دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۷۵۸
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۳
مروری بر تاریخ و فرهنگ میاندورود از دل روایت جهانگردان و اسناد تاریخی

کتاب «میاندورود مازندران در سفرنامه‌ها» منتشر شد

کتاب «میاندورود مازندران در سفرنامه‌ها» منتشر شد
 کتاب «میاندورود مازندران در سفرنامه‌ها» با پژوهش و گردآوری رضا عبادی جامخانه و سینا فروزش، نگاهی تحلیلی دارد به روایت‌های تاریخی و جغرافیایی میاندورود در سفرنامه‌های ایرانی و خارجی از دوره صفویه تا عصر پهلوی اول.

به گزارش آوای خزر، کتاب «میاندورود مازندران در سفرنامه‌ها» اثری پژوهشی است که با گردآوری و تحلیل روایت‌های تاریخی، اجتماعی و جغرافیایی ناحیه میاندورود در استان مازندران، از خلال سفرنامه‌های نگاشته‌شده توسط سیاحان داخلی و خارجی از قرون گذشته تا عصر پهلوی، به بررسی جایگاه این منطقه در متون غیررسمی و مشاهدات میدانی پرداخته است.

این کتاب به قلم رضا عبادی جامخانه و سینا فروزش تدوین شده و مشتمل بر پنج فصل است. در فصل نخست، به معرفی سفرنامه‌نویسانی پرداخته شده که در طول تاریخ از مازندران و به‌ویژه میاندورود بازدید کرده‌اند؛ از ناصرخسرو و برادران شرلی گرفته تا رابینو، ژوبر فرانسوی، اورسل بلژیکی، برسفرد لوات و رضاشاه پهلوی.

در فصل دوم، صنعت راه‌سازی مازندران در نگاه سفرنامه‌نویسان و اسناد تاریخی بررسی شده و از توصیف جاده‌های آن در دوره قاجار تا پهلوی اول سخن به میان آمده است. فصل سوم کتاب نیز به رقابت‌های استعماری روس و انگلیس در شمال ایران پرداخته و نقش استراتژیک مازندران را در این میان واکاوی کرده است.

فصل چهارم، به‌طور خاص به میاندورود و شهر‌های تابع آن از نگاه سفرنامه‌نویسان می‌پردازد؛ از جمله مسیر‌های تاریخی و روستا‌های این منطقه، توصیف ساری تا نیکاح، گزارش‌های رابینو و روایت ملکونوف از شرق مازندران.

در فصل پایانی، سفر‌های زیارتی در دیار میاندورود مورد بررسی قرار گرفته و با ذکر آداب و رسوم ویژه مردم منطقه در آیین‌های زیارتی و تحلیل سفر‌های کربلا، نمایی از باور‌ها و ساختار‌های اجتماعی در این سفر‌ها ترسیم شده است.

این کتاب نه‌تنها سندی مفید برای پژوهشگران تاریخ اجتماعی مازندران به‌شمار می‌رود، بلکه برای علاقه‌مندان به تاریخ‌نگاری بومی، سفرنامه‌نویسی، مطالعات فرهنگ عامه و شناخت مناطق کمترپرداخته‌شده کشور نیز اثری ارزشمند به‌حساب می‌آید.

انتهای پیام/

 

 

 

 

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار