دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۷۶۶۴
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۷
مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ شله‌زرد به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است.

 

به گزارش آوای خزر، شله زرد یکی از دسرها و شیرینی‌جات ایرانی است که معمولا در مراسم‌ یا مناسبت‌های مختلف به عنوان نذری پخته می‌شود و با آن از مهمانان پذیرایی می‌شود.

شله زرد حاوی انواع ویتامین‌های A, C, D، گروه ویتامین‌های B مانند B۱, B۲, B۶، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این دسر معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف می‌کند؛ شله زرد خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می‌برد. این دسر نشاط‌آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است.

شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند. شله زرد برای مبتلایان به سوء هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است و نقش مؤثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو نیز مفید هست؛ از مواد تشکیل‌دهنده آن می‌توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد.

نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی می‌گوید شله زرد را باید با برنج ایرانی اعلا درست کرد. به گفته وی، برای آنکه رنگ زعفران به جسم برنج برود می‌توان برنج را یک روز پیش از پخت، همراه با زعفران خیساند.

طرز تهیه شله زرد | نکات کلیدی پخت و خواص شگفت‌انگیز این دسر خوشمزه

مواد لازم (برای ۸ نفر)

برنج    ۲ پیمانه

روغن    یک قاشق غذاخوری

شکر    ۴ پیمانه

زعفران    یک مثقال

کره گیاهی    ۵۰ گرم

گلاب    یک پیمانه

خلال بادام به مقدار لازم

طرز تهیه شله زرد | نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت شله زرد

► مرحله اول

ابتدا برنج‌ها را بشویید و آن را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید. سپس قابلمه‌ای بردارید و آن را روی حرارت نسبتاً زیاد قرار دهید. سپس منتظر بمانید تا آب جوش بیاید.

► مرحله دوم

زمانی که آب برنج جوش آمد، برنج‌ها را داخل آن بریزید و در قابلمه را به صورت نیم بسته قرار دهید. دقت کنید که در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.

► مرحله سوم

زمانی که برنج‌ها باز شدند و آب را در خود جذب کردند، حرارت گاز را کم کنید و شروع به هم زدن برنج کنید.

► مرحله چهارم

در این مرحله منتظر بمانید تا برنج شما شفته شود و کاملاً وا برود. سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. اگر حس کردید که برنج در حال سفت شدن است اصلاً نگران نباشید چراکه با افزودن شکر، برنج شما دوباره شل می‌شود.

► مرحله پنجم

پس از اینکه یک ربع به صورت مداوم آن را هم زدید باید زعفران ساییده شده را با آب جوش دم کنید.

► مرحله ششم

خلال‌های بادام را در یک پیمانه گلاب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد.

► مرحله هفتم

در این مرحله زمانی که زعفران شما دم کشید آن را به برنج خود اضافه کنید سپس مخلوط خلال بادام و گلاب را به آن اضافه کنید.

► مرحله هشتم

به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را آرام هم بزنید. سپس کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید. برای شفاف‌تر شدن شله‌زرد می‌توانید از مقداری روغن مایع استفاده کنید.

► مرحله نهم

در این مرحله پس از اینکه کره به مدت ۱۰ دقیقه با مواد جوشیده شد، شعله گاز را خاموش کنید و در قابلمه را بگذارید تا کاملاً دم بکشد.

► مرحله دهم

پس از دم کشیدن شله‌زرد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین، خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.

طرز تهیه شله زرد | نکات کلیدی پخت و خواص شگفت‌انگیز این دسر خوشمزه

نکات کلیدی در تهیه شله‌زرد

۱- برای اینکه شله زردتان آب نیندازد اجازه دهید به خوبی و کاملاً دم بکشد.

۲- مقدار زعفران شما باید به حدی باشد که شله زردتان به رنگ نارنجی درآید.

۳- هنگام پخت برنج از اضافه کردن آب خودداری کنید چراکه باعث آب انداختن شله زردتان می‌شود.

۴- از آنجا که پودر هل سیاه است و رنگ شله زرد را تغییر می‌دهد در صورت استفاده از آن بهتر است پودر هل را مستقیماً داخل شله زرد نریزید و از روش‌های زیر استفاده کنید:

► پودر هل را داخل یک دستمال بریزید و گره بزنید و داخل یک لیوان بگذارید و آب جوش روی آن بریزید. بعد از دو ساعت در بیاورید و فشار بدهید و بگذارید که ته نشین شود. وقت اضافه کردن هل که رسید، فقط آب روی هل‌های ته نشین شده را به شله زرد اضافه کنید.

► مقدار لازم هل با پوست را بردارید و پوست آن را چاک بدهید و داخل یک ظرف بگذارید و روی آن آب جوش بگذارید و در ظرف را هم ببندید. بعد ظرف را به روش بن ماری حرارت بدهید به مدت نیم ساعت تا اسانس هل خارج شود. وقت اضافه کردن هل که رسید هل ها را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد اضافه کنید.

► نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه‌ای که انتخاب می‌کنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج می‌گیرید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۶ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است./ همشهری آنلاین

انتهای پیام/1005

برچسب ها: نذری ، شله زرد
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: