دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۹۴۵۰
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۵
بر اساس آمار منتشر شده، بیش از ۱۶۰ میلیون امریکایی در سال ۲۰۲۰ علاقه‌مند به جویدن آدامس بودند و دلایل زیادی برای این علاقه‌مندی وجود دارد؛ برخی از افراد معتقدند جویدن آدامس کمک می‌کند تا فک زیباتری داشته باشند اما کارشناسان بهداشت این شایعه را رد کرده‌اند، برخی دیگر با هدف سوزاندن چربی و کاهش وزن آدامس استفاده می‌کنند و نتایج مطالعات متعددی نشان می‌دهد که جویدن آدامس می‌تواند اشتهای افراد را به‌طور بالقوه کنترل کرده و میل به خوردن غذاهای ناسالم را کاهش دهد و برای عده‌ای نیز جویدن آدامس ممکن است یک عادت دیرینه باشد.

به گزارش آوای خزر، به هر دلیلی که جویدن آدامس دارای مزایایی مانند سفید شدن دندان‌ها، بهبود جریان بزاق، کاهش بوی بد دهان و جلوگیری از پوسیدگی دندان باشد اما جویدن آدامس در برخی موارد می‌تواند بر سلامتی افراد تاثیر منفی بگذارد. با توجه به اظهارات مرکز پزشکی بیمارستان فلاشینگ، ایالات‌متحده جویدن بیش از اندازه آدامس با کار بیش از حد فک همراه است و منجر به عواقب ناخوشایندی می‌شود.


به گزارش هلث،اگر بیش از اندازه از فک استفاده کنید، ممکن است دچار اسپاسم دردناک و وضعیتی به نام اختلال عملکرد گیجگاهی فکی (TMD) شوید که به آن TMJ نیز می‌گویند. حرف «J» به مفصل آسیب‌دیده اشاره دارد که استخوان فک شما را به استخوان‌های جمجمه متصل می‌کند و هنگام جویدن، فک شما به‌عنوان یک ضربه‌گیر عمل می‌کند. علائم TMD شامل سر درد، درد گردن و فک بوده همچنین ممکن است صدا یا فشار در فک خود تجربه کنید.


سردرد نیز یکی دیگر از خطرات ناشی از جویدن آدامس به ویژه در کودکان و نوجوانان است. نتایج تحقیق منتشر شده در سال ۲۰۱۴ در نشریه Pediatric Neurology نشان می‌دهد، جویدن زیاد آدامس با سردردهای مزمن ارتباط دارد. از مجموع ۳۰ شرکت‌کننده در مطالعه ۲۶ نفر در صورت خودداری از جویدن آدامس بهبود کامل یا بهبود نسبی سردرد خود را تجربه کردند.


البته هزاران سال است که افراد آدامس مصرف می‌کنند و معتقدند، جویدن آدامس با برخی از مزایای بالقوه سلامتی مرتبط است؛ آنان بر این باور هستند که جویدن آدامس علاوه بر طراوت بخشیدن به تنفس می‌تواند به کاهش سطح استرس کمک کند. نتایج چندین مطالعه نشان داده است که جویدن آدامس می‌تواند به کاهش استرس و افزایش احساس هوشیاری کمک کند و علت این است که عمل جویدن می‌تواند سطح کورتیزول افراد را افزایش دهد و کورتیزول نقش مهمی در پاسخ بدن به استرس دارد.


جویدن آدامس همچنین می‌تواند جریان بزاق را تحریک کند و پلاک و مواد غذایی باقی‌مانده در دهان را شست‌وشوی دهد و به محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی کمک کند، به خصوص اگر در حال جویدن آدامس بدون قند باشید. علاوه بر این، جویدن آدامس بدون قند می‌تواند از ابتلا کودکان به عفونت‌های دردناک و گوش میانی جلوگیری کند.


در حالی که جویدن آدامس می‌تواند به طور بالقوه برای سلامتی شما مفید باشد، محدودیت‌هایی وجود دارد. جویدن زیاد آدامس می‌تواند عوارض جانبی دردناک و ناخوشایندی ایجاد کند. به‌عنوان‌مثال، جویدن زیاد آدامس می‌تواند بر هضم غذا تاثیر بگذارد و باعث ناراحتی معده شود. وقتی آدامس می‌جوید، در نهایت هوای بیشتری را می‌بلعید که می‌تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود. این می‌تواند منجر به درد و ناراحتی شکمی شود و ممکن است برای افرادی که با سندرم روده تحریک‌پذیر زندگی می‌کنند دردناک باشد. شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجود در آدامس مانند سوربیتول، در صورت جویدن بیش از حد نیز می‌توانند باعث نفخ، گرفتگی یا اسهال مزمن شوند.


اگر علاقه‌مند جویدن آدامس و به دنبال ترک این عادت هستید ابتدا سعی کنید میزان کل مواد قندی مصرفی را کاهش دهید تا میل لثه شما به شیرینی کاهش یابد. همچنین سعی کنید آدامس فعلی خود را برای مدت بیشتری بجوید و جویدن آدامس خود را به دو عدد در روز برسانید. در نهایت، سعی کنید آدامس را با رازیانه یا تخمه آفتابگردان جایگزین کنید تا فک شما بدون کار زیاد مشغول باشد. انجام این مراحل ممکن است به کاهش میل لثه کمک کند اما اگر با مشکل روبرو هستید، صبور باشید.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: آدامس
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها