دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۹۲۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۶
صدا دادن زانو ممکن است در هر سن و سالی اتفاق بیفتد که اگر بدون درد باشد خطرناک نیست؛ اما اگر با درد همراه باشد، برای فهمیدن علت صدا دادن زانو باید به پزشک مراجعه کرد.

 

 

آوای خزر: افراد در سنین مختلف ممکن است با مشکل صدا دادن زانو دست و پنجه نرم کنند. اما این صدا دادن تا چه میزان نگران کننده است؟ علت آن چیست؟ و آیا صدا دادن زانو قابل درمان است؟ در این مطلب از سایت آوای خزر، ابتدا به علت صدا دادن زانو در سنین جوانی و بزرگسالی و سپس به راهکارهای درمانی آن می‌پردازیم.


در این مطلب آمده است:

  • علت این عارضه در سنین جوانی
  • علت این مشکل در سنین بالا
  • علت صدا دادن زانو همراه با درد
  • علت صدا دادن زانو بدون درد
  • روش‌های درمان

علت صدا دادن زانو در سنین جوانی 

صدا دادن زانوها یکی از دغدغه‌های جدی در افراد جوانی است که در مورد سلامتی زانوهای خود نگران هستند. صدا دادن زانوها و تق تق کردن آن‌ها به خودی خود نگران کننده نیست. عوامل گوناگونی نظیر رد شدن تاندون‌ها از روی استخوان‌ها و یا ترکیدن حباب‌های نیتروژن در ناحیه زانو، ممکن است باعث ایجاد این حالت شوند.

در صورتی که فقط از صدا دادن زانوها رنج می‌برید و دیگر علائم نظیر درد، اشکال در خم و راست کردن زانو یا اختلال راه رفتن را ندارید، خیلی نگران نباشید؛ اما در صورتی که در کنار صدا دادن زانوها دیگر علائم اشاره شده را نیز دارید، لازم است حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 

علت صدا دادن زانو

 

علت صدا دادن زانو در سنین بالا 

صدا دادن زانو، پیر و جوان نمی‌شناسد و ممکن است تمام سنین را به خود درگیر کند؛ اما با بالا رفتن سن، بدن انسان فرسوده شده و بافت‌های اولیه به مرور زمان تخریب می‌شوند، این تخریب در سنین پایین قابل جبران است، اما در سنین بالا (بالای چهل سال) به مرور تخریب غیرقابل جبران می‌شود. می‌توان گفت بالا رفتن سن یکی از علت‌های اصلی صدا دادن زانو و ایجاد درد زانو در افراد است.

علت صدا دادن زانو

 

علت صدا دادن زانو همراه با درد 

با بالا رفتن سن و یا با گذشت مدت زمانی پس از یک آسیب، ممکن است زانوی شما به مرور شروع به صدا دادن و تق تق کردن کند. در بسیاری از موارد صدا دادن زانو با زانو درد همراه است و در مواردی نیز هیچ نشانه یا علامت دیگری همراه با صدا دادن زانو دیده نمی‌شود. در این موارد ممکن است صدا دادن زانو به این علت باشد که تعدادی از قسمت‌های مفصل زانو به درستی در مکان خود حرکت نمی‌کنند و به دیگر قسمت‌های پا فشار وارد می‌شود و از آن‌ها در انجام حرکت استفاده می‌شود.

صدای تق تق زانو که در بسیاری از موارد موارد به دلیل سایش غضروف مفصل اتفاق می‌افتد، بیشتر در استخوان زیر کشکک زانو شنیده می‌شود و با درد همراه است. این صدا می‌تواند علامتی از ناهنجاری مفصلی، آرتروز زانو و ساییدگی زانو باشد. به این افراد توصیه می‌شود عضلات اطراف زانو را تقویت کنند.

در صورتی که صدا دادن زانو همراه با درد باشد و حرکت دادن زانو در این زمان برای فرد سخت باشد، این یک علامت جدی است و باید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کرد تا مشخص شود که آیا آسیب جدی به مفصل وارد شده است یا خیر. پزشک متخصص با معاینه زانو می‌تواند علت را تشخیص دهد و تعیین کند که چه روش درمانی برای فرد مناسب است.

 

علت صدا دادن زانو

 

علت صدا دادن زانو بدون درد  

زمانی که شنیدن صدا از مفصل زانو با علائم دیگری مانند درد یا تورم همراه نباشد، جای نگرانی نیست. گاهی اوقات به دلیل وجود حباب‌های هوا که در مفصل زانو گیر افتاده‌اند، مفصل زانو صدا می‌دهد و می‌تواند بیانگر این مسئله باشد که مفصل زانو (به علت ایجاد فشار زیاد درون مفصل یا وجود سایش) خودش در حال برطرف کردن این موضوع است. این حالت همانند زمانی است که شما قولنج انگشتان یا مفاصل دیگر بدنتان را می‌شکنید. لازم به ذکر است که صدای کریپتاسیون کاملاً ترسناک به نظر می‌رسد، اما آن گازها – اکسیژن، نیتروژن و دی اکسید کربن، بخشی از مایع سینوویال یا مفصلی هستند. این مایع در واقع یک روان‌ساز طبیعی مفاصل است؛ بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.

 

 

روش‌ های درمان صدا دادن زانو

در صورتی که صدا دادن زانو بدون درد باشد، نیاز به درمان خاصی نیست؛ اما در صورتی که صدا دادن زانو با درد همراه باشد، بسته به علت‌های زیر، ایجاد صدا ممکن است درمان‌های متفاوت داشته باشد که به آن پرداخته‌ایم.

۱. وارد شدن آسیب جدی به آن

در صورتی که زانوی شما آسیب دیده باشد، می‌بایست در ابتدا به زانوی خود استراحت بدهید. از داروهای ضد التهاب و مسکن نیز برای کنترل علائم تا زمان بهبودی استفاده می‌شود.

۲. پاره شدن رباط صلیبی و مینیسک

در صورتی که پزشک تشخیص بدهد که رباط یا منیسک زانوی شما پاره شده است، برای درمان نیاز به انجام عمل جراحی هست. پس از انجام عمل جراحی ممکن است باز هم صدا دادن زانو ادامه داشته باشد، اما صدا دادن بدون احساس درد خواهد بود و احتمالاً به علت اتروفی (تحلیل رفتن) عضلات در دوران ریکاوری بعد از عمل است. انجام تمرینات فیزیوتراپی و استفاده از زانو بند طبی نه تنها به کم کردن صدا دادن و تق تق زانو کمک می‌کند، بلکه خطر آسیب مجدد را کاهش می‌دهد.

۳. بیماری‌ های مزمن نظیر آرتروز

در صورتی که علت این عارضه، بیماری‌های مزمنی نظیر کندرومالاسی (نرمی غضروف کشکک زانو) یا آرتروز زانو باشد، پزشک از شما می‌خواهد که تا زمان بهبود درد زانو، استراحت کنید. پس از آن برای افزایش قدرت عضلات، مراجعه به فیزیوتراپی تجویز می‌شود. استفاده از زانوبندهای مخصوص کشکک زانو نیز می‌تواند در این موارد به کاهش صدا دادن و درد زانو کمک کند.

 

 

سخن پایانی

در صورتی که زانوی شما بدون اینکه احساس دردی داشته باشید صدا می‌دهد، به احتمال زیاد سالم است؛ اما در صورتی که صدا دادن زانو همراه با علائم دیگری مانند درد یا ورم است، لازم است سریعاً به پزشک مراجعه کنید. شما چه راهی را برای کاهش درد زانو در منزل پیشنهاد می‌کنید؟ لطفاً نظرات خود را با ما و سایر کاربران آوای خزر به اشتراک  بگذارید.

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها