دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۷۹۱۷
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
دانشمندان می‌گویند سریع‌ترین سیارک منظومه شمسی را کشف کرده‌اند.

به گزارش آوای خزر،دانشمندان، سریع‌ترین سیارک منظومه شمسی که هر ۱۱۳ روز زمینی یک بار به دور خورشید می‌گردد، کشف کرده‌اند.

پژوهشگران به سرپرستی اسکات شپارد از مؤسسه علوم کارنگی در آمریکا کشف کرده‌اند که این سنگ فضایی کوچک - که ۲۰۲۱پی‌اچ۲۷ نام گرفته است - با قطری حدود یک کیلومتر، مدار بیضوی دارد و در مقایسه با سایر اجرام شناخته شده در منظومه شمسی، نزدیک‌ترین میانگین فاصله از خورشید را دارد. 

 

کشف سریع‌ترین سیارک منظومه شمسی

 
دکتر شپارد در اظهاراتی می‌گوید: «این مهم است که تعداد سیارک‌های موجود در محدوده مدار زمین را بدانیم تا سرشماری سیارک‌های نزدیک زمین را کامل کنیم.»
 
به گفته دکتر شپارد، این موضوع سیارک‌هایی که بیشترین احتمال برخورد با زمین را دارند و ممکن است در روشنایی روز [به زمین] نزدیک شوند، شامل می‌شود. او می‌گوید این سیارک‌ها اغلب در بررسی‌هایی که مشاهده را شب‌هنگام و دور از خورشید انجام می‌دهند، به آسانی کشف نمی‌شوند.
 
ستاره‌شناسان با استفاده از دوربین قدرتمند ۵۷۰ مگاپیکسلی انرژی تاریک (DECam) در شیلی دریافتند که مدار این سیارک در مسیر عطارد و سیاره زهره هر ۱۱۳ روز یک بار از فاصله ۲۰ میلیون کیلومتری خورشید می‌گذرد.
 
از آن‌جا که این سیارک‌های درونی «اغلب اوقات» با تابش نور خورشید پنهان می‌شوند، دانشمندان هنگام گرگ و میش آسمان - درست پس از غروب یا پیش از طلوع آفتاب - را بهترین زمان رصد این سنگ‌های فضایی در مسیر این دو درونی‌ترین سیاره‌ها (عطارد و زهره) در نظر می‌گیرند.
 
محققان می‌گویند نزدیک شدن این سیارک به خورشید می‌تواند آن را تا حدود ۵۰۰ درجه سلسیوس، یعنی تا دمایی که سرب را ذوب می‌کند، گرم کند.
 
دکتر شپارد می‌گوید: «اگرچه زمان رصد برای ستاره‌شناسان بسیار باارزش است، میل و اشتیاق عمومی به [کشف] ناشناخته‌ها باعث می‌شود که ستاره‌شناسان با میل و رغبت بسیار، از مشاهدات و پژوهش‌های خود بگذرند تا این موارد جالب و جدید مانند این را کشف کنند.»
 
دانشمندان بر این باورند که این سنگ فضایی کوچک ممکن است در کمربند اصلی سیارکی بین مریخ و مشتری شکل گرفته و با اختلال گرانشی ناشی از سیارات درونی «از جای خود بیرون رانده» و سپس به مدار کنونی خود به سمت خورشید کشیده شده باشد.
 
اگرچه دانشمندان بر اساس انحراف مداری شدید ۳۲ درجه‌ای آن، حدس می‌زنند که این سیارک ممکن است یک دنباله‌دار منقرض شده باشد که از منظومه شمسی بیرونی آمده است. [توضیح: دنباله‌دار منقرض شده به دنباله‌داری گفته می‌شود که بیشتر یخ‌های فرار خود را از دست داده و تنها میزان کمی از آن باقی مانده تا دُم و گیسو (کُما) تشکیل شود]
 
این دنباله‌دار ممکن است حین گذار از نزدیکی سیاراتِ زمین‌سان به مدار نزدیک‌تری کشیده شده باشد. [توضیح: سیارات زمین‌سان یعنی سیاره‌های درونی منظومه شمسی شامل عطارد، زهره، زمین و مریخ]
 
پژوهشگران، مشاهدات بعدی روی این سیارک را خواهان‌اند تا منشأ آن را بهتر درک کنند. آنها بر این باورند که این سنگ فضایی ممکن است سرانجام در چند میلیون سال آینده «یا به عطارد، زهره یا به خورشید برخورد کند» یا در اثر گرانش سیارات درونی، از منظومه شمسی درونی به بیرون رانده شود.
 
به گفته پژوهشگران، دانستن این‌که چه تعداد از سیارک‌های منظومه شمسی در محدوده زمین و زهره قرار دارند و چه تعداد بیرون از این محدوده، می‌تواند به برآورد و [محاسبه] نیرو‌ها و چیدمان این اجرام کمک کند. / ایندیپندنت
 
 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها