دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۱۸۷
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۴
تحقیق جدید در مورد مغز چه می‌گوید؟
نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که دمای مغز به‌ویژه در نواحی عمقی، با افزایش سن بالا می‌رود. محققان پیش‌بینی می‌کنند که احتمالاً ظرفیت مغز برای خنک شدن با افزایش سن رو به تحلیل می‌رود. (هدست اسکن مغزی -عکس: آسوشیتدپرس)

به گزارش آوای خزر، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که گستره دمای طبیعی مغز انسان بسیار بیشتر از آنچه فکر می‌کردیم است و این موضوع خود نشانه‌ای از عملکرد سالم مغز می‌باشد.

در مردان و زنان سالم که معمولاً دمای طبیعی بدنشان کمتر از ۳۷ درجه سانتیگراد است، دمای متوسط مغز ۳۸.۵ درجه سانتیگراد است. این دما به‌ویژه در زنان در نقاط مرکزی مغز به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد در طول روز افزایش می‌یابد.

پیش‌تر محققان با کمک اسکن مغزی به نام طیف‌نگاری با تشدید مغناطیسی (MRS) توانسته بودند دمای مغز را به‌صورت غیرتهاجمی در افراد سالم اندازه‌گیری کنند. اما تا کنون، این تکنیک برای بررسی چگونگی تغییر دمای مغز در طول روز، با در نظر گرفتن اینکه چگونه «ساعت بدن» یک فرد بر این موضوع تأثیر می‌گذارد، استفاده نشده بود.

این مطالعه جدید که توسط محققان آزمایشگاه بیولوژی مولکولی در شورای تحقیقات پزشکی کمبریج بریتانیا انجام شده، اولین نقشه چهار بعدی دمای مغز سالم در انسان را نشان می‌دهد.

این نقشه چهار بعدی فرضیات قبلی در مورد دمای مغز را تغییر داد به نحوی که دمای مغز بر اساس نواحی مغزی، سن افراد، جنسیت و اوقات شبانه‌روز متفاوت است.

آیا دمای مغز با دمای بدن یکسان است؟
نکته مهم دیگر این است که این یافته‌ها باور عمومی مبنی بر یکسان بودن دمای مغز و بدن انسان را به چالش ‌کشید.

محققان برای این آزمایش از چهل داوطلب بین سنین بیست تا چهل سال استفاده کردند و دمای مغز آن‌ها را در فواصل زمانی صبح زود، بعدازظهر و آخر شب اندازه‌گیری کردند. این داوطلبان با اصالت‌های متفاوت از پانزده کشور مختلف و از پنج قاره بوده‌اند.

در افراد سالم، میانگین دمای مغزی ۳۸ و نیم درجه را نشان داد که دو درجه از دمای زیر زبان بالاتر است.

درحالی‌که دمای سطح مغز در کل خنک‌تر است، دمای نواحی داخلی مغز به ۴۰ درجه هم می‌رسد و در یک نمونه دمای ۴۰.۹ درجه‌ای نیز ثبت شده است.

در بعدازظهرها مغز بیشترین دما و در شب‌ها در خنک‌ترین حالت خود قرار دارد.

تفاوت دمای مغز مردان و زنان چقدر است؟
به طور متوسط، مغز زنان حدود چهار دهم درجه سانتیگراد گرم‌تر از مغز مردان است. این تفاوت جنسی به احتمال زیاد ناشی از چرخه قاعدگی زنان است؛ چرا که دمای مغز زنانی که پس از مرحله تخمک‌گذاری اسکن شده‌اند حدود ۰.۴ درجه سانتیگراد گرم‌تر از زنانی است که در مرحله قبل از تخمک‌گذاری اسکن شده‌اند.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که دمای مغز به‌ویژه در نواحی عمقی، با افزایش سن بالا می‌رود. محققان پیش‌بینی می‌کنند که احتمالاً ظرفیت مغز برای خنک شدن با افزایش سن رو به تحلیل می‌رود.

نتایج بررسی آزمایشگاه بیولوژی مولکولی بریتانیا در مجله «brain» به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار