنین ویژگی باید به مسیر System Preferences مراجعه کنید و وارد قسمت iCloud شوید. سپس تیک گزینه‌ای که مشخص می‌کند با اپل آی‌دی (Apple ID) خود در مک‌بوک ثبت‌نام کرده‌اید را فعال نمایید. در نهایت نیز اطمینان خاطر حاصل کنید تا گزینه Find My mac فعال شده باشد. در این حالت اگر مک‌بوک شما گم شد، باید با اپل‌آی‌دی خود با یک کامپیوتر دیگر وارد وب‌سایت مخصوص آی‌کلاود (iCloud) شوید. سپس با کمک گزینه Find my Mac می‌توانید آخرین مکان جغرافیایی که مک‌بوک دزدیده شما در آن قرار داشته را مشخص نمایید. جالب اینجاست که می‌توانید از راه دور مک‌بوک را قفل کنید.

جالب است بدانید حتی می‌توانید تنظیم کنید تا هارد دیسک مک‌بوک شما در مرتبه بعدی اتصال به اینترنت کاملاً پاک شود و دیگر نگران برملا شدن اطلاعات خود توسط هکر‌ها نباشید.


قابلیت کاربر مهمان را در مک‌بوک غیرفعال کنید

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

سیستم‌عامل مک‌بوک شما قابلیتی برای استفاده کاربران مهمان دارد، به لطف این قابلیت، افرادی که به‌صورت موقتی به مک‌بوک شما نیاز داشته باشند می‌توانند به‌عنوان کاربر مهمان وارد سیستم شوند و به امکانات محدودی از مک‌بوک شما دسترسی پیدا کنند. این قابلیت کاربران مهمان را به گشت و گذار در اینترنت و استفاده از برنامه‌هایی که در مک‌بوک نصب کرده‌اید محدود می‌کند و اجازه نمی‌دهد کاربر مهمان به فایل‌ها و اطلاعات حساسی که در مک‌بوک ذخیره کرده‌اید دسترسی داشته باشد.

با این حساب این ویژگی در نوع خودش جالب و کاربردی به‌نظر می‌رسد، اما دردسر‌های زیادی به دنبال دارد چرا که به کاربر مهمان اجازه دسترسی به اینترنت را می‌دهد و همان‌گونه که شما بهتر از ما می‌دانید دسترسی به اینترنت همانا و در معرض خطر گرفتن مک‌بوک همانا.

به این ترتیب پیشنهاد می‌کنیم قابلیت کاربر مهمان را در مک‌بوک غیرفعال نمایید. برای انجام این کار باید سری به System Preference بزنید و وارد قسمت Users & Groups شوید، در این قسمت گزینه Allow guests to log in to this computer را غیر فعال کنید.


از صفحه‌کلیدی که روی صفحه نمایش داده می‌شود کمک بگیرید

با این ترفند‌ها از اطلاعات مک‌بوک باارزش خود محافظت کنید

این روز‌ها هکر‌ها از چیزی که فکرش را بکنید زرنگ‌تر شده‌اند و هزار و یک ترفند را برای دسترسی به اطلاعات کاربر استفاده می‌کنند. یکی از این ترفند‌ها که در نوع خودش جالب به نظر می‌رسد استفاده هکر‌ها از ابزار‌ها و نرم‌افزار‌های مخصوصی برای جمع‌آوری اطلاعات و رمز‌های کاربر از طریق صفحه‌کلید است. به لطف این ابزارها، هکر‌ها کلید‌هایی را که کاربر برای وارد کردن رمز خود فشار می‌دهد را رصد می‌کنند و اطلاعات حیاتی کاربر را بدست می‌آورند.

به‌عبارت دیگر هر چیزی که کاربر تایپ کند را هکر‌ها از طریق این بدافزار‌ها می‌بینند. جالب است بدانید هکر‌های بسیار حرفه‌ای هستند که با استفاده از میکروفن مک‌بوک، صدای فشردن کلید‌ها را زیر نظر می‌گیرند و با نرم‌افزار‌های خاص، تشخیص می‌دهد که کاربر برای گذرواژه خود چه کلید‌هایی را فشرده است.

خوشبختانه احتمال بسیار کمی وجود دارد که یکی از این هکر‌های حرفه‌ای کارش به مک‌بوک شما بیافتد و با چنین روش‌های تخصصی مک‌بوک شما را هک کند، اما اگر اطلاعات بسیار محرمانه‌ای در مک‌بوک خود دارید پیشنهاد می‌کنیم در حین تعریف گذرواژه و استفاده از آن در مراحل بعدی، از صفحه‌کلید‌هایی که روی صفحه‌نمایش ظاهر می‌شود کمک بگیرید. به لطف این ابزار، به جای اینکه از صفحه‌کلید مک‌بوک برای وارد کردن گذرواژه استفاده کنید، موس گذرواژه را ثبت می‌کنید و خبری از صدای فشردن کلید‌ها و رصد کردن گذرواژه نخواهد بود.

برای فعال کردن صفحه‌کلیدی که روی صفحه نمایش داده می‌شود به مسیر System Preference وارد شوید و گزینه Accessibility را انتخاب نمایید. در نهایت نیز با انتخاب Keyboard Accessibility در قسمت Key Board، صفحه‌کلید را روی مانیتور مک‌بوک نمایان کنید و با استفاده از موس گذرواژه‌ای که مد نظرتان است را وارد نمایید.

سعی کردیم تمام ترفند‌هایی که از امنیت اطلاعات در مک‌بوک می‌دانستیم را با شما در میان بگذاریم، در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم از آن دسته کاربرانی هستید که حسابی هوای امنیت مک‌بوک خود را دارند و اطلاعات سودمندی در این زمینه می‌دانید، این اطلاعات را در قسمت نظرات با ما و سایر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید.

منبع: techradar

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار