دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۸۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۴
سفر به سلامت! گفتن این جمله راحت است اما برای اینکه بدون دغدغه سفر کنید، رعایت کردن این نکته‌ها ضروری است؛ با ما همراه باشید.
 
 

آوای خزر: شاید واقعا سفر تنها چیزی باشد که حال روحی ما را خوب می‌کند!

اما همین تفریح لذت‌بخش می‌تواند باعث عذاب شما شود؛ مثلا ممکن است شما در طول سفر به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی و تغذیه نامناسب بیمار شوید؛ یا اگر باردار یا پیر هستید، ممکن است مشکلات خاص خود را داشته باشید؛ بنابراین، اگر قصد سفر کردن دارید، قبل از هر اقدامی به صفحه گردشگری مجله دلتا سر بزنید.

 

نکات طلایی سفر

تغذیه، بهداشت و حتی نکته‌های اخلاقی و روانی زیادی وجود دارد تا از شما یک فرد خوش‌مسافرت و انعطاف‌پذیر بسازد؛ با ما همراه باشید.

  انعطاف‌پذیر و صبور باشید

همه اتفاقات ناخوشایند و خوشایند را در نظر بگیرید!

 تأخیر در پرواز یا رزرو اشتباه در هتل می‌تواند سفر شما را تحت تأثیر قرار دهد. صبر داشتن در سفر واقعا مهم است. مثبت فکر کنید و سعی کنید از اتفاقات بد خاطره‌ای خوش برای خود بسازید.

 با گشت و گذار در مراکز خرید فرودگاه خود را سرگرم کنید یا هنگامی که منتظر هستید تا اتاق شما آماده شود، از مسئولان هتل درباره محل‌هایی که می‌توانید به گردش بروید، پرس و جو کنید.

  چک لیست داشته باشید

یک هفته قبل از سفر، یک چک‌لیست از همه لوازم و کارهای ضروری برای خودتان آماده کنید. در طول هفته، هرچه که به خاطر می‌آورید، یادداشت کنید تا موردی از قلم نیفتد. این موارد می‌تواند از شارژر موبایل تا مسواک و لوازم آرایشی – بهداشتی شما باشد.

بیمه مسافرتی داشته باشید

کسالت و مریضی در سفر یک اتفاق ناراحت‌کننده است. هزینه‌های درمان در کشوری که به آن سفر می‌کنید، می‌تواند تمام پس‌انداز شما برای سفر را بر باد دهد. حتما هنگام خرید تور، بیمه مسافرتی هم تهیه کنید.

یک کپی از تمام مدارک خود داشته باشید

قطعا مهم‌ترین مدرک در هر سفر پاسپورت است و گم کردن آن مشکلاتی زیادی را به همراه خواهد داشت. داشتن یک کپی از مدارک در جای دیگر از چمدان یا ساک دستی شما می‌تواند در مواقع ضروری نجات‌دهنده باشد.

 

لباس اضافی داشته باشید

لباس اضافی برداشتن جای زیادی از چمدان شما را إشغال نمی‌کند. داشتن چند دست لباس سبک برای موارد ضروری مناسب است؛ مخصوصا اگر نوزاد یا سالمند در سفر همراه شما باشند.

تهیه یک ساک دستی به همراه وسایل ضروری

حتما از یکی از اطرافیان‌تان شنیده‌اید که چمدان خود را در فرودگاه گم کرده یا چمدان اشتباهی به مقصدی دیگری رفته است. شارژر، تبلت، لپ‌تاپ، مسواک، کرم ضد آفتاب و لوازم آرایشی – بهداشتی، دارو و تمام لوازم ضروری خود را در یک ساک دستی قرار دهید و آن را هیچ‌گاه از خود جدا نکنید.

درباره وسایل حمل و نقل عمومی تحقیق کنید

همیشه وسایل حمل و نقل عمومی ارزان‌ترین وسایل نیستند!

بنابراین، قبل از استفاده از اتوبوس، مترو و دیگر وسایل حمل و نقل عمومی، قیمت و شرایط استفاده از آن را حتما بپرسید. گاهی اوقات، در شرایطی خاص هزینه‌ای که باید پرداخت کنید، شما را غافلگیر می‌کند.

شماره اتاق و آدرس هتل را داشته باشید

همیشه کارت یا آدرس هتل را روی کاغذ یا در تلفن همراه خود داشته باشید. مخصوصا اگر سالمند هستید یا بیماری آلزایمر دارید، انجام این کار یکی از ضروریات است.

متمدن و روشن‌فکر باشید

در سفرهای داخلی و به خصوص خارجی( مثلا سفر به هند )، مذاهب دیگر را قضاوت نکنید. به یاد داشته باشید که شما فقط یک گردشگر هستید؛ پس به عقاید دیگران احترام بگذارید.

مراقب پول و هزینه‌های خود باشید

کارت‌های اعتباری و تمام پول نقد خود را یکجا نگذارید. مقداری از آن را در جیب یا کیف پول خود بگذارید و باقی آن را در جایی دیگر مخفی کنید. کیف‌هایی که می‌توانید از گردن آویزان و زیر لباس خود مخفی کنید، بهترین گزینه هستند.

جعبه کمک‌های اولیه مسافرتی

خریدن یک قرص معمولی یا شربت در سفر می‌تواند بسیار مشکل‌ساز باشد. شاید قرصی که نیاز دارید، در کشوری خاص جزء داروهای ممنوع باشد یا قیمت آن خیلی گران باشد؛ پس همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید.

 

تغذیه مناسب در زمان سفر

مصرف غذا و نوشیدنی‌ها در سفر می‌تواند خطرهایی را برای افراد به خصوص کودکان، سالمندان و حتی خانم‌های باردار به وجود آورد؛ به همین دلیل وقتی در سفر هستید، بهتر است توجه بیشتری به آنچه می‌خورید و می‌نوشید، داشته باشید؛ بنابراین انتخاب یک تغذیه مفید و سالم از ضروریات یک سفر است.

آب معدنی بخورید

ممکن است در طول سفر، بسیاری از مکان‌ها آب آشامیدنی مطمأنی نداشته باشند؛ بنابراین از آب معدنی استفاده کنید. بهتر است این آب‌ها را از میان نام‌هایی انتخاب کنید که علامت استاندارد و نشان سازمان غذا و دارو روی آنها درج شده باشد.

اگر به آب معدنی دسترسی ندارید، بهتر است از مصرف آب لوله‌‌کشی بدون جوشاندن پرهیز کنید و حتما پیش از مصرف آب آن را بجوشانید. همچنین، از مصرف آب چشمه و رودخانه به شدت پرهیز کنید. مصرف آب آشامیدنی ناسالم ممکن است باعث ابتلا به بیماری وبا شود.

نوشیدنی‌های مشکوک و غیر مجاز نخورید

 شیر و لبنیات غیر پاستوریزه و محلی می‌تواند باعث بیماری تب مالت در شما شود؛ بنابراین دقت کنید که حتما از شیر، لبنیات و آبمیوه پاستوریزه استفاده کنید.

غذاهای مناسب در سفر

مطمأن باشید اگر یک روز و آن هم در سفر غذای ساده بخورید، اتفاقی نمی‌افتد؛ پس بهتر است که برای بین راه‌تان از غذاهای سنگین استفاده نکنید. نان، پنیر و سبزی به همراه گوجه و خیار یا میوه‌های فصلی مانند انگور، طالبی و خربزه می‌توانند برای سفر شما بسیار مناسب‌ باشند و از مسمومیت غذایی هم جلوگیری کنند.

پس تا جای ممکن از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید. تخم‌مرغ و سیب‌زمینی کاملا پخته هم می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای غذای بین راه شما باشند.

 به علاوه، رفتن به رستوران‌های بین‌راهی هم چندان توصیه نمی‌شود؛ چون معمولا این رستوران‌ها به آب شهری دسترسی ندارند و بهداشت ظروف، مواد غذایی و غذاهای‌شان چندان مورد اطمینان نیست. البته شما می‌توانید در طول سفر خودتان هم آشپزی کنید و غذای سالم‌تری بخورید.

میوه‌های مناسب برای سفر در فصل سرما

موز بهترین گزینه برای زمان سفر است؛ به این دلیل که امکان آسیب دیدن ترکیب‌های آن ناشی از گرما کمتر از میوه‌های دیگر است؛ دوم این‌که خوردن آن آسان است. موز سرشار از ویتامین C، پتاسیم و فیبر است.

میزان گلوکز دریافتی از هر عدد موز به اندازه یک وعده کامل غذایی است و تجزیه آن نیز تدریجی انجام می‌گیرد؛ بنابراین برای مدتی طولانی گلوکز مورد نیاز مغز تأمین می‌شود. البته پرتقال و نارنگی شیرین هم گزینه‌های خوبی برای تأمین گلوکز مورد نیاز بدن در طول سفر هستند.

 

سفر کردن افسردگی شما را درمان می‌کند

سفر یک اتفاق خوب برای ذهن است؛ مسافرت کردن علاوه بر اینکه مزایای زیادی از نظر اجتماعی یا فیزیکی دارد، برای آرامش ذهن و درمان افسردگی روحی هم بسیار مؤثر است.

هنگام سفر اطلاعات زیادی را مرور می‌کنید. مسائلی مانند اسم شهرستان‌ها یا کاوش در موزه‌ها و مرور اطلاعات تاریخی، گفتگو با افراد جدید، تمرین زبان‌ها و لهجه‌های جدید و دیدن مناظر جدید می‌تواند ورزشی برای ذهن باشد و حال و هوای روحی شما را بهبود بخشد.

درواقع، مسافرت به شما آرامش و راحتی می‌دهد. شما با انتخاب یک سفر مناسب، تنوع زیادی برای خود ایجاد می‌کنید؛ ذهن شما می‌تواند برای مدت کوتاهی از روابط و اتفاقات یکنواخت زندگی شهری خلاص شود و دیگر به آن‌ها فکر نکند؛ به این ترتیب ذهن شما دیگر استرسی ندارد و آرامش بیشتری خواهید داشت.

 

بارداری و سفر

بهترین زمان سفر برای زنان باردار، نیمۀ بارداری یعنی حدود هفته‌های ۱۶ تا ۲۴ است. در سه ماهۀ اول بارداری تا هفتۀ ۱۲، به این دلیل ‌‌که زنان باردار دچار حالت تهوع هستند و همچنین احتمال سقط جنین نیز زیاد است، رفتن به سفر توصیه نمی‌شود. در سه ماهۀ سوم نیز به این دلیل ‌که خانم‌های باردار ممکن است به راحتی قادر به حرکت کردن نباشند، سفر کردن خیلی امن نیست.

بنابراین، اگر قصد مسافرت رفتن دارید، قبل از سفر، تمام این جوانب را حتما بسنجید.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار