دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۷
تهیه برگه زردآلو در فر، دستگاه خشک کن و در مقابل نور مستقیم خورشید نکاتی مهم و اصولی دارد که با رعایت آنها می توانید محصولی باکیفیت تهیه کنید.
طرز تهیه برگه زردآلو به 3 روش + خواص برگه زردآلو

ستاره |
سرویس آشپزی –
زردآلو میوه شیرین و خوشمزه ایست که پوست نازک و لطیف و نیز گوشت نرم و خوشبویی دارد. فصل برداشت این میوه تابستان بوده و به وفور در بازار موجود است، ولی مصرف زردآلو تنها به فصل تابستان ختم نمی‌شود و با نگهداری آن به شکل‌های مختلفی مانند قیسی زردآلو، مربای زردآلو یا رب زردآلو می‌توان در فصل‌های دیگر نیز از آن استفاده کرد. برگه زردآلو که در واقع همان زردآلوی خشک شده است به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود و خواص زیادی دارد که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.


روش‌های تهیه و خشک کردن زردآلو

۱. طرز تهیه برگه زردآلو در فر

  1. زردآلو‌ها را چند دقیقه در آب سرد بریزید، سپس تمیز بشویید و روی یک دستمال نخی پهن کنید تا پوست آن‌ها کاملا خشک شود.

    طرز تهیه برگه زردآلو

  2. زردآلو‌ها را با یک چاقوی تیز از وسط برش بزنید و هسته آن‌ها را خارج کنید.

    مراحل تهیه برگه زردآلو

  3. هر نیمه زردآلو را مطابق شکل زیر از وسط فشار دهید تا قسمت گوشتی داخل آن خارج شود. بدین ترتیب گوشت زردآلو بهتر در معرض هوا قرار می‌گیرد و سریع‌تر خشک می‌شود.

    طرز تهیه برگه زردآلو در فر

  4. کف سینی فر را با کاغذ پارچمنت بپوشانید و زردآلو‌ها را با فاصله روی آن بچینید.

     تهیه برگه زردآلو

  5. فر را روی حرارت کمتر از ۲۰۰ درجه فارنهایت (۹۳ درجه سانتیگراد) گرم کنید. بهترین دما برای خشک کردن زردآلو در فر دمای ۱۷۵ درجه فارنهایت (۷۹ درجه سانتیگراد) است.

    حداکثر حرارت لازم برای تهیه برگه زردآلو در فر

  6. سینی حاوی برگه‌های زردآلو را در فر قرار دهید و کمی لای درب فر را باز بگذارید تا رطوبت بهتر از آن خارج شود.

    تهیه برگه زردآلو در فر

  7. حداقل ۱۲ ساعت صبر کنید تا زردآلو‌ها خشک شوند و در این فاصله مرتب به آن سر بزنید تا از خشک شدن آن‌ها مطمئن شوید. زردآلو‌ها باید کمی نرم باشند و قبل از اینکه کاملا خشک و سفت شوند، باید فر را خاموش کنید.

    حداقل زمان لازم برای تهیه برگه زردآلو در فر

  8. مدت زمان خشک شدن زردآلو‌ها به آبدار بودن و اندازه زردآلو و همچنین درجه حرارت فر بستگی دارد. هرچه زردآلو‌ها پرآب‌تر و بزرگ‌تر باشند و درجه حرارت فر برای خشک کردن کمتر باشد، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا برگه زردآلو آماده شود.
نکته: برای تهیه برگه زردآلو از میوه کاملا رسیده استفاده کنید، زیرا زردآلوی نارس پس از خشک شدن ترش مزه می‌شود.


۲. طرز تهیه برگه زردآلو در دستگاه خشک کن

  1. مطابق روش فوق، زردآلو‌های کاملا رسیده را جدا کرده و با آب سرد بشویید و سپس روی پارچه نخی تمیزی پهن کنید تا خشک شوند. زردآلو‌ها را از وسط برش زده و هسته آن‌ها را خارج کنید، سپس از وسط فشار دهید تا گوشت زردآلو خارج شود.
  2. سینی های خشک کن را خارج کرده و برگه‌های زردآلو را به گونه‌ای روی آن‌ها بچینید که قسمت گوشتی زردآلو به سمت بالا قرار بگیرد. برگه‌های زردآلو را با فاصله روی سینی‌ها بچینید تا هوا بهتر در دستگاه خشک کن جریان یابد.

    طرز تهیه برگه زردآلو در خشک کن

  3. سینی‌ها را در خشک کن قرار دهید و دستگاه را روی حرارت ۱۳۵ درجه فارنهایت (۵۷ درجه سانتیگراد) تنظیم کنید.

    مراحل تهیه برگه زردآلو در دستگاه خشک کن

  4. تقریبا ۱۲ ساعت یا تا زمانی که تایمر دستگاه خاموش شود، صبر کنید تا برگه زردآلو آماده شود. زردآلو‌های بزرگ‌تر و پر آب‌تر دیرتر خشک می‌شوند و زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند.

    حداقل زمان لازم برای تهیه برگه زردآلو در خشک کن

 

نکته: از آنجا که دستگاه‌های خشک کن متفاوت هستند، بهتر است دفترچه راهنمای دستگاه خود را مطالعه کنید و تنظیم درجه حرارت دستگاه را براساس آن انجام دهید.
 

۳. طرز تهیه برگه زردآلو در مقابل نور خورشید

  1. زردآلو‌ها را مطابق روش فوق بشویید، خشک کنید، به دو نیم تقسیم کرده و هسته آن‌ها را خارج کنید.
  2. کف یک سبد یا آبکش بزرگ که هوا به راحتی از سوراخ‌های آن جابجا شود را با دستمال نخی تمیزی بپوشانید و برگه‌های زردآلو را با فاصله روی آن بچینید.
  3. روی برگه‌ها را با توری تمیزی بپوشانید و سبد را دو سه روز در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید. در این فاصله هر چند ساعت یک بار برگه‌ها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند.
  4. پس از دو سه روز که آب زردآلو‌ها خشک شد، می‌توانید آن‌ها را در سایه قرار دهید تا به اندازه کافی خشک شوند، ولی مراقب باشید برگه‌ها بیش از حد خشک و سفت نشوند.
نکته: هنگام قرار دادن برگه‌های زردآلو در مقابل نور خورشید، حتما آن‌ها را دو سه ساعت یک بار زیر و رو کنید، در غیر این صورت برگه‌ها کپک می‌زنند.

طریقه نگهداری برگه زردآلو

  • برگه زردآلو را در ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.
  • ظرف حاوی برگه زردآلو را در محیطی تاریک، خشک و خنک برای چندین ماه نگهداری کنید.

طریقه نگهداری برگه زردآلو


خواص برگه زردآلو

 خاصیت علت    
محافظت از بدن در برابر سرطان مقادیر بالای کاروتنوئید‌ها
کمک به حفظ سلامتی قلب کاهش کلسترول بد (LDL) به کمک آنتی اکسیدان ها 
حفظ سلامت بینایی وجود کاروتنوئید‌ها به همراه ویتامین‌های A، E و C
کمک به تولید هموگلوبین در بدن و بهبود کم خونی وجود املاحی چون آهن و مس
جلوگیری از بروز یبوست و تعدیل سوخت و ساز بدن   وجود پکتین و سلولز 
کاهش اشتها و لاغری وجود فیبر
کمک به رشد دندان‌ها و استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان وجود کلسیم و ویتامین D
تعدیل سطح مایعات بدن وجود پتاسیم و سدیم
بازسازی اندام‌ها و بافت‌های آسیب دیده بدن و تسریع فرایند عضله سازی وجود پتاسیم
انعقاد خون و پیشگیری از خونریزی و بازیابی جراحت وجود ویتامین K
 

سخن آخر

آنچه در فوق ارائه گردید روش‌های تهیه برگه زردآلو و برخی از خواص آن بود که توسط متخصصان تغذیه به اثبات رسیده است. نکته مهم اینجاست که زردآلو چه به صورت تازه و چه به صورت خشک فواید زیادی برای بدن دارد و بهتر است آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید. در پایان اگر نظر، انتقاد یا پیشنهادی در رابطه با مطلب ارائه شده دارید می‌توانید از طریق بخش ارسال نظر با ما در میان بگذارید.
انتهای پیام/1000
 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار