دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۷۲۴
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۸
یادداشت/

خلیج فارس؛ میراثی جهانی نه یک نام جغرافیایی

خلیج فارس؛ میراثی جهانی نه یک نام جغرافیایی
در روزگاری که احترام به تنوع فرهنگی و حافظه مشترک بشری به عنوان اصل پذیرفته‌شده جهانی مطرح است، تحریف نام تاریخی «خلیج فارس» نه‌تنها اقدامی غیرفرهنگی بلکه تهدیدی علیه میراث تمدنی ملت ایران و جامعه بین‌الملل است.

آوای خزر- مهران حسنی: در شرایطی که جامعه جهانی بر حفاظت از میراث فرهنگی و هویتی ملت‌ها تأکید دارد، انتشار خبر‌هایی درباره تلاش احتمالی رئیس‌جمهور آمریکا برای تغییر نام رسمی و تاریخی خلیج فارس به «خلیج عربی»، نگرانی‌های عمیقی را در بین ایرانیان و علاقه‌مندان به تاریخ و تمدن جهان برانگیخته است.

خلیج فارس فقط یک نام جغرافیایی نیست؛ بلکه نمادی از هویت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ملت ایران است. نامی ریشه‌دار که در هزاران سند تاریخی، کتیبه‌های باستانی، نقشه‌های کهن، متون علمی و ادبیات کلاسیک جهانی به‌عنوان یک نام اصیل ثبت شده است. این عنوان حتی در نقشه‌های رسمی سازمان ملل متحد و یونسکو نیز با همین شکل آمده و از اعتبار حقوقی و جهانی برخوردار است.

دستکاری در این نام نه‌تنها تحریف تاریخ، بلکه بی‌احترامی به حافظه جمعی بشریت است. چنین اقداماتی، در واقع تلاشی برای بهره‌برداری سیاسی از نماد‌های فرهنگی و ژئوپلیتیکی منطقه‌ای است. این رویکرد سطحی و ابزاری به مفاهیم تمدنی، نشانه‌ای از فقدان درک عمیق نسبت به جایگاه فرهنگی ملت‌هاست.

خلیج فارس تنها یک پهنه آبی نیست؛ از تمدن دریایی بندر سیراف تا آیین‌ها و زبان مردم جنوب ایران، از تاریخچه تجارت دریایی تا صنایع دستی مناطق جنوبی کشور، همه با این نام گره خورده‌اند. نهاد‌های بین‌المللی همچنان در اسناد رسمی خود از عنوان Persian Gulf استفاده می‌کنند و هرگونه تغییر نام، نقض آشکار عرف و قوانین بین‌المللی خواهد بود.

نام‌های جغرافیایی از ثبات تاریخی و حقوقی برخوردارند و با اراده سیاسی یا خواست‌های آنی قابل تغییر نیستند. احترام به این نام‌ها، نشانه‌ای از بلوغ سیاسی و پایبندی به ارزش‌های فرهنگی جهانی است.

خلیج فارس، خلیجی است به بلندای تاریخ، که نه فراموش خواهد شد و نه با فشار‌های سیاسی از حافظه ملت ایران و جهانیان زدوده می‌شود. این پهنه آبی، سند زنده‌ای از تمدن دیرپای ایرانیان و میراثی جهانی است.

خلیج فارس؛ خلیج همیشه فارس است، نه بازیچه سیاست‌های لحظه‌ای

دکتر مهران حسنی

دبیر و نایب‌رئیس انجمن گردشگری پایدار سبز مازندران

عضو انجمن متخصصان گردشگری ایران

 انتهای پیام/

 

 

 

 

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار