آوای خزر: بیفتک یکی از غذاهای بین المللی محبوب در دنیاست که با یک تکه گوشت لخم تهیه می شود. این غذای خوشمزه با گوساله و یا مرغ تهیه شده و معمولا در کنار یک واحد سبزیجات، سس مخصوص و یک واحد کربوهیدرات مانند
پوره سیب زمینی سرو می شود. در ادامه با طرز تهیه این غذا با گوشت گوساله و مرغ، سسهای مخصوص آن و همچنین تفاوت این غذا با استیک با شما خواهیم بود.
آنچه در این مطلب آمده است:
- طرز تهیه بیفتک گوساله
- طرز تهیه سس سبزیجات
- طرز تهیه بیفتک مرغ
- تفاوت استیک و بیفتک
طرز تهیه بیفتک گوساله
مواد لازم |
راسته گوساله |
250 گرم |
فلفل سیاه |
1/2 قاشق چایخوری |
برگ بو |
2-3 عدد |
روغن زیتون |
2 قاشق غذاخوری |
نمک |
به میزان لازم |
سس ووستشیر یا سس سویا |
2 قاشق چایخوری |
سس خردل |
1 قاشق چایخوری |
روغن مخصوص سرخ کردن |
1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- راسته گوساله را به صورت عرضی به قطعاتی به ضخامت 2.5 الی 2 سانتیمتر برش زده و سپس با بیفتککوب - وسیلهای برای کوبیدن گوشت است که در تمامی مغازههای لوازم قنادی یافت میشود - بکوبید تا کاملا مسطح شده و ضخامت آن به 2 الی 1.5 سانتیمتر برسد.
- روی سطح دو طرف تکههای گوشت، کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید.
- روغن زیتون، سس خردل، سس ووستشیر، برگ بو و کمی نمک را در ظرفی مخلوط کنید و تکه های گوشت را به مدت 15-10 دقیقه در آن گذاشته تا مزهدار شوند.
- کمی روغن مخصوص سرخ کردنی در تابه چدنی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس دو طرف گوشتها را در روغن سرخ کنید.
- هنگام سرخ کردن هر طرف گوشت، یک برگ بوی تازه روی سطح آن قرار دهید و یا پشت قاشق یا چنگال، روی آن فشار دهید تا بوی زهم گوشت کاملا گرفته شود.
- این غذا را با سس سبزیجاتی که در ادامه آموزش خواهیم داد سرو کنید.
طرز تهیه سس سبزیجات
مواد لازم |
زرده تخم مرغ |
2 عدد |
سرکه |
2 قاشق غذاخوری |
نمک |
به میزان لازم |
پودر موسیر |
1/2 قاشق چایخوری |
کره |
2 قاشق غذاخوری |
جعفری و ترخون ساطوری |
1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- کره را در شیرجوش کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود.
- زردههای تخم مرغ را در کاسه کوچکی ریخته و روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید.
- زردهها را مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ دهند، سپس کره ذوب شده را به آنها اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
- در این مرحله سرکه را به مخلوط فوق افزوده و هم بزنید تا یکنواخت شود، سپس آن را از روی حرارت بردارید.
- حال پودر موسیر، جعفری و ترخون ساطوری را به سس اضافه کرده و هم بزنید تا سس سبزیجات آماده شود.
نوش جان ...
طرز تهیه بیفتک مرغ
مواد لازم |
کره |
50 گرم |
سینه مرغ کامل |
2 عدد |
پودر سیر |
1/2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود.
- استخوان سینه مرغ را جدا کنید، سپس آن را روی تخته آشپزی قرار داده و به صورت عرضی به تکههایی به ضخامت یک سانتیمتر برش بزنید.
- برشهای مرغ را به صورت صاف در پلاستیک فریزر قرار داده و با بیفتککوب یا پشت چاقو به آرامی بکوبید، بهطوری که به بافت مرغ آسیبی نرسد و فقط به صورت یکدست پهن شود.
- روی تکههای مرغ نمک، فلفل سیاه و پودر سیر بپاشید و سپس با استفاده از قلمو، کره ذوب شده را روی آنها بمالید تا کاملا به کره آغشته شوند.
- در صورتی که زمان کافی برای آشپزی دارید، تکههای مرغ را در ظرف دردار بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزهدار شوند؛ اگر زمان کافی ندارید، این مرحله را حذف کنید.
- تابه چدنی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس دو طرف گوشت مرغها را در آن سرخ کنید.
- این غذا را همراه با سس قارچ، سیب زمینی سرخ کرده یا پوره سیبزمینی نوش جان کنید.
تفاوت استیک و بیفتک
استیک، گوشت راسته برش خورده به صورت عرضی و با ضخامت ۲ الی ۲/۵ سانتیمتر است؛ وقتی استیک با بیفتککوب کوبیده شود، ضخامت آن به ۱/۵ الی ۲ سانتیمتر رسیده و تبدیل به بیفتک میشود؛ بنابراین تفاوت این دو در کوبیده شدن گوشت و ضخامت آنهاست.
سخن آخر
بیفتک، غذایی پرطرفدار در میان علاقمندان به غذاهای گوشتی است که به عنوان نهار یا شام و همراه با سس مخصوصی سرو میشود. برای تهیه این غذا به صورت رژیمی، میتوانید گوشت را گریل کرده و در روغن سرخ نکنید. امیدواریم این فست فود خوشمزه را در منزل درست کرده و نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/1000