دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۷۸۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۹
تمامی روغن های مایع به دلیل مایع بودنشان در معرض اکسیداسیون قرار می گیرند بنابراین فساد پذیری بالایی دارند بخصوص روغن هایی که خام و تصفیه نشده باشند.

به گزارش آوای خزر، خدیجه رحمانی کارشناس ارشد تغذیه درباره خطرات مصرف روغن های فله ای که این روزها به دلیل تهیه این روغن ها در حضور مشتری، در بین افراد پرطرفدار شده است، گفت:« دستگاه های روغن کشی موجود در سطح شهر بخش کوچکی از خط تولید روغن می باشند ولی سایر شرایط و فرآیندهای کنترل کیفی تولید روغن را ندارند. در کارخانجات روغن کشی، خط تولید از جایی که مواد اولیه وارد می شود تا در نهایت روغن تولید شود هر بخش آن از نظر میکروبی و شیمیایی کنترل کیفی می شوند این در حالی است که در تولید روغن های فله ای محصول کنترل کیفی نمی شود و فقط از دانه ها، روغن می گیرند آن هم در شرایط غیربهداشتی که زیانبار بودن آنها جای بحث دارد.»

وی در ادامه گفت:« تمامی روغن های مایع به دلیل مایع بودنشان در معرض اکسیداسیون قرار می گیرند بنابراین فساد پذیری بالایی دارند بخصوص روغن هایی که خام و تصفیه نشده باشند. بعلاوه روغن هایی که خام و تصفیه نشده اند آلوده بوده و دارای ترکیبات مضری همچون صمغ، ذراتی مثل اگزالات ها و فیتات ها و فلزات سنگین و مواد حساسیت زا هستند به خصوص روغن کنجد به دلیل اینکه بسیار آلرژن است حاوی ترکیبات حساسیت زا است.»

وی افزود:« ممکن است این روغن ها با توجه به حضور ترکیبات مضر که به آنها اشاره شد، در اثر ماندگاری و مجاورت با هوا و یا نور، رطوبت و حرارت محیط در معرض واکنش های میکروبی و شیمیایی مختلفی قرار گیرند و به طور کلی در اثر هیدرولیز و اکسیداسیون فاسد و مسموم شوند. روغنی که در اثر مجاورت با اکسیژن هوا اکسید می شود و ایجاد رادیکال های آزاد می کند و این رادیکال های آزاد بسیار مضر بوده و باعث بیماری های قلبی و عروقی، تصلب شرایین می شود.»

وی خاطرنشان کرد:« بعلاوه روغن هیدورلیز شده سرطان زا است بنابراین رادیکال های آزاد عامل بروز سرطان هم هستند لذا خواص درمانی مفید این روغن ها در برابر مضراتی که دارند ناچیز است. بعلاوه دانه کنجد ممکن است حاوی سم آفلاتوکسین باشد که باید در شرایط خاص کارخانه ای تصفیه شود و چون سم آفلاتوکسین قابل مشاهده نیست دانه اولیه که روغن کشی می شود هیچ کنترل بهداشتی و کیفی بر روی آن صورت نمی گیرد بنابراین معلوم نیست کنجدها آلوده به آفلاتوکسین یا کپک ها هستند یا نه و این آلودگی با چشم قابل رویت نیست و مصرف این روغن ها می تواند باعث مسمومیت شود و برای کبد هم بسیار ضرر دارد.»

وی تاکید کرد:«حتی نگهداری از این روغن ها در مخازن فروشگاه ها نیز قابل بحث است چون ممکن است روغن های تولید شده در این مراکز همان روز به فروش نرود و در همان جا نگهداری کنند که شرایط نگهداری روغن ها شرایط کنترل شده ای نیست و در مجاورت با روغن های تازه ای که استخراج می شود یک رسوب ابری شکلی تشکیل می شود که مصرف آن هم زیانبار است.»

او در پایان گفت:« دستگاه های روغن کشی هم باید در پایان هر روز با مواد خاصی شستشو شوند و شرایط بهداشتی رعایت شود که عمدتا این مسئله رعایت نمی شود بنابراین به هیچ عنوان ما توصیه نمی کنیم مردم از چنین روغن هایی استفاده کنند بلکه باید روغن هایی را مصرف کنند که دارای پروانه بهداشتی،مجوز بهداشت و مهر استاندارد و تاریخ تولید و انقضا داشته باشند.» 

انتهای پیام/1005
 
 

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار