دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۱۰۶
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۳
از فواید آلبالو چه می‌دانید؟
آلبالو میوه‌ خوشمزه تابستانی است که بر حسب نژاد‌های مختلف، طعم آن از کم شیرین تا خیلی ترش متغیر است. این میوه و تمام قسمت‌های آن از جمله هسته، دم، برگ و ساقه در طب و صنعت کاربرد دارد.

آلبالو میوه‌ خوشمزه تابستانی است که بر حسب نژاد‌های مختلف، طعم آن از کم شیرین تا خیلی ترش متغیر است. این میوه و تمام قسمت‌های آن از جمله هسته، دم، برگ و ساقه در طب و صنعت کاربرد دارد.  امروز قرار است در مورد خواص آلبالو صحبت کنیم. در حال حاضر درخت آلبالو در مناطق مختلف ایران وجود دارد اما در گذشته درخت آلبالو در منطقه وسیعی از آناتولی ترکیه تا دریای خزر وجود داشته است.

ارزش غذایی آلبالو

آلبالو دارای ویتامین‌های A، B و C است. این میوه دارای آهن، کلسیم، فسفر، گوگرد، کلر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت است. این میوه کم کالری است و هر صد گرم آلبالو حدود ۷۰ کیلوکالری انرژی دارد.

خواص آلبالو

این میوه را به صورت خام، خشک، پخته در بعضی غذاها مصرف کرده و یا حتی با استفاده از آن شربت و مربا درست می‌کنند. در ادامه به بعضی از خواص این میوه خوش‌طعم و لذیذ می‌پردازیم.

دیابت

از مشخصات ویژه این میوه این است که برای افراد دیابتی مضر نیست و این بیماران می‌توانند در حد اعتدال آن را مصرف کنند. چرا که قند آلبالو از نوع لولوز (فروکتوز) بوده و در بدن افراد مبتلا به دیابت به‌گونه‌ای تجزیه می‌شود که باعث ازدیاد قند خون و تحریک ترشح انسولین نمی‌شود. مصرف این میوه در بیماران دیابتی همچنین چربی خون، قندخون و فشار اکسیداتیو که از عوامل اصلی بروز این بیماری است را هم کاهش می‌دهند.

بیماری‌های قلبی و عروقی

فروکتوز که به قند میوه معروف است می‌تواند رگ‌های قلب (کرونرها) را منبسط نموده و سرعت جریان خون در آن رگ‎‌ها را زیاد کند. بنابراین مصرف البالو برای بیمارانی که دچار نارسایی قلب و رگ‌های قلب و دردهای قلبی هستند مفید است. همچنین پتاسیم موجود در این میوه باعث خروج باقیمانده نمک در عروق از طریق ادرار شده و از این طریق به سلامت قلب کمک می‌کند.

نارسایی کبد

بیمارانی که به نارسایی کبد مبتلا هستند معمولا از بی‌اشتهایی، بوی بد دهان، یبوست، رنگ زرد چهره و تلخ بودن دهان به خصوص صبح‌ها هنگام ناشتا بودن رنج می‌برند. در این موارد با حل کردن نصف استکان شربت آلبالو در یک لیوان آب سرد شربتی تهیه کرده و آن را به مدت چند روز مصرف می‌کنند تا علایم از بین بروند.

شربت و مربای آلبالو به صورتیکه گفته شد برای افراد مبتلا به التهاب و ورم کلیه، معده و روده هم موثر است. تنها به خاطر داشته باشید که هنگام تهیه مربا مقدار کمی شکر اضافه کنید تا ارزش غذایی این میوه کاهش پیدا نکرده و انرژی بیش از حد به بدن نرساند.

بی‌خوابی

محققان طی بررسی‌های دریافتند که میوه آلبالو می‌تواند در درمان بی‌خوابی موثر باشد. این میوه دارای مقدار زیادی ملاتونین است، هورمون ملاتونین در بدن برای داشتن خوابی راحت ضروری است. خوردن آلبالو (به مقدار یک کف دست) باعث افزایش ترشح ملاتونین در خون شده و به داشتن خوابی آرامش‌‌بخش کمک می‌کند.

اثر سلامتی بخش دم آلبالو

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم تمام قسمت‌های آلبالو در طب و صنعت کاربرد دارد. جوشانده تهیه شده از دم آلبالو برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیه و مثانه مفید است، این جوشانده با افزایش مقدار ادرار بیمار ناراحتی‌ها را کاهش می‌دهد. برای تهیه این جوشانده کافی است ۳۰ گرم دم آلبالو را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس کرده و در یک لیتر آب بریزید و بجوشانید سپس صبح، شهر و شب به بیمار بدهید.

با این که بیشتر متخصصان تغذیه تاکید دارند که میوه‌ها را به صورت تازه مصرف کنید اما اضافه کردن آلبالو به برنج در هنگام پخت همانطور که ما ایرانیان در آلبالوپلو استفاده می‌کنیم باعث افزایش ارزش تغذیه‌ای برنج می‌شود و همینطور در این صورت می‌توانید از خواص آلبالو هم بهره‌مند شوید.

دقت کنید که در هنگام مصرف از خوردن آلبالوهایی که بافت آن‌ها سفت است پرهیز کنید و تنها میوه رسیده را مصرف کنید. چرا که آلبالوهایی که گوشتشان سفت است نارس و کال هستند و هضم آن‌ها مشکل است بنابراین باعث ایجاد مشکل در دستگاه گوارش می‌شوند.

همانطور که در طب سنتی گفته می‌شود این میوه به اصطلاح دارای طبع سرد بوده و نفاخ است، بنابراین توصیه ما این است که مادران شیرده پس از مصرف آلبالو مقداری عرق نعنا مصرف کنند تا باعث دل‌در و نفخ نوزاد نشود.

انتهای پیام/۱۰۰۰

برچسب ها: فواید
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها