به گزارش آوای خزر، دکتر فرزاد عباسی با بیان اینکه بیماری کرونا از طریق ترشحات تنفسی فرد آلوده همچون سرفه، عطسه یا تنفس منتقل میشود، اظهار کرد: «ممکن است این ترشحات در هوا یا سطوح باشد و فرد پس از تماس دست با چشمها، دهان و بینی در معرض این ترشحات قرار بگیرد. در مدت دو تا ۱۴ روز سیستم ایمنی فرد مبتلا علایمی همچون تب، سرفه، تنگی نفس یا مشکلات تنفسی، احساس خستگی، لرز، درد بدن، سردرد، گلو درد، آبریزش بینی، از دست دادن حس بویایی و چشایی، حالت تهوع یا استفراغ و اسهال را نشان میدهد.»
این پزشک متخصص با بیان اینکه ویروس کرونا از طریق مجرای تنفسی (دهان، بینی، گلو و ریهها) به سایر قسمتهای بدن منتقل میشود، گفت: «ممکن است ویروس کرونا بیش از ویروسهای دیگر به قسمتهای عمیقتر نفوذ کند و با نفوذ ویروس، ریهها ملتهب شود و در نهایت تنفس نیز سخت میشود. برای بسیاری از افراد علایم با تب و سرفه به پایان میرسد، در برخی علایم شدیدتر است و 5 تا 8 روز پس از شروع علائم، فرد دچار تنگی نفس میشود و اکسیژن خون کاهش پیدا میکند و خون قادر به تامین اکسیژن مورد نیاز دیگر اعضای بدن نیست که در این حالت عملکرد کلیهها، ریهها و کبد مختل شده و ممکن است از کار بیفتد.»
اکنون در بحبوحه انتقال بیماری به سر میبریم و مراجعه بیماران به بیمارستانها فوق العاده افزایش یافته است. شاهد هستیم که اوضاع ابتلا به گونهای است که همگی اعضای یک خانواده درگیر این بیماری میشوند
وی با تاکید بر اینکه همه افراد مبتلا به بیماری کرونا به نوع شدید بیماری مبتلا نمیشوند، گفت: «در واقع همه مبتلایان به مراقبتهای پزشکی در مراکز درمانی نیاز ندارند و فقط درصورت بروز مشکلات تنفسی باید به بیمارستان مراجعه کنند. البته ویروس کرونا، ویروس پیچیدهای است و تحقیقات مربوط به این بیماری در کشورهای مختلف از جمله کشور ما در حال انجام است و طبق این تحقیقات بر اساس مراجعاتی که میشود کرونا نه تنها ریهها بلکه به کلیهها، کبد، قلب، مغز، سیستم عصبی، پوست و دستگاه گوارش نیز آسیب میزند.»
عباسی خاطرنشان کرد: «باید توجه کرد که تا زمانیکه ویروس در حلق و بینی فرد مبتلا وجود دارد، فرد میتواند ناقل باشد و کرونا به طور معمول بین دو تا سه هفته در حلق و بینی میماند. از طرفی این بیماری در برخی افراد بدون علامت است و در برخی افراد هم در تمام عروق اعضای حیاتی ترومبوز ایجاد میکند. بنابراین بسته به وضعیت بدن و ویروس، شدت و ضعف آن متفاوت است.»
این متخصص بیماریهای عفونی درباره چرایی تغییر الگوی سرایت بیماری کرونا نیز گفت: «طی ماه اخیر الگوی سرایت این بیماری تغییر کرده است و یک فرد مبتلا میتواند تعداد زیادی را مبتلا کند که عمده آن به علت رعایت نکردن موازین بهداشتی و شرکت در تجمعات رسمی، غیر رسمی و سفرهای درونشهری و برونشهری است.»
انتقال کرونا از طریق هوا بیان کرد: «ویروس میتواند در محیطهای سربسته ماندگار شود و حتی اگر به مدت طولانی با ماسک در محیط سربسته که افراد دیگری هم در فضا هستند، باشیم امکان ابتلا وجود دارد. بنابراین استفاده از ماسک برای پیشگیری از انتقال زنجیره کرونا یک الزام است.»
تا زمانیکه ویروس در حلق و بینی فرد مبتلا وجود دارد، فرد میتواند ناقل باشد و کرونا به طور معمول بین دو تا سه هفته در حلق و بینی میماند
وی با بیان اینکه افزایش تعداد مبتلایان در روزهای اخیر به دلیل حضور مردم در جمعیتهایی نظیر تجمعات بوده است، گفت: «اکنون در بحبوحه انتقال بیماری به سر میبریم و مراجعه بیماران به بیمارستانها فوق العاده افزایش یافته است. شاهد هستیم که اوضاع ابتلا به گونهای است که همگی اعضای یک خانواده درگیر این بیماری میشوند.»
عباسی تاکید کرد: «عامل کاهش زنجیره انتقال ویروس، رعایت پروتکلهای بهداشتی اعم از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شستوشوی دستها است.»
انتهای پیام/1005