آوای خزر – آزاده بابانژاد: نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری مازندران به ریاست یوسف نوری عصر روز سهشنبه در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد.
استاندار مازندران در این نشست با بیان اینکه فرهنگ کار و تلاش باید از همان کودکی در فرزندان ما شکل بگیرد، افزود: کسی که به ۳۰ سالگی برسد و شغل ندارد یعنی به بلوغ اجتماعی نرسیده و نیاموخته است که باید کار کند و درآمد داشته باشد.
یوسف نوری با اشاره به وظیفه خطیر آموزش و پرورش در ایجاد دبیرستانهای فنی و حرفهای در جوار کارگاهها و شرکتهای صنعتی و تولیدی اظهار داشت: باید فرهنگ کار نهادینه شود تا جایی که هر کدام از فرزندان ما دارای یک مهارت باشند و لازم است تا در آموزش و پرورش این اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه انسداد مبادی بیکاری یا افتتاح مبادی اشتغال باید مورد توجه قرار بگیرد، خواستار ایجاد یک سکوی رصد وضعیت اشتغال دانشجویان و فارغالتحصیلان در رشتههای مختلف شد و از دانشگاهها نیز درخواست تا در این زمینه پای کار باشند.
استاندار مازندران با بیان اینکه رشته دانشگاهی باید با اقلیم و نیاز منطقه تناسب داشته باشد، تصریح کرد: برخی دانشگاهها به این نتیجه رسیدند که اگر ۶۰ درصد از دانشجویان فارغالتحصیل در یک رشته خاص وارد بازار کار نشدند، آن رشته تحصیلی باید حذف شود.
نوری با اعلام اینکه سالانه ۶۰۰ کسب و کار جدید در کشور ایجاد و دهها کسب و کار نیز حذف میشوند، به همین دلیل نیز توجه به رشتههای متناسب با نیاز روز و منطقه را حائز اهمیت دانست.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه در همایشها و جلسات مختلف بارها گفتهایم که ۶۱.۲ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی در مازندران بیکارند، این وضعیت را زیبنده استان مازندران ندانست.
وی با بیان اینکه اشتغال یک موضوع کاملا اجتماعی است، افزود: اشتغال و عدم اشتغال دو مقولهای هستند که از دوران کودکی شکل میگیرد و به فرهنگ موجود در خانواده، مدرسه، دانشگاه و محیط زندگی افراد بازمیگردد.
نوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال ۱۷۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش تولید و اشتغال مازندران باید صورت بگیرد، افزود: با اینکه افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، افزایش اشتغال و کاهش بیکاری در مازندران را داشتیم، اما باز هم بحث افزایش بیکاری در افکار عمومی مطرح است.
در این نشست، فرج الله فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران با تایید اینکه امسال برای بخش تولید و اشتغال مازندران باید ۱۷۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شود، گفت: ۷۵ هزار میلیارد آن از منابع بانکی، ۳ هزار میلیارد منابع تکلیفی و بقیه نیز سایر منابع است. این رقم در سال گذشته ۱۰۱ هزار میلیارد تومان بوده که ۴۵ هزار میلیارد تومان منابه ثابت و بقیه جاری بوده است.
در حالی که گفته میشود بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی در مازندران بیکار هستند؛ اما سید مجتبی رضوی رئیس خانه صنعت و معدن استان اظهار داشت: کمبود کار در استان نداریم بلکه نیروی انسانی ماهر و کاربلد کم داریم؛ یعنی بسیاری از تحصیلکردههای دانشگاهی نیز برای کار در حوزه صنعت و بخش تولید توانمندی ندارند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/