آوای خزر – زهرا شریفی: نشست ستاد بازآفرینی شهری در مازندران با حضور محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در سالن شماره یک استانداری به ریاست سید محمود حسینیپور استاندار مازندران برگزار شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه ۱۲۲ هزار و ۶۱۴ مسکن ناایمن در مازندران داریم، اشارهای به اهمیت بازآفرینی شهری داشت و معتقد است؛ این مهم در مازندران باید در تلفیق با بخش گردشگری باشد و نگاه تشویقی نیز به همین سمت سوق پیدا کند.
محمد آئینی به تشریح بستههای تشویقی در این زمینه پرداخت و عنوان کرد: در محدودههای مصوب بافتهای فرسوده شهرداریها موظف هستند حداقل ۵۰ درصد در عوارض پروانه و تراکم ساخت تخفیف بدهند و انتظار بر این است تا ۱۰۰ درصد تخفیف افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ۳۸ درصد بناها ناپایدار هستند، افزود: بیشترین ناپایداری در مناطق حاشیهای و سکونتگاههای غیررسمی اختصاص دارد که باید فرایند بهسازی مناطق فرسوده شتاب بگیرد.
آئینی با بیان اینکه ستاد ملی بازآفرینی ۴۸ میلیارد تومان در حوزه بازآفرینی شهری استان مازندران هزینه کرده است و باید فاصله بین شمال و جنوب شهر را پر کرد، گفت: دستگاه موظف هستند ۳۰ درصد تملک و دارایی را به مناطق کم برخوردار اختصاص دهند.
استاندار مازندران نیز با تاکید بر اینکه ستاد بازآفرینی شهری باید دارای اهداف بلند و راهبردی باشد، توجه به احیای بافت فرسوده را نیازمند یک اراده و تفکر جهادی دانست.
سید محمود حسینیپور گفت: اگر مجموعه اقدامات سالهای گذشته آسیبشناسی شود متاسفانه آنچیزی که سبب شد این طرح به نتیجه نرسد شاید نگاه راهبری برای این طرحها وجود نداشت..
استاندار مازندران با بیان اینکه شناسایی محلات تاریخی، بافتهای فرسوده و ناکارآمدی شهری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد، ادامه داد: اما در شهرهای مازندران به این موضوع توجه جدی صورت نگرفته است؛ علرغم تمامی سیاستهای تشویقی اما قطار اجرای این طرح آنطور که باید به حرکت در نیامد.
وی اجرای درست و راهبردی این طرح را نیازمند تغییر فرهنگ مردم از فضای سنتی دانست و گفت: باید شاخصهای نوسازی جدید را به مردم معرفی کنیم. مهمتر از بحث تسهیلات نگاه فرهنگی جامعه به شاخصهای نوسازی و زندگی جمعی با شرایط جدید است که باید در دستور کار قرار گیرد.
حسینیپور بافت فرسوده را بزرگترین معضل در مرکز استان عنوان کرد که مشکلات دیگری پیرو آن در حوزههای مختلف از جمله ترافیک ایجاد شده است.
وی افزود: استانی که مقصد گردشگری است و قرار است در کریدور شمال به جنوب قرار گیرد با فضای فعلی به نظر میرسد در جریان واقعی ریلگذاری قرار ندارد.
استاندار مازندران با بیان اینکه احیای بافت فرسوده نیازمند یک اراده قوی و تفکر جهادی است، افزود: راهبرد آینده در مازندران توسعه ساختوسازها در اراضی کشاورزی نیست بلکه بهرهوری مناسب از بخشهای فرسوده و ساخت و سازهای قدیمی و موجود است.

حسینیپور افزود: شناسایی محلات تاریخی و بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در شهرهای مازندران به موضوع سیاستهای تشویقی در نوسازی بافتهای تاریخی توجه اساسی نشده است البته این موضوع در سراسر کشور نیز اینگونه است.
استاندار مازندران گفت: باوجود همه سیاستهای تشویقی قطار نوسازی به حرکت در نمیآید و به نظر میرسد ما برای این کار نیازمند تغییر فرهنگ مردم ساکن این مناطق هستیم.
حسینیپور بیان کرد: "سازندگان" جریانی هستند که میتوانند به ما کمک کنند اما تا به امروز تعامل دولت با این بخش مناسب نبود و از گفتمان مشترک برخودار نیستند، مسئله مهم این است که اگر قرار باشد مازندران را به محور گردشگری جهان اسلام تبدیل کنیم نیازمند تحول اساسی در سازههای شهری و چهره شهرسازی هستیم.
وی ادامه داد: امروز شاهد این هستیم که به دلیل نیازهای درآمدی شهرداریها با بحرانهای مختلف شهری مواجه هستند و در این بستر هویت فرهنگی و زیستی استان نادیده گرفته شده است.
رئیس ستاد بازآفرینی شهری مازندران اظهار داشت: مسئله مقاومت و استحکام نیز از دیگر نیازهای شهرسازی مازندران به خصوص در حوزه بافت فرسوده است که طی سالها نشاندهنده ضعف و آسیبپذیری بود.
استاندار مازندران گفت: انتظار میرود که مسئولان ملی مازندران را یک کشور ببینند زیرا از تمامی استانها افرادی در این استان واحد مسکونی داشته و سکونت میکنند با توجه به این موضوع اگر بخواهیم با بودجه استانی خدمات ملی ارائه بدهیم از عدالت به دور است.
حسینیپور در پایان تاکید کرد: با توجه به ویژگی خاص مازندران بازآفرینی باید با گردشگری تلفیق شود و نگاه تشویقی نیز به این سمت سوق پیدا کند.
انتهای پیام/