دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۰۶۹
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۵
در طب سنتی طبع شلغم گرم و تر معرفی می‎شود. شلغم با دارا بودن آنتی اکسیدان فراوان، در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر بوده و برای درمان آنفولانزا و مشکلات تنفسی بسیار مفید است.

شلغم

آوای خزر: شلغم نوعی گیاه ریشه‌ای است که به رنگ‎های سفید، بنفش و زرد یافت می‎شود. قسمت خوراکی این گیاه ریشه‎ غده‎ای شکل آن است که به شکل های گرد، تخت و دراز وجود دارد. شلغم در خانواده سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، و ترب قرار می‎گیرد. در این مقاله ضمن آشنایی با این گیاه ارزشمند، به دیدگاه طب سنتی در مورد طبع شلغم و خواص آن می‎پردازیم.


برای دسترسی سریع به مطلب مورد نظر خود، از فهرست موضوعی زیر استفاده کنید.

  • طبع شلغم
  • مصلح شلغم
  • خواص
  • روش مصرف

طبع شلغم چگونه است؟

از دیدگاه طب سنتی طبع شلغم گرم و تر بوده که تری آن به گرمی غلبه دارد. به همین علت شلغم دارویی مناسب برای افرادی با مزاج سرد و خشک است. اما افراد با مزاج سرد و تر و گرم و تر باید شلغم را با احتیاط و همراه مصلحات مصرف کنند.

 

مصلح شلغم

در طب سنتی برای اینکه از منافغ اغذیه‎های مختلف به صورت بهینه بهره‎مند شویم، توصیه می‎شود که هر خوراکی با مصلح آن مصرف شود تا از مضرات احتمالی ناشی از تداخل طبع بدن با طبع گیاه مورد نظر، کاسته شود. از آنجایی که شلغم دارای تری زیادی است، مصلحات آن فلفل، زیره و خردل معرفی شده‎اند که خشکی غالبی داشته و طبع شلغم را به تعادل می‎رسانند. ضمن اینکه بعضی افراد با خوردن شلغم دچار نفخ شده که این مصلحات مشکل نفخ شلغم را نیز برطرف خواهند کرد.

 

مختصری بر خواص شلغم

از خواص شلغم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه (همراه کمی فلفل سیاه )
  • ضمادی برای درد مفاصل (پخته شده و له شده)
  • درمان سرماخوردگی و دفع خلط سینه (شلغم کاملاً پخته شده به همراه شکر)
  • پیشگیری از سرماخوردگی در کودکان 
  • نرم کننده سینه و گلو (شلغم پخته به همراه گوشت چرب)
  • تقویت کننده قوای جنسی
  • تقویت بینایی (چه به صورت خام و چه به صورت پخته)
  • تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از آسیب مفاصل و پوکی استخوان (حاوی مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است.)
  • درمان یبوست (به علت دارا بودن فیبر بالا)
  • تشکیل سلول‌های ملانین موثر بر سلامت مو (به خاطر دارا بودن مس)
  • مقاوم کننده پوست در مقابل بیماری‌های پوستی
  • درمان چربی خون (هفته‌ای سه بار، شلغم به‎ عنوان صبحانه خورده شده و تا ظهر چیزی مصرف نگردد.)
  • کمک به افزایش وزن (برای کسانی که لاغری آن‌ها در اثر خشکی زیاد مزاج است.)
  • درمان کم خونی (شلغم خام رنده شده به همراه جعفری و نمک)
  • درمان گلودرد (غرغره کردن آب شلغم)
  • درمان برفک دهان اطفال (شلغم پخته شده را روی برفک بمالید.)
  • ضدعفونی کننده معده
  • تمیز کننده روده
  • تقویت حافظه و اعصاب

شلغم و عسل


روش مصرف شلغم

شاید ازخود پرسیده باشید که مصرف شلغم خام بهتر است یا پخته؟ پاسخ آن است که شلغم را می‎توان هم به صورت خام و هم پخته مصرف کرد که بسته به وضعیت دستگاه گوارش افراد، هر کدام مزایا و معایبی دارند. اما در این بین تهیه‎ آش شلغم روش مناسبی برای استفاده از شلغم به صورت پخته است.

روش جالب دیگری نیز برای استفاده از شلغم وجود دارد، که در واقع استخراج شیره‎ و عصاره‎ گیاه است؛ برای این کار همان‌طور که در تصویر بالا می‎بینید داخل شلغم را خالی کرده و آن را با مقداری عسل پر کنید. حال شلغم را داخل ظرفی گذاشته و بگذارید یک شب بماند. عصاره‌ای که پس از گذشت این زمان از شلغم خارج شده را با عسل داخل حفره مخلوط کرده و میل کنید. این کار را تا سه مرتبه با هر شلغم می‌توان تکرار کرد تا عصاره‎ مؤثر آن کاملاً تخلیه شود.

هشدار: نکاتی که در مورد مصرف شلغم باید به آن توجه کرد این است که شلغم می‌تواند با داروهای حاوی نیتروگلیسیرین تداخل داشته باشد. همچنین کسانی که مشکلاتی تیروئیدی مانند بیماری گواتر دارند، برای مصرف شلغم و سایر سبزیجات ریشه‌ای بهتر است با پزشک مشورت کنند.

 

سخن آخر

در این مقاله با طبع شلغم، مصلحات، خواص و روش مصرف آن آشنا شدید. از مهم‌ترین خواص این سبزی، درمان مشکلات تنفسی و ریه، سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. اما باید توجه داشت که با وجودی که شلغم خواص بی‌شماری دارد و برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است، اما مثل هر خوراکی دیگری نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و نظرات و ایده‌های خود را با ما در میان بگذارید.

 انتهای پیام/1000

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار