دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۵۶۲
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۷
عمده‌ترین فرق گوزن و آهو، در ظاهر این دو حیوان است. گوزن و آهو از لحاظ ویژگی‌های ظاهری، ویژگی‌های زیستی و غیره با یکدیگر تفاوت اساسی دارند که در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت.

فرق گوزن و آهو در چیست؟

 

آوای خزر: شاید برای بسیاری از افراد، تشخیص فرق گوزن و آهو به دلیل شباهت تقریبی این دو حیوان کار سختی باشد. آهو جزء خانواده بز و گاو وحشی بوده، در حالی که گوزن از خانواده گاوها و آهوهاست. باید اشاره داشت که بین این دو حیوان تفاوت‌های اساسی از نظر شکل ظاهری و سایر ویژگی‌ها وجود دارد. از این‌رو در این مطلب، در ابتدا ویژگی‌های هر حیوان را بررسی و در نهایت تفاوت‌های بین آن‌ها را ذکر خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.


برای دسترسی سریع به مطلب مورد نظر خود، از فهرست موضوعی زیر استفاده کنید.

  • آهو
  • گوزن
  • فرق گوزن و آهو

آهو

آهو چرنده‌ای دارای شاخ و سم است و اغلب محل زندگی او، در دشت آفریقاست. این حیوان شباهت زیادی به گوزن دارد، اما در اصل جزء خانواده بز و گاو وحشی است. آهوها دونده‌های بسیار سریعی هستند که در گله‌های بزرگ زندگی می‌کنند و با کوچکترین احساس خطر، به سرعت می‌گریزند. بعضی از انواع مشهور آن‌ها عبارتند از: قوچ آبی، ایمپالا و آهوی آفریقایی.تفاوت گوزن و آهو چیست؟ در ایرناک

 

فرق گوزن و آهو

 

گوزن

گوزن‌ها گروهی از خانواده گاوها و آهوها هستند، اما با هم خانواده خود تفاوت زیادی دارند. رنگ گوزن‌ها معمولا از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره در نوسان است. گوزن‌های نر شاخ‌های بلند و نسبتا پهنی دارند. همچنین جالب است بدانید که رشد شاخ در گوزن از یک سالگی به بعد شروع شده و شاخک‌های آن از دو سالگی به بعد ظاهر می‌شوند.

 

فرق گوزن و آهو

 

فرق گوزن و آهو 

۱. شاخ‌ 

آهو دارای شاخ‌های حلقه‌ای، منحنی، قهوه‌ای با رگه‌های سفید است. اما گوزن‌های نر، دارای شاخ منشعب و توپر روی استخوان پیشانی هستند که در ۹ تا ۶ ماهگی از پایه این شاخه شکل می‌گیرد؛  شاخ‌های این حیوان دائمی نیستند و هر سال می‌افتند و به جای آن‌ها شاخ جدید رشد می‌کند.

نکته: گوزن‌های ماده غیر از گوزن شمالی، هرگز شاخ در نمی‌آورند. در آهوها نیز شاخ فقط در نرها وجود دارد؛ در ماده‌ها چنانچه شاخ وجود داشته باشد، بسیار کوچک است. جالب است بدانید که برجستگی‌های شاخ آهو جدا از هم و قابل شمارش هستند و می‌توان از روی تعداد آن‌ها سن یک آهو را حدس زد، اما از روی شاخک‌های شاخ یک گوزن، سن گوزن قابل حدس نیست.

 

فرق گوزن و آهو در چیست؟

 

۲. جثه

گوزن‌ها در اندازه‌های مختلفی وجود دارند، از گوزن پودو که تنها ۳۰/۵ سانتیمتر قد دارد تا بزرگترین نوع گوزن، گوزن شمالی که وزن آن به ۴۵۰ کیلوگرم می‌رسد. اما آهو‌ دونده‌ای بسیار سریع و چابک بوده که دارای دست و پایی دراز و دمی کوتاه با وزن نرمال بالغ بر ۲۰ تا ۴۵ کیلوگرم است و جثه کوچکتری نسبت به گوزن دارد.

۳. زیستگاه

گوزن‌ها در اکوسیستم‌های بسیار متنوعی، به عنوان مثال در تالاب‌ها، چمن‌زارها، جنگل‌های بارانی، کوهستان و بوته‌زارهای خشک زندگی می‌کنند. گوزن‌ها حتی در مناطق شهری هم مشاهده می‌شوند. جالب است بدانید که این حیوانات در سراسر جهان به جز قطب جنوب و استرالیا وجود دارند. اما در مقابل، آهوها در انواعی از زیستگاه‌های نیمه بیابانی، بوته‌زارها، دشت‌ها و تپه‌های پوشیده از علف را ترجیح می‌دهند. در گذشته، آهوها در اکثر مناطق دشتی دیده می‌شدند، اما امروزه به دلیل شکار بی‌رویه و تخریب زیستگاها، کمتر مشاهده می‌شوند.

 

زیستگاه آهو

 

۴. تغذیه

آهو گیاه‌خوار و نشخوارکننده است و از علف‌ها و بوته‌ها و در برخی موارد از میوه‌های مزارع کشاورزی تغذیه می‌کند. گوزن‌ها نیز گیاه‌خوار هستند، اما تنها از گیاه تغذیه می‌کنند. گوزن‌های شمالی معمولا برگ‌های گل خزه، بید و توس را به عنوان تغذیه مصرف می‌کنند.

۵. جفت گیری

فصل جفت‌گیری آهو، ماه آذر و دی است. در این زمان، آهوی نر بعد از اختیار کردن تعدادی ماده با آن‌ها جفت گیری می‌کند. آهوی ماده به مدت ۵ الی ۶ ماه باردار است. بچه‌های آهو تا ۵ ماه از شیر مادر تغذیه کرده و بعد از حدود ۲ سال بالغ می‌شوند و طول عمر آن‌ها، در طبیعیت ۱۲ سال است. اما فصل جفت‌گیری گوزن‌ها با توجه به نوع زیستگاه آن‌ها، متفاوت است. گوزن‌های ساکن مناطق معتدل در اواخر پاییز یا اوایل فصل زمستان فرزندان خود را به دنیا می‌آورند. گوزن‌هایی که در ارتفاعات پایین‌تری زندگی می‌کنند نیز، در اواخر بهار تا اوایل تابستان زاد و ولد می‌کنند و دوره بارداری آن‌ها بین ۶ تا ۸ ماه است و معمولا بین ۱۱ تا ۱۲ سال عمر می‌کنند.
 

سخن آخر

عمده‌ترین و بارزترین تفاوت آهو و گوزن، همان‌گونه که اشاره شد، در شاخ و جثه این دو حیوان است و شما با شناخت این تفاوت‌ها به راحتی می‌توانید این دو حیوان را از یکدیگر تشخیص دهید. معمولا گوزن و آهو از حیواناتی هستند که عمر زیادی ندارند و حتی متاسفانه خیلی زودتر عمر ‌آن‌ها توسط شکارچیان به پایان می‌رسد. 

اگر در رابطه با زندگی این دو حیوان و  تفاوت آن‌ها با یکدیگر، اطلاعات بیشتری دارید، لطفا آن را با ما و دیگر مخاطبان آوای خزر در میان بگذارید.

انتهای پیام/1000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار