دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۲۱۸
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۶

درد شانه و دلایل شدت گرفتن آن؛ به جراحی نیاز دارید؟

امروز درد شانه بیشتر از هر زمانی حرکت کردن را برایتان دشوار کرده. متخصصان می‌گویند چنین دردی همیشه نشانه یک حرکت ناگهانی یا ضربدیدگی نیست.

نه بار سنگینی را برداشته‌اید و نه ضربه‌ای به شانه‌تان خورده، اما امروز درد شانه بیشتر از هر زمانی حرکت کردن را برایتان دشوار کرده. متخصصان می‌گویند چنین دردی همیشه نشانه یک حرکت ناگهانی یا ضربدیدگی نیست. از نظر آنها کافی است تاندون‌ها، مفاصل، ماهیچه‌ها و عصب‌های متعددی که در شانه شما جا خوش کرده‌اند درست کار نکنند تا درد شانه سراغتان بیاید.

تندینتیس؛ درد اطراف مفصل شانه

حمل بارهای سنگین، استفاده نادرست از دستگاه‌های بدن‌سازی و خلاصه استفاده نادرست یا بیش از اندازه از مفصل شانه، این درد را به جان شما می‌اندازد.

چه زمانی درد سراغتان می‌آید؟

درد ناشی از تندینتیس دائمی است و حتی خواب شما را مختل می‌کند. اگر به این مشکل دچار باشید، معمولا با بالا نگه‌داشتن کتف‌هایتان برای کاهش فشار و درد تلاش می‌کنید.

البته درد شانه شما ممکن است به دلیل در رفتگی یا حتی شکستگی شانه هم باشد. حتما می‌دانید که پوکی استخوان، یکی از عوامل زمینه‌ساز ترک خوردن و شکستگی استخوان‌هاست.

چه تاثیری بر فعالیت‌هایتان می‌گذارد؟

کاهش دامنه حرکت یکی از اصلی‌ترین عوارض تندینیتیس است. شانه کردن و بستن موها، بالا بردن درست‌ها و برداشتن یک وسیله از بالای کمد برای شما بسیار دشوار یا حتی ناممکن خواهد شد.

اگر به این مشکل دچار باشید، بخاطر دوباره درد نکشیدن، کمتر دست و شانه‌تان را حرکت می‌دهید و همین اتفاق باعث تحلیل رفتن بافت عضلانی شما، خشکی بافت‌ها و سخت‌تر شدن درمان می‌شود.

درمان شدنی است؟

اقدام به موقع برای درمان درد شانه می‌تواند به بهبود شما کمک کند اما فراموش نکنید که روال درمان تندینیتیس طولانی است.

بورسیت؛ التهاب مفاصل شانه

وقتی مفاصله شانه ما ملتهب می‌شوند، درد شدیدی را در این ناحیه احساس می‌کنید. استفاده بیش از حد از مفصل شانه، آسیب‌دیدگی این ناحیه، یا ابتلا به آرتریت روماتوئید از جمله عواملی هستند که زمینه ابتلا به بورسیت را فراهم می‌کنند.

چه زمانی درد سراغتان می‌آید؟

درد در اطراف سر شانه یا درد شانه در زمان لمس شدنش، مشخصه اصلی بورسیت است. بعید نیست که در این شرایط کمی ورم یا سرخی را هم در این نواحی مشاهده کنید.

اگر به بورسیت دچار باشید، احتمالا در زمان بلند کردن بازوهایتان یا دراز کردن دست برای برداشتن وسیله‌ای از داخل کابینت درد شانه را احساس می‌کنید. در این شرایط، حتی خوابیدن در جهت شانه آسیب‌دیده هم می‌تواند دردناک باشد.

اگر گردن درد شما به دلیل عادات اشتباه و سبک زندگی نامناسب است، با این راه‌ها دردتان را آرام کنید.

چه تاثیری بر فعالیت‌هایتان می‌گذارد؟

درد شدید یکی از مشخصه‌های اصلی ابتلا به این مشکل است و با حاد شدن بورسیت، حرکت عضلات و تاندون‌های شانه هم دشوار می‌شود. این مشکل حتی می‌تواند کارهای ساده روزانه‌ای مثل شستن سر را برایتان دشوار کند.

درمان شدنی است؟

بورسیت یک مشکل شایع و قابل درمان است و حتی در موارد خفیف، با استراحت مداوا می‌شود. اما اگر مشکل شما مزمن شده باشد با استراحت و ورزش ملایم می‌توانید روند درمان‌تان را سریع‌تر کنید.

مصرف داروهای ضدالتهابی، استراحت و کمپرس یخ، از جمله راه‌های بهبود بورسیت و آرام کردن درد شانه به شمار می‌روند.

پارگی تاندون؛ درد شانه خفیف یا شدید

تاندون شانه شما ممکن است دچار آسیب شده یا به‌طور کامل پاره شود. اگر پارگی کامل اتفاق نیفتاده باشد، علایمی که مشاهده می‌کنید به مرور شدت می‌گیرند و وضعیت شانه‌تان وخیم‌تر می‌شود.

چه زمانی درد سراغتان می‌آید؟

ممکن است ژن‌های شما تاندون‌هایتان را آسیب‌پذیر کنند اما پارگی تاندون همیشه یک مشکل ژنتیکی نیست و همیشه هم به بالا رفتن سن مرتبط نیست. وارد شدن ضربه به شانه و کار سختی که دست و گردن را در وضعیت نامناسبی قرار می‌دهد (مثل بنایی یا انجام برخی از ورزش‌های خاص) می‌تواند زمینه را برای آسیب‌دیدگی و در نهایت پارگی تاندون فراهم کند.

درد شانه و ورم در قسمت جلوی شانه یا کنار بازو، احساس درد یا تق تق صدا کردن با بالا یا پایین آوردن بازو، سفتی و خشکی مفصل شانه و درد در زمان بردن دست به سمت پشت از نشانه‌های اصلی این آسیب‌دیدگی هستند.

چه تاثیری بر فعالیت‌هایتان می‌گذارد؟

نشانه‌هایی که از پارگی تاندون شانه خبر می‌دهند، ممکن است در ابتدا جدی نگرفته و با گذشت زمان وخیم‌تر می‌شوند. گرچه نشانه‌های اولیه پارگی تاندن با استراحت و خوردن مسکن محو می‌‍شوند، اما مشکل اصلی به سادگی از بین نمی‌رود و در دراز مدت، تشدید می‌شود.

درمان شدنی است؟

اگر به موقع برای درمان این مشکل اقدام کنید، با مصرف مسکن‌ها و داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی، می‌توانید جلوی آسیب‌دیدگی بیشتر را بگیرید. انجام ورزش‌های خاص و تغییر سبک زندگی به درمان این مشکل کمک می‌کند و در موارد محدودی ناچار به تزریق کورتون خواهید شد.
اما مراجعه دیرهنگام برای درمان این مشکل و آرام کردن درد شانه چاره‌ای جز جراحی را برایتان باقی نمی‌گذارد.

درد شانه

ایمپینجمنت؛ گیر شانه

یکی از شایع‌ترین دلایل درد شانه در بزرگسالان، ایمپینجمنت است. گیر کردن تاندون‌های شانه بین دو استخوان، دلیل اصلی این درد است و فشار استخوان‌ها گذشته از درد، می‌تواند باعث پارگی تاندون‌ها هم بشود.

چه زمانی درد سراغتان می‌آید؟

وقتی دستتان را بالای سر می‌برید یا سعی می‌کنید اندام‌های فوقانی بدنتان را بالا ببرید، این دو استخوان به همدیگر نزدیک‌تر می‌شوند و بخاطر وارد شدن فشار بیشتر به تاندون، درد هم شدت می‌گیرد.

این مشکل بیشتر سراغ ورزشکاران در رشته‌های شنا، بیس‌بال و تنیس می‌‍رود و اگر بخاطر شغلتان مجبور به بردن دست به بالای سر باشید (مثل نقاشی ساختمان) هم بعید نیست که دچار ایمپینجمنت شوید.

چه تاثیری بر فعالیت‌هایتان می‌گذارد؟

درد این بیماری در ابتدا خفیف است اما اگر درمان صورت نگیرد، درد شدت می‌گیرد. درد خفیف در زمان استراحت، دردی که از جلوی شانه تا بازو کشیده می‌شود، درد شدید در زمان بالا یا جلو بردن دست و درد در زمان پرتاب کردن توپ از مشکلات شایع مبتلایان به این بیماری است.

با مزمن شدن این مشکل عضلات شانه ضعیف و لاغر می‌شوند و حتی ممکن است با محدودیت حرکت مفصل شانه در همه جهات روبرو شوید.

درمان شدنی است؟

در ابتدا با یک رادیوگرافی ساده یا ام‌.آر.آی باید مشکل را تشخیص دهید و اگر بیماری پیشرفت نکرده باشد، با استراحت، بالا نبردن دست برای مدتی و تزریق موضعی برای بهبود تلاش کنید. فیزیوتراپی و انجام حرکات و نرمش‌های کششی می‌تواند برای درمان این آسیب مفید باشد؛ اما اگر بیماری‌تان شدت گرفته باشد، چاره‌ای جز جراحی کردن نخواهید داشت.

استئوآرتریت؛ ساییدگی غضروف مفصل

استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری مفصلی است که به تدریج مفاصل شانه شما را درگیر می‌کند. اگر به این مشکل دچار باشید، تنها درد شانه آزارتان نمی‌دهد؛ بلکه احساس ناخوشی یا خستگی غیرعادی هم سراغتان می‌آید.

چه زمانی درد سراغتان می‌آید؟

این بیماری معمولا با دلایل ژنتیکی یا بخاطر استفاده زیاد از مفاصل ایجاد می‌شود. تمرینات ورزشی سخت و طولانی، چاقی و بالا رفتن سن، از دلایل اصلی درگیر شدن با این مشکل هستند.

 درد شانه ، صدای قرچ و قروچ، برآمدگی دردناک و احساس خشکی بعد از فعالیت نکردن، از نشانه‌های اصلی درگیر بودن با استئوآرتریت هستند و این علایم در هوای سرد یا مرطوب شدید‌تر می‌شوند.

چه تاثیری بر فعالیت‌هایتان می‌گذارد؟

اگر به این بیماری دچار باشید، احتمالا اشیا را به سختی در دست می‌گیرید و حتی لباس‌هایتان را هم به سختی عوض می‌کنید. احساس خشکی در ناحیه گردن بعد از بیدار شدن از خواب، ممکن است شما را آزار دهد و وقت حرکت‌دادن دست‌ها یا بالا بردنشان ممکن است احساس درد کنید.

درمان شدنی است؟

ادامه ندادن فعالیت‌های آسیب‌رسان به مفصل موثرترین راه درمان این بیماری است. البته در کنار ایجاد این تغییر، مبتلایان باید درمان‌های ورزشی توصیه شده را هم در پیش بگیرند، الگوی تغذیه‌شان را تغییر دهند و با تغییر شغل مانع تشدید آسیب‌دیدگی شوند.

مصرف داروهای خوراکی و تزریق داخل مفصلی، در موارد پیشرفته‌تر ضروری است اما شدت آسیب در برخی از افراد آنقدر بالاست که جز جراحی راهی برای نجات مفاصل باقی نمی‌ماند.

انتهای پیام۱۰۰۰

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها