کیک تولد خامه ای از جمله کیکهای محبوبی است که در تولدها بسیار استفاده میشود. برگزاری تولد با کیک دستساز خانگی میتواند خاطره بسیار خوشی برای ما به جا گذارد. شما با داشتن چند مواد اولیه به راحتی میتوانید کیک تولد خود و عزیزانتان را با طعم و مزه دلخواه در منزل تهیه کنید. در ادامه با طرز تهیه کیکهای خامه ای با مدلهای مختلف با شما خواهیم بود.
اگر مدل خاصی از کیک تولد خامه ای مد نظر شماست میتوانید از فهرست موضوعی زیر استفاده کنید.
۱. کیک تولد خامه ای با موز و گردو
۲. کیک تولد خامه ای ساده
۳. کیک تولد خامه ای شکلاتی
۴. کیک تولد خامه ای میوه ای
۵. کیک تولد خامه ای شکلاتی با روکش گاناش
۱. طرز تهیه کیک تولد خامه ای با موز و گردو
مواد لازم (برای ۱۲ نفر) |
کره |
۱۲۰ گرم |
شکر قهوهای روشن |
۲۰۰ گرم |
تخم مرغ |
۳ عدد |
وانیل |
نصف قاشق چایخوری |
گردو خرد شده |
۱۰۰ گرم |
آرد |
۴۵۰ گرم |
بیکینگ پودر |
۲.۵ قاشق چایخوری
|
دارچین |
نصف قاشق چایخوری |
نمک |
یک چهارم قاشق چایخوری |
خامه صبحانه |
۱۸۰ گرم |
خامه سفید قنادی |
برای تزئین به مقدار لازم |
موز خرد شده |
۲ عدد بزرگ |
زمان لازم برای آماده شدن کیک: ۱/۵ ساعت
دستور تهیه
- کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد.
- سپس آن را با شکر قهوهای مخلوط کنید و با همزن برقی خوب بزنید.
- بعد از اینکه کره و شکر خوب یکدست شدند، یکی یکی تخم مرغها و بعد وانیل را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- گردوها را خرد کنید و همراه با بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید.
- آرد را چندین مرتبه الک کنید، نمک و دارچین را به آن اضافه کنید و آن را آهسته آهسته به مایه کیک بیفزایید. (در حین اضافه کردن آن را خوب هم بزنید تا آردها گلوله نشوند.)
- خامه صبحانه را به مواد اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- موز خرده شده را به مایه کیک بیافزائید و آرام با قاشق هم بزنید تا موزها در کیک پخش شوند.
- کف و دیوارههای قالب کیک را چرب کنید و کمی آرد بپاشید.
- مایه کیک را آرام در قالب بریزید؛ قالب را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل کاملا گرم شده است قراردهید.
- پس از آماده شدن کیک، روی آن را با خامه سفید بپوشانید و به سلیقه خودتان تزئین کنید.
۲. طرز تهیه کیک تولد خامه ای ساده + خامه خانگی
مواد لازم (برای ۶ نفر) |
آرد |
۲۰۰ گرم |
بیکینگ پودر |
۱۰ گرم |
شکر |
۱۵۰ گرم |
وانیل |
۵ گرم (۱ قاشق چایخوری)
|
تخم مرغ |
۴ عدد |
آب یا آب کمپوت |
۴ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای خامه کیک |
پودر قند |
به مقدار لازم (حدود ۴۰۰ گرم) |
خامه صبحانه |
۶ پاکت ۲۰۰ گرمی |
وانیل |
کمی |
زمان لازم برای آماده شدن کیک: ۱/۵ ساعت
دستور تهیه
- ابتد خامه کیک را درست کنید؛
- وانیل، خامه و پودر قند الک شده را در یک ظرف بریزید و ۳ دقیقه با همزن برقی هم بزنید.
- سپس آن را ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- پس از دو ساعت آن را از یخچال خارج کنید و دوباره با دور تند همزن آن را هم بزنید؛ این فرایند را تا جایی که لازم است تکرار کنید تا خامه سفت شود. (خامه آماده شد.)
- فر را روشن کنید تا داغ شود.
- تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید؛ کمی هم بزنید تا سفیده و زرده آن با هم مخلوط شوند.
- سپس شکر و وانیل را به تخم مرغها اضافه کنید و با همزن بزنید.
- آب یا آب کمپوت را به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید.
- آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و آنها را الک کنید.
- مواد آردی را به مواد بالا بیافزائید.
- قالب خود را کمی چرب کنید و روی سطح آن آرد بپاشید.
- مایه کیک را آرام در قالب بریزید؛ قالب را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد (یا ۳۴۷ درجه فارنهایت) در طبقه وسط فر قرار دهید.
- برای اینکه پف کیک از بین نرود، در حین پخت به هیچ وجه در فر را باز نکنید.
- پس از ۲۰ دقیقه یک چنگال در کیک فرو کنید اگر چیزی به کیک نچسبد یعنی کیک پخته است.
- کیک را از فر خارج کنید و روی آن را با خامه ای که تهیه کردید تزئین کنید.
۳. طرز تهیه کیک تولد خامه ای شکلاتی
مواد لازم (برای ۵ نفر) |
تخم مرغ |
۴ عدد |
شکر |
۱۰۰ گرم |
آرد |
۸۰ گرم |
کاکائو |
۲۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری سرپر)
|
بیکینگ پودر |
۱ قاشق چایخوری |
آب جوش |
۲ قاشق سوپخوری |
وانیل |
۱/۴ قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تزیین کیک |
خامه قنادی |
۷۰۰ گرم |
شکلات چیپسی |
به مقدار لازم |
میوه جهت تزیین |
به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده شدن کیک: ۱/۵ ساعت
طرز تهیه
- برای تهیه خامه باید خامه قنادی را خوب با همزن هم بزنید تا فرم بگیرد. از این خامه، در انتها برای پوشاندن سطح بیرونی کیک استفاده کنید.
- زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید؛
- زردهها را با آب جوش و شکر مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا به رنگ کرم در آید.
- شکر و وانیل را نیز به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- در یک ظرف دیگر سفیده تخم مرغ را با همزن برقی هم بزنید تا پف کند. (تا حدی که وقتی ظرف را برمیگردانید از داخل ظرف بیرون نریزد.)
- اکنون مخلوط زرده و سفیده را با هم مخلوط کنید و با لیسک به حالت دورانی مخلوط کنید.
- آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید.
- سپس آهسته آهسته آن را به مخلوط زرده و سفیده اضافه کنید؛ مواد را آرام با چنگال هم بزنید.
- کف قالب را کاغذ روغنی پهن کنید؛ مواد را داخل قالب بریزید و قالب را ۵۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- پس از ۵۰ دقیقه یک چنگال در کیک فرو کنید اگر چیزی به کیک نچسبد کیک پخته است.
- کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید سرد شود.
- روی کیک را با خامه فرم گرفته بپوشانید.
- در انتها کیک خامه ای خود را با شکلات چیپسی یا میوه تزئین کنید.
۴. طرز تهیه کیک تولد خامه ای میوه ای
مواد لازم (برای ۷ نفر) |
آرد |
۲۵۰ گرم |
تخم مرغ |
۲ عدد |
شکر |
۱۷۵ گرم |
وانیل |
۲ قاشق چایخوری |
کره |
۱۷۵ گرم |
توت فرنگی |
۲۰۰ گرم |
پودر خاک قند |
۳ قاشق غذاخوری |
سس توت فرنگی |
نصف استکان |
مواد لازم برای خامه کیک |
پودر قند |
به مقدار لازم (حدود ۴۰۰ گرم) |
خامه |
۶ بسته ۲۰۰ گرمی |
وانیل |
کمی |
زمان لازم برای آماده شدن کیک: ۱/۵ ساعت
دستور تهیه
- ابتد خامه کیک را درست کنید؛
- وانیل، خامه و پودر قند الک شده را در یک ظرف بریزید و ۳ دقیقه با همزن برقی هم بزنید.
- سپس آن را ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- پس از دو ساعت آن را از یخچال خارج کنید و دوباره با دور تند همزن آن را هم بزنید؛ این فرایند را تا جایی که لازم است تکرار کنید تا خامه سفت شود. (خامه آماده شد.)
- فر را روشن کنید تا داغ شود.
- توت فرنگیها را خرد کنید.
- کره و شکر را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. (تا دانههای شکر با کره حل شوند.)
- یکی یکی تخم مرغها را اضافه کنید و هم بزنید.
- وانیل را نیز بیافزائید.
- آرد الک شده را آرام آرام در مایه کیک ریخته و هم بزنید تا آردها گلوله نشوند.
- قالب کیک را کمی چرب کنید؛ مایه آماده شده را در آن بریزید.
- در این مرحله کمی از توت فرنگیهای خرد شده را درون مایه کیک فرو کنید.
- کیک را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا کیک بپزد.
- در این فاصله مابقی توت فرنگیها را درون یک تابه بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید؛ کمی شکر به آن اضافه کنید تا با حرارت ملایم توت فرنگیها نرمتر شوند.
- کیک پخته شده را از فر خارج کنید؛ صبر کنید تا کمی خنک شود.
- کیک را از قالب جدا کنید و توت فرنگیهای نرم شده را روی آن بریزید.
- در پایان کمی پودر قند روی کیک الک کنید.
کیک توت فرنگی آماده سرو است ... نوش جان ...
۵. طرز تهیه کیک تولد خامه ای شکلاتی با روکش گاناش
مواد لازم (برای ۶ نفر) |
تخم مرغ متوسط |
۶ عدد |
آرد |
۲۰۰ گرم |
پودر کاکائو |
۴ قاشق سوپخوری |
بیکینگ پودر |
۳ قاشق چایخوری |
وانیل |
یک هشتم قاشق چایخوری |
شیر |
نصف پیمانه |
روغن مایع |
سه چهارم پیمانه |
شکر |
۲۵۰ گرم |
خامه صبحانه |
۱۲۰ گرم |
شکلات شیری |
۲۰۰ گرم |
زمان لازم برای آماده شدن کیک: ۱/۵ ساعت
دستور تهیه
- آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و وانیل را با هم مخلوط و سپس الک کنید.
- به جز شکلات شیری و خامه، در یک ظرف همه مواد را مخلوط کنید و با همزن برقی هم بزنید. (تا جایی هم بزنید که شکرها کامل حل شوند و روی مواد کمی حباب دیده شود.)
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا گرم شود.
- قالب را کمی چرب کنید و مایه کیک را درون آن بریزید.
- قالب را به مدت ۱ ساعت در طبقه وسط فر بگذارید تا کیک بپزد.
- در این حین روکش گاناش را آماده کنید؛ شکلات شیری و خامه را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم به آرامی هم بزنید. بعد از جوش آمدن مایع شکلاتی، شعله را خاموش کنید.
- مایه گاناش آماده شده را به صورت داغ روی کیک بریزید.
- روی کیک را با شکلات یا میوه تزئین کنید.
نوش جان ...
تزئین کیک تولد
در ادامه تصاویری از مدلهای کیک تولد خامه ای را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: تزیین کیک تولد در خانه با ایده های جذاب و خلاقانه
سخن آخر
در این مقاله طرز تهیه 5 نوع از بهترین کیکهای خامه ای برای شما آورده شد. شما با کمی خلاقیت میتوانید برای تولدهای خود تزئینات متفاوت داشته باشید؛ برای مثال اگر تولد دخترتان است، میتوانید یک کیک تولد با تزیین پرنسس تهیه کنید. اگر شما هم تجربهای از درست کردن کیک تولد دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن میشناسید، آن را با ما و دیگر مخاطبان آوای خزر از طریق بخش "ارسال نظر" در انتهای همین صفحه در میان بگذارید.