دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۸۲۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۴
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی مازندران:
زنگ خطر ایدز در مازندران به صدا درآمد/ خانم‌ها بیشترین قربانیان ایدز در مازندران/ پُرخطرهای جنسی به مراکز بهداشتی مراجعه کنند
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه زنگ خطر HIV در استان به صدا درآمده است، اعلام می‌دارد که متاسفانه خانم‌ها بیشترین قربانیان ایدز در مازندران هستند.

"دکتر محمدرضا پارسایی" روز شنبه 13 مهرماه در گفت‌وگو با خبرنگار آوای خزر در ساری با اعلام اینکه از آغاز موج نخست ورود ایدز به ایران تاکنون 439 بیمار ایدزی در استان مازندران(بدون احتساب بابل) شناسایی شده و از این تعداد 180 نفر فوت شده‌اند، اظهار می‌دارد که آمار مورد انتظار مبتلایان به این ویروس در استان 2 هزار و 170 نفر است.

" اگر 400 بیمار مورد انتظار در بابل را نیز به این عدد اضافه کنیم؛ 2 هزار و 570 بیمار HIV در مازندران، مورد انتظار است".

با توجه به اینکه مازندران یکی از استان‌های پرخطر در زمینه ابتلا به بیماری ایدز است، کنترل و غربالگری بر روی جامعه هدف انجام می‌شود همان‌گونه که در استان‌های فارس، تهران، اصفهان، کرمانشاه، خراسان رضوی و هرمزگان با حساسیت بیشتری اعمال می‌شود.

طی یک دهه اخیر و با توصیه‌های کارشناسان مبنی بر اینکه انتقال این ویروس به دیگران قابل پیشگیری است و حتی با مراجعه به موقع مادر باردار به مراکز بهداشتی، از انتقال آن به جنین نیز جلوگیری می‌شود؛ افرادی که در این گروه قرار می‌گیرند پس از تست اچ‌آی‌وی و حصول نتیجه، نسبت به بیماری خود آگاهی یافته، هم اگر باردار باشند فرزند سالم به دنیا می‌روند و هم(زن یا مرد) تا 50 سال پس از آغاز درمان می‌توانند عمر کنند.

در همین زمینه دکتر پارسایی می‌گوید که امسال با انجام غربالگری که در زنان باردار داشتیم؛ 2 مورد دارای نتیجه مثبت بودند که تحت درمان قرار گرفته و فرزندان سالمی را به دنیا می‌آورند.

اما افرادی که رفتارهای پرخطر جنسی داشته‌اند؛ چگونه می‌توانند از سلامت یا عدم سلامت خود مطمئن شوند؟

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران پاسخ می‌دهد که این افراد می‌توانند به مراکز مشاوره و مراکز بهداشتی درمانی و یا پزشکان خانواده در هر شهر استان مراجعه کنند و نسبت به انجام تست مربوطه اقدام و در صورت مثبت بودن، با راهنمایی پزشک، فاز درمانی را آغاز کنند.

"متاسفانه بیشترین آمار مبتلایان به ویروس HIV را جوانان یعنی نیروی فعال جامعه تشکیل می‌دهند که خود، زنگ خطری جدی در بخش جوانان و آینده‌سازان کشور است".

زنگ خطر ایدز در مازندران به صدا درآمد/ خانم‌ها بیشترین قربانیان ایدز در مازندران/ پُرخطرهای جنسی به مراکز بهداشتی مراجعه کنند

"معمولاً هزینه درمان هر بیمار HIV در کشور از 2 تا 10 میلیون تومان در ماه بسته به وضعیت بیمار است و هزینه‌ها نیز توسط دولت پرداخت می‌شود، بنابراین اگرچه این موضوع عامل ترغیب بیماران به درمان است اما پیشگیری و کنترل آن، هزینه‌های سر بار دولت در این بخش را کاهش می‌دهد".

دکتر پارسایی این را هم گفت که متاسفانه زنگ خطر رفتارهای پرخطر جنسی به صدا درآمده است و نیاز است برای پیشگیری و کنترل این وضعیت، افرادی که مشکوک به ویروس هستند؛ حتما به مراکز بهداشتی و مشاوره سری بزنند. زیرا پنهان‌کاری در این خصوص فاجعه‌بار خواهد بود.

وی ادامه می‌دهد: اما مشکل اساسی‌تری که اکنون در موج سوم از این ویروس باید به طور ویژه ازجمله در مازندران به آن توجه داشت؛ آن است که موارد جدید، بیشتر در خانم‌ها و به طور ویژه خانم‌هایی‌ست که رفتار پُرخطر جنسی دارند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه مادران پایه و رکن اصلی خانواده را تشکیل می‌دهند اظهار می‌دارد که این آمارها واقعا نگران‌کننده است، و باید دستگاه‌های مربوطه در کنار بهداشت و درمان، با حساسیت بیشتری در این زمینه وارد عمل شوند.

به گزارش آوای خزر، آمارها نشان از آن دارد که حداقل 35 درصد مبتلایان به ایدز در کشور خانم‌ها هستند، اما در گفت‌وگویی که با دکتر پارسایی داشتیم؛ این آمار در مازندران بیش از 50 درصد بوده و زنگ خطری جدی برای استان به‌شمار می‌رود، از اینرو باتوجه به اینکه مازندران در کنار سایر استان‌های مسافرپذیر و توریستی در لیست پُرخطرها قرار دارد، لذا می‌توان بخشی از مشکلات را با اتخاذ تدابیر مناسب، با محوریت "سلامت و توریسم" با نگاهی که مورد بحث است؛ دنبال کرد.

اخبار مازندران

انتهای پیام/ 1354

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
صحرابانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
0
0
سلام
لطفا دانشگاه علوم پزشکی مازندران مراکز دندانپزشکی مخصوص این بیماران رو معرفی کنه و به دندانپزشکان هم که سوگند خوردن یادآوری کنه که برخورد مناسب داشته باشن با این بیماران و اونا رو از مطب بیرون نکنند.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار