معاون اقتصادی استاندار مازندران:
رشد مثبت کالاهای صادراتی مازندران در ۴ ماهه امسال
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران اعلام کرد: ۱۰ قلم کالای اساسی صادراتی داریم که غیر از بخش لبنیات، در سایر کالاها رشد مثبت صادرات در چهار ماهه امسال نسبت به مشابه سال گذشته را داریم.
آزاده بابانژاد - آوای خزر: حسن خیریانپور بعد از ظهر امروز در نشست مردادماه کارگروه توسعه صادرات مازندران با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال پیگیریهایی را برای رشد صادرات ۱٠ قلم کالای اساسی داشتیم، گفت: نهایتا به عدد خوبی رسیدیم و از این کالاها تنها در بخش فرآوردههای لبنی رشد منفی داشتیم (۱۹ درصد وزنی و ۲٠ درصد ارزشی) که بررسی آن در یک کمیته تخصصی انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه در چهار ماهه امسال به لحاظ وزنی ۴۳ درصد و به لحاظ ارزشی هشت درصد رشد صادرات داشتیم، افزود: در این مدت، ۶۶۱ هزار و ۴۹۲ تن کالا به ارزش ۱۱۳ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۳۵۱ دلار از گمرکات مازندران صادرات شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی مازندران همچنین میزان واردات کالا به مقصد بنادر استان را در همین مدت یک میلیون و ۸۷٠ تن کالا به ارزش ۶۳۳ میلیون دلار اعلام کرد.
این مسئول بیان کرد: میزان واردات در چهار ماهه امسال به لحاظ وزنی ۲۹ درصد و به لحاظ ارزشی ۲۲ درصد نسبت به مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
وی ادامه داد: از واردات نباید عقب بمانیم، مازندران در کریدور شمال به جنوب قرار دارد و واردات از بنادر شمال مثرد توجه است.
خیریانپور با بیان اینکه ظرفیت صادرات مازندران فراتر از میزان فعلی است، گفت: خیلی از واحدهای ما صادرات دارند ولی این صادرات از گمرکات سایر استانهاست و هیچ اثری برای مازندران ندارد.
وی ادامه داد: گل و گیاه و صیفیجات و شیلات غیر از واحد پاک ثمر، بقیه از گمرک گیلان صادر میشود و اگر کالاهای صادراتی مازندران تنها از گمرکات همین استان صادر شود، در بدبینانهترین شرایط بالغ بر یک میلیارد دلار صادرات این استان خواهد بود.
معاون اقتصادی استان مازندران با اشاره به اینکه صادرات پای مرغ و مرغ قطعهبندی در کنار صادرات مرغ باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: البته دغدغه صادرکننده مرغ در بخش نوسانات بازار، تعهدات ارزی، و انتقال ارز است.
خیریانپور با بیان اینکه گمرک باید پیشخوان باشد؛ از این مجموعه همچنین تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی خواست که پیگیر صادرات کالای مازندران از مبدأ گمرکات این استان باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه به برداشت کیوی نزدیک میشویم، افزود: باید مراقبت شود که کیوی در زمان خودش و بهنگام برداشت شود، چون در غیر اینصورت به صادرات آن لطمه وارد میشود.
در این جلسه، صادرات بندر امیرآباد بهشهر در چهارماه امسال یک میلیون و ۱۲۷ هزار تن بوده که نسبت به مشابه سال گذشته که یک میلیون و ۳۲۱ تن بوده، ۱۷ درصد رشد داشته است.
انتهای پیام/۱۰۰۱/