برگزاری همایش هلی تی تی به میزبانی آموزش و پرورش میاندرود
همایش "هلی تی تی" به میزبانی اداره آموزش و پرورش شهرستان میاندورود، و همکاری گروه ادبیات فارسی استان مازندران، با حضور دهقان معاونت آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش مازندران، علیجانی مدیر آموزش و پرورش میاندورود، استاد علی حسن نژاد و استاد محمد عظیمی فعال فرهنگی و پژوهشگر فرهنگ بومی به صورت ویدئو کنفرانس همزمان با اعیاد شعبانیه و آغاز رویش طبیعت برگزار شد.

به گزارش آوای خزر، همایش "هلی تی تی" به میزبانی اداره آموزش و پرورش شهرستان میاندورود، و همکاری گروه ادبیات فارسی استان مازندران، با حضور دهقان معاونت آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش مازندران، علیجانی مدیر آموزش و پرورش میاندورود، استاد علی حسن نژاد و استاد محمد عظیمی فعال فرهنگی و پژوهشگر فرهنگ بومی به صورت ویدئو کنفرانس همزمان با اعیاد شعبانیه و آغاز رویش طبیعت برگزار شد.
در این وبینار دهقان تصریح کرد: نظام تعلیم و تربیت در احیا و تقویت فرهنگ بومی و آیین و سنن محلی نقش موثر دارد و با تغییر در محتوای درسی و گنجاندن ادبیات بومی و محلی در کتابها زمینه تقویت آن را فراهم سازیم.
همچنین علیجانی اظهار داشت: فرهنگ بومی، هویت هر قوم است و فراموش کردن فرهنگ یعنی منقرض شدن یک نسل و قوم و ما میراث دار یک فرهنگ غنی هستیم و باید آن را به نسل بعد انتقال دهیم.
حسن نژاد در خصوص نوروزخوانها با تشریح کامل اظهار داشت: نوروزخوانها دستههای دو تا سه نفرهای هستند که نوروزخوان اصلی با صدای خوش میتواند ملودی و نغمه بسازد و شاعر هم است و نفر دیگری به نا «پیِوریکر» یعنی دوست نوروزخوان که همراه با وی همخوانی میکند در این سالها جوانان نیز به نوروزخوانی علاقهمند شدند و در جشنوارهها این آئین برگزار میشود و تمامی این فعالیتها موجب شده تا این آیین تاریخی حفظ شود.
مریم رشیدی آلاشتی در ادامه بیان کرد: ضمن تشکر از حضور ارزشمند مسئولین محترم و سخنرانان توانمند فرهنگ عامه مازندران، از تمامی سرگروههای ادبیات شهرستانها ومناطق مازندران که درجهت حفظ وپاسداشت فرهنگ بومی ومحلی میکوشند سپاسگزاریم و قدردان زحمات این عزیزان هستیم
عظیمی در ادامه این جلسه اشاره کرد: نوروز به عنوان یک فرهنگ دیرسال ایرانی در مازندران با نام نوروز سلطانی جلوه گر است که نشانههای بارز آن را میتوان در نوروز خوانی مشاهده کرد. سرزمین ما با هویت مستقل و استقلال تاریخی دارای تقویم مستقل تبری بوده و هنوز اسامی ماهها را پدران و مادران کوه نشین استفاده میکنند و اهالی فرهنگ سعی در گسترش آن دارند.
انتهای پیام/ امیرحسین طاهریان