علیرضا مغیثی اظهار کرد: غرق شدگی یکی از مشکلات جدی سلامت و بهداشت عمومی به ویژه در استانهای ساحلی کشور و در فصل تابستان است؛ خطر غرق شدگی فقط در ساحلهای شلوغ نیست و میتواند در هر جایی که آب وجود دارد، افراد را تهدید کند.
وی افزود: با آغاز فصل گرما و تعطیلات، سواحل شمالی کشور با استقبال بسیاری از هموطنان و گردشگران به منظور شنا در دریا مواجه میشود؛ شنا در دریای خزر انگیزه بسیاری از گردشگران در فصل تابستان است، از این رو برنامه پیشگیری از غرق شدگی در استانهای شمالی کشور (گیلان، مازندران، گلستان) برای پیشگیری از درد و رنج ناشی مرگ عزیزی در تعطیلات تابستان بسیار پر اهمیت است.
مغیثی اضافه کرد: در سال گذشته تعداد کل موارد ثبت شده غرق شده در سه استان شمالی کشور 455 نفربود که از این تعداد مردان 75 درصد ( 341 نفر) و زنان 25 درصد (114 نفر) موارد غرق شدگی را به خود اختصاص دادند.
معاون فنی و رئیس اداره پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: بالاترین تعداد مربوط به استان مازندران با تعداد 369 نفر سپس استان گیلان با تعداد 76 نفر و استان گلستان با تعداد 10 نفر بوده است؛ 88.5 درصد این حوادث در دریا اتفاق افتاده (که از این تعداد 11.75 درصد در محدوده مجاز برای شنا کردن و 88.25 درصد در محدوده خارج از طرح مجاز برای شنا استفاده کردهاند)، و 11.5 درصد در رودخانهها و استخر (استخر، آب انبار، آب پشت سد، چاه، حوض ) دچار حادثه شدهاند.
مغیثی بیان کرد: از کل موارد غرق شدگی 28 درصد (127 نفر) منجر به فوت گردید و 72 درصد (328 نفر) با موفقیت احیا شدند؛ گروه سنی 24-20 سال با 15.4 درصد بیشترین تعداد موارد غرق شدگی را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب گروه سنی 19-15 سال با 13.93 درصد و سپس گروه سنی 29- 25 سال با 13.49درصد قرار داشتند.
معاون فنی دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر گفت: بیشترین موارد غرق شدگی با 77.88 درصد مربوط به افراد مهمان از شهرهای دیگر کشور و 22.12 درصد مربوط به افراد بومی سه استان فوق بوده است؛ بیشترین تعداد غرق شدگی به ترتیب مربوط به ماههای شهریور با 37 نفر، سپس مرداد با 31 نفر و تیر با 27 نفر بوده است.
وی ادامه داد: در سال 1393 آمار غرق شدگی در سه استان شمالی 307 مورد بوده و طی سالهای بعد افزایش داشته ولی آمار مرگ ناشی از غرق شدگی کم و بیش ثابت مانده است.
مغیثی افزود: گذشته از افزایش مسافرتها به استانهای سواحل جنوبی دریای خزر و لذت بردن از تابستان و شنا همراه خانواده و دوستان این امر حکایت از این دارد که در طی سالهای اخیر تمرکز بیشتر بر روی امداد به مغروغین و نجات و احیاء آنها بوده است و کمتر به پیشگیری از غرق شدگی توجه شده است.
وی تصریح کرد: در سال جاری نیاز است به این وجه تمرکز بیشتری شود، برای دست یافتن به این هدف لازم است که موازین پیشگیری از غرق شدگی از سه استان شمالی کشور فراتر رفته و به سایر استانها برسد چرا که اکثر قربانیان از ساکنین سایر استانهای کشور هستند و مردم سه استان شمالی کمترین سهم را در غرق شدگی و مرگ ناشی از آن دارند؛ این امر شامل هشدارهای جدی و آموزشهای لازم در مورد ایجاد تکنیکهای خود مراقبتی میشود.
مغیثی خاطرنشان کرد: مسافرینی که از استان تهران به خطه شمال مسافرت میکنند در جایگاه اول، بعد از آن استانهای خراسان در جایگاه دوم، و سپس استان البرز در جایگاه سوم قرار دارد؛ مسافرین از استانهای خوزستان، همدان در جایگاههای بعدی قرار میگیرند.
معاون فنی دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر ادامه داد: آموزش و اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما و رسانهها (در سطح کشور) به عموم مردم همزمان در مورد حفظ آرامش و خونسردی در زمان روبرو شدن با جریان فروبَرَنده یا امواج شکافنده که بطور اختصاصی در دریای خزر اتفاق میافتد (سبک کردن بدن بدون انجام فعالیت و خودداری از تقلا و دست و پا زدن)، تجهیز مناطق طرح سالم سازی دریا و جذاب کردن این اماکن به نحوی که مسافران رغبت بیشتری برای حضور در این اماکن داشته باشند و گنجاندن برنامه پیشگیری از غرق شدگی در برنامه آموزشی و پیشگیری از حوادث مدارس و دانش آموزان از جمله مواردی است که برای پیشگیری از غرق شدگی پیشنهاد میشود.
انتهای پیام/۱۰۰۰