یکی از انواع تنقلات که طرفداران زیادی دارد انواع لواشکها در طعمهای مختلف هستند. گاهی به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی در تهیه برخی از لواشکهای بازاری افراد ترجیح میدهند که لواشک را در خانه تهیه کنند تا با خیال راحت از طعم و مزهی
لواشک های خانگی لذت ببرند. اما همه میدانیم که برای تهیه لواشک به یک فضای باز با نور زیاد آفتاب و محیطی خشک و بدون رطوبت نیاز است، که این شرایط برای منازل در نقاط مختلف فراهم نیست. شما میتوانید طرز تهیه لواشک در فر را آموزش ببینید و در هر منطقه با هر نوع آب و هوا انواع لواشکها را در مدت ۲ الی ۳ ساعت درست کرده و از طعم بی نظیر آنها لذت ببرید.
چنانچه طرز تهیه لواشک خاصی در فر مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
۱. لواشک آلو
۲. لواشک انار
۳. لواشک هلو
۱. طرز تهیه لواشک آلو در فر
مواد لازم |
آلو |
۱ کیلو گرم |
آب |
۱ پیمانه |
نمک |
به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده شدن لواشک ۳ ساعت
دستور تهیه
- آلوها را خوب بشویید و آنها را از وسط برش بزنید.
- آلوهای شسته شده را درون یک قابلمه بریزید و آب را نیز به آن اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آلوها خوب بپزند و له شوند.
- هنگامی که آلوها له شدند حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا کمی خنک شوند.
- سپس آنها را کم کم در یک صافی بریزید تا هستههای آلوها جدا شوند. توجه کنید که در این مرحله پوست آلوها نیز در صافی میمانند، اگر میخواهید لواشک شما ترش شود پوست آلوها را از صافی خارج و آنها را به مواد رد شده از صافی اضافه کنید. زیرا ترشی آلوها به خاطر پوستشان است.
- سپس مواد رد شده از صافی را درون یک مخلوط کن بریزید تا کاملا یک دست و پوره شوند.
- مواد پوره شده را مجددا درون قابلمه بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. توجه کنید که نمک زیاد نریزید، زیرا مخلوط هنوز آب زیادی دارد که باید تبخیر شود و بعد از تبخیر شدن آب مخلوط ممکن است شور شود.
- اکنون قابلمه را روی حرات متوسط بگذارید تا آب اضافی آن کشیده شود و مواد قوام آیند. در طول جوشیدن گاهی آن را هم بزنید تا مواد ته نگیرند.
- کف سینی فر را ابتدا یک کاغذ روغنی و روی آن یک پارچه نسوز مخصوص فر پهن کنید، سپس مایه لواشک را به قطر نیم سانتی متر روی پارچه مخصوص بریزید. (پارچه نسوز مخصوص فر را میتوانید از لوازم قنادی فروشیها تهیه کنید.)
- فر را روشن کنید و روی کمترین درجه بگذارید.
- سپس سینی را به مدت ۲ الی ۳ ساعت در طبقه بالای فر قرار دهید.
- پس از مدتی اگر دیدید که کنارههای لواشک تیره شده و در حال سوختن است، ولی لواشک هنوز نرم است میتوانید فر را خاموش کنید و سینی را بیرون بیاورید و پس از یک الی دوساعت دوباره فر را روشن کنید و سینی را در فر بگذارید.
- وقتی لواشک کاملا سفت شد آن را از فر خارج کنید، صبر کنید تا خنک شود، سپس آن را از پارچه جدا کنید.
- لواشک را به کمک یک چاقو یا کاتر به برشهای کوچک تقسیم کنید.
لواشک شما آماده سرو است... میتوانید برای ماندگاری بیشتر آنها را داخل یخچال نگهداری کنید.
نوش جان ...
۲. طرز تهیه لواشک انار در فر
مواد لازم |
آب انار |
۲ لیوان |
دانهی انار |
۲ لیوان |
به |
یک عدد بزرگ |
نمک |
یک قاشق مرباخوری |
زمان لازم برای آماده شدن لواشک ۳ ساعت
دستور تهیه
- دانههای انار را جدا کنید و به آنها کمی نمک زده و تا دو ساعت آن را کنار بگذارید.
- پس از دو ساعت آنها را ابتدا در مخلوط کن ریخته و بعد آنها را در یک قابلمه بریزید.
- به را نیز بشویید، پوست بگیرید و آن را به قطعات ریز برش بزنید. سپس به همراه آبلیمو و آب انار به قابلمه اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید تا نیم ساعت بجوشد.
- پس از نیم ساعت اگر غلیظ شده بود حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود.
- مواد را از صافی عبور دهید تا هستههای انار و مواد درشت آن گرفته شود.
- کف سینی فر را یک کاغذ آلومینیوم پهن کرده و مواد صاف شده را روی آن بریزید.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۲۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
- سینی را به مدت یک تا دو ساعت در فر بگذارید تا لواشک سفت شود.
- سپس آن را از فر خارج کنید. اگر قسمتهایی از لواشک هنوز نرم بودند سینی را بیرون بیاورید و پس از یک الی دو ساعت دوباره فر را روشن کرده و سینی را در فر بگذارید.
- روی لواشک یک کاغذ روغنی پهن کنید و بعد به کمک یک کاتر آن را برش بزنید.
لواشک شما آماده سرو است... میتوانید برای ماندگاری بیشتر آنها را داخل یخچال نگهداری کنید …
۳. طرز تهیه لواشک هلو در فر
مواد لازم |
هلو |
۱۰ عدد |
آب |
یک پیمانه |
شلیل (دلخواه) |
۳ عدد |
زمان لازم برای آماده شدن لواشک ۳ ساعت
دستور تهیه
- هلوها را خوب بشویید، هسته و پوست آنها را جدا کنید.
- اگر از شلیل هم استفاده کردید، شلیل را بشویید و پوست و هستهی آن را بگیرید.
- هلو و شلیل را خرد کنید و همراه آب در یک قابلمه بریزید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و آبش تمام شود.
- پس از اینکه میوهها پختند و کاملا له شدند آنها را در غذا ساز یا مخلوط کن بریزید تا به حالت پوره درآیند.
- کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و یک لایه نازک از پوره هلو را روی آن بریزید.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۲۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
- سپس سینی را به مدت یک تا دو ساعت در فر بگذارید تا لواشک سفت شود.
- سپس آن را از فر خارج کنید. اگر قسمتهایی از لواشک هنوز نرم بود، سینی را بیرون بیاورید و پس از یک الی دو ساعت دوباره فر را روشن کرده و سینی را در فر بگذارید.
لواشک شما آماده سرو است... میتوانید برای ماندگاری بیشتر آنها را داخل یخچال نگهداری کنید.
چند نکته
- در لواشک هلو میتوانید کمی نمک، تمبر هندی، جوهر لیمو و… نیز اضافه کنید.
- اگر برای تهیه لواشک از میوههای ترش مثل آلوچه استفاده کردید، ولی شما لواشک شیرین دوست دارید میتوانید کمی عسل به مواد پوره شده اضافه کنید.
- میتوانید در پایان کار کمی گلپر به لواشک بپاشید.
- در طرز تهیه لواشک در فر علاوه بر آماده شدن سریع لواشک، مشکل نشستن گرد و غبار روی لواشک در روش سنتی خشک کردن، وجود ندارد.
شما نیز میتوانید انواع لواشکها مانند لواشک زرشک یا لواشک سیب را در منزل به شکل کاملا بهداشتی تهیه کنید و از طعم آنها لذت ببرید. اگر تجربه یا نظری برای تهیه لواشک در فر دارید آن را با ما و دیگر مخاطبان آوای خزر در بخش ارسال نظر در پایین همین صفحه در میان بگذارید.
انتهای پیام/1000