دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۳۳۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

گزارش سالانه حدود ۶ هزار بیماری اسهالی در مازندران

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه سالانه حدود ۶ هزار بیماری اسهالی در این استان داریم، علت بیشتر بیماری‌های همه‌گیر را مصرف آب آلوده عنوان کرد.

آوای خزر آزاده بابانژاد: با توجه به گرم شدن هوا، بیماری‌های فصلی نیز شیوع پیدا می‌کند بنابراین باید پیشگیری‌های لازم را برای حفظ سلامتی خود و اطرافیانمان رعایت کنیم.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه ۲۰۰ نوع بیماری داریم که از طریق آب و غذا می‌تواند منتقل شود، مهمترین آن را التهاب روده عنوان کرد که همراه با اسهال و استفراغ است.

دکتر نادر آهنگر گفت: در مازندران هم به این دلیل که استان گردشگرپذیر هستیم و هم روستا‌های زیادی داریم که تولی‌گری بخش آب یکهزار و ۷۸ روستا با شوراهاست و با آبفا نیست، باید دقت بیشتری در این فصل از سال داشته باشیم.

او البته این را هم اضافه کرد: سامانه‌های آب روستایی در واقع سامانه‌های پُر ریسک هستند و احتمال دارد تحت مخاطره قرار بگیرند و آلوده شوند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: فصل شنا آغاز شده و امکان آلوده بودن آب رودخانه‌ها و آب‌های راکد هست و باید مراقب بود.

او ادامه داد: شیوع وبا در کشور‌های منطقه مثل افغانستان و عراق گزارش شده است که اگر جلوگیری نکنیم ممکن است انتقال پیدا کند و به این دلیل که سرعت انتشار آن بالاست لذا باید در مدیریت آب بهینه کار کنیم و با مشارکت آبفا، آب منطقه‌ای و محیط زیست از آلودگی آب جلوگیری کنیم.

آهنگر با اعلام اینکه سالانه ۵ تا ۶ هزار بیماری اسهالی در مازندران داریم که در برخی از فصول سال به حالت اپیدمی یعنی بیش از ۳۰۰ - ۴۰۰ مورد آلودگی در یک منطقه داریم، تصریح کرد: در این موارد سعی می‌کنیم منشأ آن را پیدا کنیم، البته بیشتر همه‌گیری‌ها ناشی از آب است و ممکن است از طریق سیل یا خطا در فرآیند سامانه آبرسانی باشد که سعی می‌کنیم آنها را کنترل کنیم.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفت: وبا را به دلیل کنترل و پیشگیری‌هایی که مرتب انجام می‌شود به صورت اپیدمی نداریم و اگر موردی باشد سریع مداخله و پیشگیری می‌کنیم.

به گزارش آوای خزر، بیشتر موارد وارده وبا از افغانستان و عراق و سفر‌هایی است که انجام شده، در آزمایشاتی که از بیمار گرفته می‌شود در صورت مثبت بودن نتیجه وبا، شخص را تحت درمان قرار می‌دهیم که با مصرف آب، میوه و سبزی بتواند سلامتی خود را بازیابد.

انتهای پیام/۱۰۰۱/

خبرنگار: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها