دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۱۵۰
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵
در گفتگو با مهر مطرح شد:
ساری - کارشناس مردم شناسی و میراث معنوی میراث فرهنگی مازندران با اشاره به ثبت ۸۰ آیین معنوی استان در فهرست میراث ملی گفت: ۳۰ اثر مربوط به آیین‌های عاشورایی است.

به گزارش آوای خزر به نقل از مهرطوبی اصانلو  با بیان اینکه عاشورا و فلسفه آن در قلب و جان مردم ریشه دوانده است و کاملاً به این باورها و اعتقادات ایمان دارند گفت: حدود ۳۰ اثر و آئین عاشورایی در استان به ثبت ملی رسیده است.

وی افزود: برخی آئین‌ها مانند مشال پلیته از جمله رسم‌های فراموش شده‌ای است که در شرق استان استان برگزار می‌شود و در زمانی که روشتایی و برق وجود نداشت، پارچه‌ها و لباس‌های را به نیت مراسم عاشورا در طول سال کنار می‌گذاشتند و با آن مشعل درست می‌کردند وبرای مراسم عزاداری و سینه زنی از این مشعل و پارچه‌ها استفاده می‌کردند.

اصانلو با اظهار اینکه آئین مشال پلیته به عنوان قدیمی ترین آئین در شرق استان و در منطقه بهشهر و گرجی محله در حال انجام است گفت: ۸۰ آئین ثبت ملی شده داریم که ۳۰ آئین به عاشورا و عزاداری‌های امام حسین (ع) بر می‌گردد.

کارشناس میراث فرهنگی تصریح کرد: یکی دیگر از آیین‌هایی که برگزار می‌شود صبح صادق که در محله ماهفروجک ساری به «صبح تروره» معروف است و از دیگر آیین‌هایی که مردم مازندران بسیار به آن اعتقاد دارند، «تکیه دوسن» است و مردم در روزهای منتهی به محرم نسبت به غبارروبی تکایا و مساجد اقدام می‌کنند تا برای عزاداری محرم آماده شود.

اصانلو، هدف اصلی حفظ آئین‌های عاشورایی را آشنایی نسل جدید با این آئین‌ها برشمرد و گفت: نسل جدید و آئین‌ها حامیان اصلی باورها و رسم‌ها هستند و باید فرزندان و کودکان را با این رسم و رسوم آشنا کنیم تا در استمرار آن تلاش کنند.

این کارشناس میراث فرهنگی یادآور شد: آئین منبرکشی منزل علمدار در امامزاده یحیی ساری در محله سیزده پیچ را از رسم‌های قدیمی و ماندگار عاشورایی برشمرد و مردم از مناطق مختلف در شب عاشورا خود را به این مراسم می‌رسانند و معتقدند باید از زیر منبر رد شوند تا یکسال برابر حوادث بیمه باشند.

وی علم گردانی در روستاهای مازندران را از دیگر رسم‌ها عاشورایی بیان کرد و گفت: علم پنج تن و گرداندن آن به درب منازل و سینه زنی زنان روستای ولامده از دیگر آئین‌های قدیمی و عاشورایی در مازندران است.

انتهای پیام/1000

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار