به گزارش آوای خزر، به نقل از روزنامه جام جم ،علائم آسم میتواند خفیف یا شدید باشد و از فردی به فرد دیگر کاملا متغیر است. ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی در ابتلا به این بیماری نقش دارند. مواجهه با مواد مختلفی که باعث آلرژی میشوند و محرکها میتوانند سبب بروز علائم و نشانههای آسم شوند. مواجهه با برخی از عفونتهای ویروسی میتواند وضعیت بیماری آسم را تشدید کند، ولی در اکثر موارد انواع عفونتهای میکروبی موجب «پنومونی» میشوند.
پنومونی نوعی عفونت ریه است که باعث متورمشدن کیسههای کوچک هوایی شده و با سرفههای خلطی و چرکی همراه است و تب، لرز و تنگینفس نیز در پی این علائم دیده میشود.
انواع متعددی از باکتری، ویروس و قارچها میتوانند باعث پنومونی شوند. عفونت ریه معمولا در نوزادان، کودکان و افراد مسن و همچنین افرادی که به مشکلاتی نظیر ضعف سیستم ایمنی دچار هستند، خطرناکتر خواهد بود، اما آنتیبیوتیکها و داروهای ضدویروسی جدید برای درمان انواع پنومونیها در دسترس هستند.مطالعات جدید نشان میدهد افراد مبتلا به آسم معمولا آنتیبیوتیک بیشتری مصرف میکنند و این امر در دوران همهگیری ویروس کووید- 19 افزایش داشته است.
در حالیکه این افراد چنین نیازی ندارند و این مساله میتواند ناشی از عدم اطلاعات کافی از بیماری آسم یا عدم تشخیص دقیق بین نشانههای آسم و دیگر بیماریهای تنفسی و همچنین رفتارهای درمانگرایانه خودسرانه باشد.
تجویز مکرر آنتیبیوتیک در حالی که ابتلا به عفونت باکتریایی وجود ندارد نهتنها میتواند سلامت فرد را به خطر اندازد، بلکه تهدید جدی در سطح کلی جامعه نیز به شمار میآید. همچنین میتواند باکتریها را در برابر آنتیبیوتیکها مقاوم کند.لذا به بیماران مبتلا به آسم اکیدا توصیه میشود بهجای مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها، از مصرف مواد حساسیتزا دوری کرده و در صورت نیاز به پزشک متخصص خود مراجعه کنند.
آسم شدید میتواند کشنده باشد و مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها میتواند این خطرات را افزایش دهد. بنایراین بیماران مبتلا به آسم باید قبل از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کنند تا در صورت لزوم داروی مناسب برایشان تجویز شود.
انتهای پیام/1005