دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۸۰۱۳
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۶
برنج غذای محبوب ساکنان قاره آسیاست و مردم این قاره 90 درصد برنج تولیدی دنیا را مصرف می کنند .در ایران هم برنج جزو پرمصرف ترین خوراکی‌هاست .برنج سفید منبع کربوهیدرات است و پس از خوردن آن قند خون افزایشمی یابد. این ماده غذایی فاقد پروتئین با چربی اندک است.

به گزارش آوای خزر، به نقل از روزنامه خراسان ، در ادامه به نکاتی برای مصرف برنج اشاره می کنیم : اگر فردی روزانه به ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلوکالری انرژی نیاز دارد، ۵۵ تا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز را باید با مصرف انواع غلات تأمین کند اما غلاتی که سبوس کافی داشته باشد و غنی از انواع ویتامین و املاح باشد زیرا دانه غلات، حاوی سدیم است و پوسته آن پتاسیم دارد، بنابراین واضح است که اگر پوسته غلات دور ریخته شود یا بیشترین سهم مصرفی غلات بدون سبوس یا آرد باشد، مقدار زیادی سدیم دریافت می‌شود.

این موضوع می‌تواند باعث اختلال در تعادل الکترولیت‌ها و در نهایت منجر به پرفشاری خون و در درازمدت بروز بیماری‌های قلبی و عروقی شود اما اگر غلات با حبوبات مصرف شود، از عالی‌ترین منابع تأمین‌کننده پروتئین و ریزمغذی‌ها خواهد بود.

4عارضه مصرف زیاد برنج سفید

چربی شکم نتایج مطالعات روی افرادی که خیلی کم از کربوهیدرات تصفیه شده مثل برنج سفید استفاده می کنند نشان داد افرادی که بیش از حد از برنج استفاده می کنند ، به چاقی شکمی مبتلا خواهند شد. برای جلوگیری از چاقی شکمی به جای برنج سفید و کربوهیدرات های تصفیه شده، برنج قهوه ای و غلات سبوس دار استفاده کنید.

افزایش قند خون

پس از خوردن برنج قند خون افزایش می یابد و انسولین از پانکراس ترشح می شود. انسولین، ذخیره گلوکز و همچنین اندوخته چربی را بیشتر می کند. خوردن مقدار زیاد برنج سفید به افزایش ریسک دیابت نوع دو منجر می شود.

سندروم متابولیک

خوردن زیاد برنج سفید باعث افزایش ریسک سندروم متابولیک می شود . چاقی شکمی، میزان بالای تری گلیسیرید، کم بودن کلسترول خوب یا HDL ، فشار خون بالا و بالا بودن قند خون ناشتا از دیگر عوامل ایجاد کننده سندروم متابولیک است.

چربی و فشار خون

افرادی که در برنامه غذایی خود برنج فراوانی جای داده اند و بیشتر از بقیه برنج سفید می خورند، فشار خون و تری گلیسیرید بالایی از دیگر افراد دارند.

طبع برنج

طبع برنج سرد و خشک است و مصلح آن زعفران، شوید، زیره سیاه و خیساندن در آب نمک است. به جای خوردن برنج سفید از انواع گوناگون و متنوع غلات سبوس دار استفاده کنید. اگر از روغن‌های جامد یا مایع برای پخت برنج استفاده می‌کنید، بهتر است بدانید که مناسب‌ترین روغن‌، روغن‌های مایع گیاهی است که در میان آن‌ها روغن زیتون بهترین است. به این شرط که بعد از پخت برنج به آن اضافه شود. از آن جا که طبع برنج سرد است، خوردن ماست ، دوغ و ترشی با آن مناسب نیست و بر درجه سردی آن اضافه می کند.

مولفه‌های انتخاب بهترین برنج

بهترین زمان مصرف برنج دو سال بعد از شالی کوبی است.از مهم ترین علایم برنج تاریخ مصرف گذشته تغییر رنگ مایل به قهوه ای، شکننده بودن برنج ، کپک زدگی، کرم زدگی، رطوبت و تغییر طعم است.

مصرف برنج ساده بهتر از نوع دودی است. دودی که بر اثر سوختن چوب‌های نامناسب تولید می‌شود حاوی ترکیبات سرطان زاست بنابراین مصرف بیش از یک بار در هفته موادغذایی دودی توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: برنج ، برنج سفید
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها