دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۴۶۹۱
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳
فوق‌تخصص ریه گفت: افراد بیمار به هیچ عنوان نباید از ماسک‌های فیلتردار استفاده کنند.

فوق تخصص ریه: بیماران از ماسک فیلتردار استفاده نکنندصمد قدرتی دیروز (۲ فروردین) در جمع خبرنگاران، در رابطه با بیماری کرونا و مکانیسم عمل آن، اظهار کرد: ویروس کرونا مانند سایر میکروب‌ها، ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها مکانیسم و ماهیتی دارد که قسمت‌های خاصی از بدن را مورد تهاجم قرار داده و بیماری‌های مربوط به عضوی را ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ویروس‌ها گونه‌های مختلفی دارند که اکثر آن‌ها شناخته شده بوده و درمان آن با واکسن امکان‌پذیر است، گفت: از جمله این ویروس‌ها مانند سارس، مرس و بیماری‌های مشابه آن‌ است؛ اما ویروس کرونای جدیدی که اکنون با آن مواجه هستیم، مکانیسم، فیزیولوژی و عملکردش در بدن ناشناخته است.

این پزشک با بیان اینکه بیشترین راه ورود ویروس کرونا به بدن از طریق دستگاه تنفسی (دهن، بینی و چشم) بوده که از طریق مخاط وارد بدن و داخل مجاری تنفسی و ریه شده و در نهایت کیسه‌های هوایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: ویروس کرونا در کیسه‌های هوا به سلول‌ها حمله کرده، سپس سلول‌ها، ویروس را برای تخریب کردن، داخل خودشان می‌گیرند.

فوق‌تخصص ریه یادآور شد: یک‌سری فاکتورهای التهابی در داخل کیسه‌های هوا ایجاد می‌شود، به طوری که ریه بیمار پر از مایع و ترشحات (اجساد این ویروس‌ها و باقی سلول‌هایی که برای دفاع از بدن وارد آن محیط شدند) شده و به تدریج فضای بافت‌های بین اطراف کیسه‌های هوایی درگیر می‌شود و در نهایت همه ریه فرد را درگیر بیماری می‌کند.

قدرتی با اشاره به اینکه درگیری ریه بیمار با ویروس کرونا، اکسیژن‌رسانی را به سایر بافت‌های بدن کم می‌کند و با علائم تنگی نفس، خود را بروز می‌دهد، به طورری که منجر به سندروم حاد تنفسی می‌شود و در موارد بسیار شدید نیز منجر به فوت فرد خواهد شد، اظهار کرد: ویروس کرونا به هیچ‌کس رحم نمی‌کند؛ هر سن، جنس و بیمار زمینه‌ای را درگیر کرده و علائم مختلفی را بسته به بیماری زمینه‌ای که فرد دارد، بروز می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه بیماری کرونا در افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، شدت بیشتری دارد، افزود: بر اساس آمار موجود، بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا ۵۰ الی ۶۰ ساله هستند و حدود ۷۰ درصد آنان فاقد بیماری زمینه‌ای بودند؛ بنابراین جوانان نیز مبتلا می‌شوند و به هیچ عنوان نباید به سادگی از کنار این بیماری بگذرند.

این پزشک با اشاره به اینکه در جامعه محدودیتی برای تامین ماسک وجود دارد، تصریح کرد: نیازی نیست همه افراد از ماسک استفاده کنند، ولی اگر استفاده کنند هم موردی ندارد، زیرا یک وسیله حفاظتی است و افرادی که از بیماران محافظت می‌کنند، کادر درمانی و کسانی که در اماکن پرتردد حضور دارند باید از ماسک استفاده کنند.

فوق‌تخصص ریه با تاکید بر اینکه افراد بیمار به هیچ عنوان نباید از ماسک‌های فیلتردار N۹۵ استفاده کنند، خاطرنشان کرد: ماسک‌های فیلتردار برای افراد سالم طراحی شده است. اگر فرد بیمار از این ماسک استفاده کند همه تنفس خود را که پر از ویروس است را در فضای محیط پخش کرده و افراد دیگر را آلوده می‌کند. بیماران موظف هستند از ماسک‌های معمولی و جراحی سه لایه استفاده کرده و افرادی که از آنان محافظت می‌کنند و یا در اجتماع حاضر می‌شوند نیز، باید از ماسک‌های جراحی استفاده کنند.

انتهای پیام/1000
برچسب ها: ماسک فیلتردار
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار