دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۴۴۲
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۲
زنان، به دلایلی که هنوز نامشخص است، بیماری‌های قلبی را به گونه‌ای متفاوت نسبت به مردان تجربه می‌کنند. محققان قلب معتقدند که برخی از این تفاوت‌ها ممکن است ناشی از تنوع ژنتیکی بین زنان و مردان باشد.

چرا اغلب، حمله قلبی در زنان نادیده گرفته می‌شود؟به گزارش آوای خزر، زمانی که اولین آزمایش‌های تشخیصی برای بیماری‌های قلبی ایجاد شد، دانشمندان به طور کامل شباهت نداشتن بدن انسان‌ها به یکدیگر به خصوص در زن و مرد را در نظر نگرفتند.
به گفته جنیفر دانگان (Jennifer Dungan)، استادیار کالج پرستاری دانشگاه فلوریدا، بسیاری از پروفایل علائم (symptom profiles) و آزمایش‌هایی که برای بیماری‌های قلبی در نظر گرفته شده‌اند، تفاوت‌های شناخته‌شده میان بیماری قلبی در زنان نسبت به مردان را به طور دقیق منعکس نمی‌کنند؛ این موضوع در انجام مراقبت‌های پزشکی برابر، خلل ایجاد کرده است.
دانگان می‌گوید: در نتیجه این نابرابری، زنان بیشتر از مردان، بروز علائم غیرمعمولِ بیماری‌های قلبی را گزارش می‌کنند؛ همچنین تاخیر در درمان و حتی حملات قلبیِ تشخیص داده‌ نشده، از جمله مواردی است که زنان تجربه می‌کنند.محققان قلب معتقدند که برخی از این تفاوت‌ها ممکن است ناشی از تنوع ژنتیکی بین زنان و مردان باشد.
دانگان در تحقیقات خود، ژن خاصی به نام RAP ۱ GAP ۲ را شناسایی کرده است که احتمالاً می‌تواند مسئول این تفاوت‌ها باشد. وی می‌گوید: RAP ۱ GAP ۲ یک کاندید قوی در ارتباط با اثرات جنسیت بر بیماری‌های قلبی است. به نظر می‌رسد برخی از نشانگر‌های دی‌ان‌ای (DNA) موجود در این ژن، فعالیت پلاکت‌ها که سلول‌های خونی بی‌رنگ و مسئول لخته شدن خون هستند را مدیریت می‌کنند. از سوی دیگر، این نشانگر‌ها خطر حمله قلبی را به همراه دارند. یک ژن بیش‌فعال می‌تواند باعث فعالیت بیش از حد پلاکت‌ها شود که منجر به مسدود شدن جریان خون و قطع اکسیژن‌رسانی به عضله قلب و در نتیجه بروز حمله قلبی شود.
از آنجا که در این مطالعه، ژن RAP ۱ GAP ۲ با عملکرد ضعیف قلب در مردان ارتباطی نداشت، دانگان معتقد است که این ژن می‌تواند عملکرد متفاوتی در زنان داشته باشد.
در مورد وجود چنین تفاوت‌هایی در میان نژاد‌ها و قومیت‌های مختلف نیز اطلاعات کمی در دست است. دانگان معتقد است که به دلیل وجود برخی عوامل ژنتیکی، زنان سیاه‌پوست و برخی از زنان اسپانیایی‌تبار بیشتر در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار دارند.
وی می‌گوید: متأسفانه روش‌های سنتی که برای مطالعه گروه‌های نژادی و قومی مورد استفاده قرار گرفته منجر به ایجاد نتایجی نامربوط شده است. هدف ما، یافتن تفاوت‌های بیولوژیکی میان گروه‌های مختلف مردم نیست، بلکه به دنبال یافتن نشانگر‌های ژنتیکی هستیم که با بیماری‌های قلبی در همه زنان ارتباط دارد و برای انجام این کار، ما باید تنوع ژنتیکی در زنان را نیز در نظر بگیریم.
برای کشف نحوه اثرگذاری این ژن بر خطر بروز بیماری‌های قلبی در میان زنان با پیشینه‌های مختلف، جدیدترین طرح  دانگان، به یافتن ژن خاص RAP ۱ GAP ۲ خواهد پرداخت. این ژن بیشترین ارتباط را با علائم بیماری قلبی، حملات قلبی و مرگ در زنان از گروه‌های نژادی و قومی مختلف داشته است. این طرح با حمایت مالی دو ساله مؤسسه ملی پیری انجام خواهد گرفت که بخشی از مؤسسه ملی بهداشت است .
دانگان و گروهش با بهره‌گیری از داده‌های مربوط به ۱۷۰۰۰ زن یائسه و استفاده از روش‌های ژنتیک آماری بررسی خواهند کرد که آیا ارتباطی بین نشانگر‌های دی‌ان‌ای موجود در ژن RAP ۱ GAP ۲ و بیماری‌های قلبی وجود دارد یا خیر. همچنین از نشانگر‌های اجداد ژنتیکی به جای دسته‌بندی‌های نژادی دلخواه، برای توضیح تنوع طبیعی در کد‌های ژنتیکی ما استفاده خواهند کرد. به گفته دانگان، این کار باعث می‌شود که آن‌ها بتوانند نشانگر‌های ژنی را پیدا کنند که منعکس‌کننده خطر بیماری قلبی در همه‌ی زنان و نه فقط در گروه‌های خاصی از آن‌هاست.
در پایان مطالعه، اگر نشانگر‌های ژن RAP ۱ GAP ۲ به طور دقیق منعکس کننده علائم بیماری‌های قلبی در زنان باشند و احتمال بروز حمله یا سکته مغزی در آینده را پیش‌بینی کنند، آن‌گاه می‌توان گفت که این نشانگر‌های ژنی می‌توانند به ما در تشخیص و پیش‌بینی این بیماری در آینده کمک کنند. دانگان می‌گوید: داشتن نشانگر‌های زیستی دقیق‌تر برای زنان، زندگی‌های زیادی را نجات می‌دهد و برابری در حوزه سلامت را بهبود می‌بخشد.
نتایج این مطالعه به تازگی در مجله American Heart Journal Plus منتشر شده است.

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار