به گزارش آوای خزر از ساری، دکتر محمدرضا وظیفهشناس امروز در در نشست تخصصی «انار» که با حضور کارشناسان بخش کشاورزی مازندران در سالن همایش سازمان جهاد کشاورزی این استان برگزار شد اظهار داشت: انار درخت حساسی است و مانند سایر گیاهان به اتفاقات اطراف خود واکنش نشان میدهد و باید در نگهداشت آن دقت بهخرج بدهیم.
وی با بیان اینکه 70 درصد گلهای انار در درختان زیر دو سال ریزش دارند و تنها 30 درصد روی درخت میمانند که تبدیل به میوه میشوند، افزود: در خت انار را باید بگونهای پرورش بدهیم که گلهای خود را روی شاخههای مقاوم تشکیل بدهد؛ در درختان زیر دو سال به این علت که گلها روی شاخههای غیرمقاوم تشکیل میشود، اکثر گلهای آن تبدیل به میوه نمیشوند.
این متخصص فیزیولوژی میوه گفت: در درختان بالای دو سال، ریزش گل انار به دلیل آبیاری در زمان گلدهی است زیرا در این شرایط، دچار تنش آبی میشود.
وی با بیان اینکه درخت انار از نوع درختانی است که به پاشِشهایی که از بالای درخت انجام میشود علاقه نشان میدهد، اظهار داشت: این درخت به کودهایی مانند اسید آمینه روی خوش نشان میدهد، در خراسان و یزد از نیترات پتاسیم و با محلولپاشی این کار انجام میشود تا میوه حاصله نیز کیفیت بهتری داشته باشد.
وظیفهشناس گفت: اگر انار دچار نوسانات دمایی و آبیاری شود، از قسمت عرضی ترک بر میدارد و اگر از تغذیه دچار نوسانات شود نیز از طول میشکند.
این کارشناس و محقق بیان کرد: درخت انار را باید وادار کرد که به شکل V رشد کند تا مقاومت بیشتری داشته باشد و از نور و پاششها بهره بیشتری ببرد.
محقق و پژوهشگر انار اظهار داشت: باید بپذیریم که دیگر زمان تفننی کاشتن انار تمام شده است و باید از ظرفیتهای موجود برای پرورش اصولی این میوه بهشتی که مظلوم واقع شده است، استفاده کنیم.
وی درباره کرم گلوگاه انار نیز گفت: مهمترین عامل خسارتزا به میوه انار کرم گلوگاه است که گاهی از راه تاج و گاهی از کناره وارد میوه میشود و برای مقابله با آن میتوان پرچمهای میوه را پُر کرد یا تله نوری و مانند آن روی درخت قرار داد.
وظیفهشناس در پایان با اشاره به برنامهریزیهای خوبی که برای پرورش انار در کشورهایی ازجمله چین و اسپانیا حاصل شده است، اظهار داشت: اما با این همه طعم هیچ اناری در جهان به طعم انارهای ایران نمیرسد؛ در مناطق کویری و نیمه گرمسیری نیز بهترین انارها را داریم، از سم استفاده نمیکنیم و انارهای ایران بیشتر ارگانیک و اورجینال هستند. همایش آشنایی با روند کاشت، داشت و برداشت انار در مازندران با همکاری شرکت تعاونی تولیدی و توزیعی «انار صاحبی» برگزار شد.
انتهای پیام/ 1001