دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۰

دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند

رئیس جمهور گفت: وقتی منابع به درستی مدیریت شود، شبکه بهداشت و استفاده کنندگان از نظام سلامت رفتارشان را در انطباق با نظام مدیریتی سلامت اصلاح خواهند کرد.

به گزارش آوای خزر، مسعود پزشکیان امروز سه‌شنبه با حضور از پیش اعلام نشده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در دیدار با وزیر و مدیران این وزارتخانه، بر تحول در نظام سلامت کشور تأکید کرد و گفت: برنامه این است که در دولت چهاردهم نظام سلامت متحول شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برای ساماندهی نظام سلامت ابتدا تکلیف منابعی را که طبق قانون باید در اختیار شما قرار گیرد، روشن خواهیم کرد. معتقدم این منابع برای پیشبرد اهداف نظام سلامت کافی است، وقتی مقدار منابع قانونی نظام سلامت مشخص باشد، در آن صورت می‌توانیم لیست خدماتی را که می‌شود برای همه مردم به صورت مساوی و عادلانه ارائه داد، به مجلس و دولت اعلام می‌کنیم و اگر آنها کم و کاستی دیدند، منابع را افزایش خواهند داد تا کمبود‌ها جبران شود. در این صورت انتظارات و توقعات نابجا از نظام سلامت هم وجود نخواهد داشت.

پزشکیان اضافه کرد: با منابعی که در اختیار نظام سلامت است، می‌توان خدمات عادلانه و برابر به همه مردم ارائه داد و اگر کسی خدمات با کیفیت بالاتر خواست، این انتخاب برای او وجود دارد که با پرداخت شخصی هزینه‌ها، مسیر‌های دیگر را برای سلامت خود دنبال کند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه وقتی منابع به درستی مدیریت شود، شبکه بهداشت و استفاده کنندگان از نظام سلامت رفتارشان را در انطباق با نظام مدیریتی سلامت اصلاح خواهند کرد، اظهار داشت: اختیار توزیع منابع در نظام سلامت در دست دولت است و می‌توان با هدایت صحیح منابع به سوی مناطق محروم، کمبود پزشک در این مناطق را جبران کرد.

پزشکیان با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از تجربه سایر کشور‌ها در اجرای نظام ارجاع و ایجاد عدالت در توزیع امکانات و منابع شبکه سلامت گفت: در کشور‌هایی مانند آمریکا به پزشکان اجازه نمی‌دهند که بدون دلیل موجه و منطقی برای بیمار اقدامات تشخیصی و پاراکلینیکی تجویز کنند، ضمن اینکه شبکه‌های بیمه سلامت از پزشکانی که بدون توجه به نقشه پراکنش مطب‌ها و مراکز درمانی، مطب دایر کنند، پشتیبانی بیمه‌ای نمی‌کنند و همین باعث شده است که پزشکان به شکل درست و منطقی در تمام نقاط کشورشان پراکنده شده و در چارچوب شبکه نظام سلامت به ارائه خدمات بپردازند؛ ما هم باید شیوه‌هایی اینچنینی را به کار بگیریم.

در این جلسه وزیر و مدیران وزارت بهداشت توضیحاتی درباره برنامه‌های این وزارتخانه در راستای اجرای نظام ارجاع و سلامت ارائه و پیشنهاد‌هایی برای بهبود روند اجرای آن ارائه کردند.

انتهای پیام/

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار