دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۶۲۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴
اغلب میوه‌ها را می‌توان در کنار دیگر غذا‌های کمکی به نوزاد داد. اما برخی از میوه‌ها مانند پرتغال، کیوی و توت فرنگی ممکن است سبب ایجاد آلرژی در نوزادان شوند.
چه میوه هایی به نوزاد بدهیم؟

آوای خزر:
آیا می‌دانید از چند ماهگی می‌توانید به نوزاد خود میوه بدهید؟ اگر چه میوه یکی از خوراکی‌های سالم و پر فایده برای نوزادان است، اما برخی از میوه‌ها می‌تواند برای نوزادان مضر باشد. در این مقاله درباره میوه‌های مجاز و ممنوع برای نوزادان و نیز سن شروع دادن میوه به نوزادان مطالبی عنوان شده است.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در " فهرست موضوعی" زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
  • زمان شروع دادن میوه به نوزاد
  • مقدار میوه  مناسب برای سن نوزاد
  • میوه‌های مجاز برای نوزادان
  • میوه‌های ممنوعه برای نوزادان

زمان مناسب برای شروع دادن میوه به نوزاد

به طور کلی زمان شروع دادن خوراکی‌ها به غیر از شیر به نوزادان از چهار تا شش ماهگی است. در این زمان شما مجاز هستید برای تغذیه نوزاد، تکه‌های بسیار کوچک میوه و یا پوره میوه را به برنامه غذایی روزانه او اضافه کنید. میوه‌ها به دلیل داشتن مقادیر زیادی از مواد مفید و ویتامین‌ها، منبعی مناسب برای کمک به رشد نوزاد شما به شمار می‌آیند.


مقدار میوه مناسب بر اساس سن نوزادان

بهتر است برای قرار دادن میوه در برنامه تغذیه نوزادان زیر یک سال، از مقدار کم در حدود یک قاشق مرباخوری شروع کنید و زمانی که بدن نوزاد آنزیم لازم برای هضم میوه‌ها را پیدا کرد، آن را تا ۱۲ قاشق مرباخوری افزایش دهید. پس از رسیدن سن کودک به یک سالگی الی دو سالگی می‌توان روزانه در حدود نصف میوه را به آن‌ها داد. همچنین دادن یک عدد میوه در روز به کودکان ۲ الی ۳ سال و نیز حدود یک و نیم عدد میوه در روز برای کودکان ۴ الی ۸ سال و خوردن دو عدد میوه در روز برای کودکان ۹ سال به بالا انتخاب مناسبی هستند.

چه میوه هایی به نوزاد بدهیم؟
 
 


چه میوه‌هایی به نوزاد بدهیم؟

از آنجایی که نوزادان سیستم گوارشی حساس دارند، بهتر است به تغذیه آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید و درباره آن از متخصصین و کارشناسان تغذیه کمک بگیرید. با این حال، به طور کلی میوه‌هایی که قابلیت هضم آسان تری نسبت به سایر میوه‌ها دارند و همچنین میوه‌هایی که سبب ایجاد آلرژی در نوزادان نمی‌شوند، گزینه‌های بهتری برای شروع دادن میوه در نوزادان به شمار می‌آیند. از جمله میوه‌های قابل حذف و مناسب برای نوزادان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. سیب

سیب به دلیل آنکه منبع مناسبی از ویتامین C و آهن است، از بهترین و مناسب‌ترین میوه‌ها برای نوزادان به شمار می‌آید.

۲. میوه‌های فیبر دار

میوه‌هایی مانند هلو، زردآلو و گلابی نیز به دلیل برخوردار بودن از فیبر و ویتامین کافی، میوه‌هایی مناسب برای نوزادان هستند.

۳. طالبی

طالبی از جمله میوه‌های مفید و سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین‌هایی همچون ویتامین سی، ویتامین آ و ویتامین‌ای است، این میوه را می‌توانید از ۹ ماهگی به بعد به نوزاد خود بدهید.

۴. آووکادو

آووکادو از دیگر میوه‌هایی است که دارای ویتامین‌های مفید و فولات است که از سن ۴ الی ۶ ماهگی نوزادان می‌توانید به رژیم غذایی نوزادان خود اضافه کنید.

۵. انبه

انبه از جمله میوه‌هایی است که می‌توانید آن را به صورت پخته یا خام از از ۶ الی ۷ ماهگی به نوزادان خود بدهید. این میوه سرشار از پتاسیم، فیبر و ویتامین ب ۶ است.

۶. موز

یک تکه موز له شده برای نوزادانی که هنوز دندان هایشان رشد نکرده است، گزینه‌ای مناسب به شمار می‌آید. همچنین موز سرشار از پتاسیم و دیگر مواد مغذی است.


میوه‌های ممنوعه برای نوزادان

مرکبات آخرین میوه‌هایی هستند که باید به رژیم غذایی نوزادان اضافه شوند چرا که این نوع از میوه‌ها ممکن است ایجاد حساسیت و آلرژی در بدن نوزادان را به دنبال داشته باشند. بهترین مرکبات برای شروع، آب لیمو شیرین است چرا که این میوه حساسیت زایی کمتری نسبت به سایر مرکبات دارد. مصرف میوه‌هایی مانند پرتقال، توت فرنگی و کیوی برای کودکان زیر شش منع مصرف دارد، زیرا احتمال ایجاد علائم آلرژی در مصرف این میوه‌ها وجود خواهد داشت.

 

سخن آخر

میوه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای شروع غذا کمکی نوزاد به شمار می‌آیند که برای رشد و نمو هر چه بهتر نوزادان و کودکان کمک کننده هستند. تغذیه نوزاد به خصوص در ۶ ماه اول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
شما چه تجربه یا پیشنهادی برای میوه دادن به نوزادان دارید؟ لطفاً آن را در قسمت نظرات و پرسش‌ها با ما و دیگر مخاطبان آوای خزر در میان بگذارید.
انتهای پیام/1000
 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار