دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۱۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۷
۱۰ نکته حقوقی مهم درباره مهریه را بخوانید.

به گزارش آوای خزر، نکات حقوقی مهم درباره مهریه، کدام‌اند؟

 

نکات حقوقی مهریه را بدانید

 
۱- مهریه، مالی است که هنگام عقد ازدواج، مرد متعهد می‌شود به همسر (زوجه) خود بپردازد. این مال می‌تواند به صورت نقدی (وجه رایج کشور)، سکه و طلا، سایر اموال منقول یا غیر منقول (ملک، خانه یا آپارتمان) باشد. این مال به عنوان دِین و بدهی بر عهده زوج قرار دارد.
 
۲- مهریه، همزمان با انعقاد ازدواج در سند رسمی سند ازدواج (نکاح واژه عربی پیمان زناشویی است) ثبت می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های این سند رسمی این است که لازم‌الاجرا است. یعنی با درخواست زن از دفترخانه تنظیم سند ازدواج برای اجرای تعهدات آن از جمله مهریه، می‌توان به عنوان مثال، مال موضوع مهریه را از همسر (مرد) درخواست کرد و مراجعه به دادگاه برای این کار الزامی نیست.
 
۳- مهریه از طریق ارائه دادخواست به دادگاه عمومی حقوقی خانواده نیز قابل مطالبه است. زن می‌تواند در صورت تمایل با نوشتن خواسته خود به‌دست خود یا مشاور یا وکیل دادگستری در فرم مخصوص (همان دادخواست) از دادگاه محل سکونت خود یا همسرش درخواست کند که حکم الزام همسر به پرداخت مهریه را صادر کند.
 
۴- همچنین، مهریه را می‌توان پس از صدور اجرائیه از طریق اداره اجرای اسناد رسمی دریافت کرد. با صدور برگ اجرائیه از دفترخانه تنظیم سند رسمی، متقاضی مهریه می‌تواند به اداره اجرای اسناد رسمی ثبت مراجعه و با معرفی نشانی مرد (همسر) درخواست وصول مهریه را ارائه کند. همچنان که می‌تواند مالی از مرد مانند حساب بانکی، پلاک ثبتی، سهم یا حتی طلب قطعی او را از دیگران برای توقیف و وصول مهریه معرفی کند.
 
۵- در سند رسمی ازدواج، معنی عندالمطالبه، امکان درخواست دریافت مهریه در هر زمان است. پس در صورت نوشتن این عبارت در سند رسمی ازدواج که به امضای همسر (مرد) رسیده باشد، زن هر وقت بخواهد می‌تواند مهریه را از مرد بخواهد.
 
۶- در سند رسمی ازدواج، عندالاستطاعه یعنی شرط درخواست پرداخت مهریه، دارا بودن مرد است. در صورت استفاده از این عبارت در متن سند رسمی ازدواج، درخواست مهریه از مرد، مشروط به داشتن مال و توانایی مرد در پرداخت مهریه است.
 
۷- بر اساس قانون جدید خانواده، برای نپرداختن مهریه بیش از ۱۱۰ سکه، مرد بازداشت نمی‌شود. از سال ۱۳۷۷ با تصویب قانون محکومیت‌های مالی و تا پیش از صدور رأی وحدت رویه مبنی بر امکان طرح ادعای اعسار (ناتوانی و تنگدستی) برای پرداخت مهریه پیش از توقیف و بازداشت مرد بدهکار مهریه، امکان بازداشت همه محکومان مالی ـ از جمله محکومان به پرداخت مهریه ـ به استناد آن قانون فراهم شده بود؛ اما با صدور رأی مذکور و اثبات یا احراز اعسار بسیاری از مردان، بازداشت ایشان تا زمان اثبات دارا شدن آنها منتفی می‌شد، اما قانون‌گذار این‌بار این تهدید قانونی را برای وصول مهریه‌های تا ۱۱۰ سکه طلا زنده کرده است.
 
۸- می‌توان هر شرطی درباره مهریه در سند رسمی ازدواج را نوشت. به این معنی که درباره میزان و شرایط پرداخت مهریه، هر توافقی میان زن و مرد (همسران) جایز است و برای دو طرف، تعهدآور محسوب می‌شود. بنابراین، طرفین می‌توانند با آزادی اراده در این‌باره گزینه‌های گوناگونی را پیش‌بینی کنند. 
 
۹- مهریه، دِین ممتازه است و پیش از هر بدهی، از بدهکار دریافت می‌شود. اهمیت بدهی مرد به همسر خود و حساسیت رابطه زوجین (زوج و زوجه یا همان زن و مردی که با هم ازدواج کرده‌اند) و البته امتیازی که قانون‌گذار برای حمایت از زن پیش‌بینی کرده، موجب شده است تا این طلب را بستانکاری ویژه و ممتاز به حساب آورد و پرداخت آن را - حتی اگر بدهی مرد مرده (فوت شده) باشد - بر هر طلب دیگری برتر و پیش‌تر دانسته است.
 
۱۰- مهریه را می‌توان به اصطلاح بخشید یا بذل کرد. (بذل به معنی بخشش به‌کار برده می‌شود) به هر شکل و روشی که قابل اثبات و مستند باشد، زن می‌تواند همه یا بخشی از مهریه را به همسر خود ببخشد یا از دریافت آن صرف‌ نظر کند؛ در عین حال، قانون‌گذار در ازدواج دائم، این حق را برای زن پیش‌بینی کرده است تا پیش از دریافت مهریه بتواند از انجام وظایف خود به عنوان همسر، خودداری کند.
 
انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها