دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۷۶۱
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۳
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

فشارخون بالا؛ تهدیدی خاموش برای سلامت قلب و اقتصاد خانواده‌ها

فشارخون بالا؛ تهدیدی خاموش برای سلامت قلب و اقتصاد خانواده‌ها
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: پرفشاری خون با وجود سهولت در تشخیص و درمان، همچنان جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند و نیمی از بیماران از ابتلای خود بی‌خبرند.

به گزارش آوای خزر، دکتر سیده محدثه حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، به مناسبت روز جهانی فشار خون که هر ساله در تاریخ ۲۷ اردیبهشت‌ماه (۱۷ می) برگزار می‌شود، با اشاره به اهمیت شناسایی و کنترل پرفشاری خون اظهار کرد: پرفشاری خون یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی است که با وجود امکان کنترل، در کشور‌های کم‌درآمد و متوسط نه‌تنها موجب افزایش هزینه‌های درمانی می‌شود بلکه سلامت اجتماعی و اقتصادی را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۳ افزود: علیرغم سهولت اندازه‌گیری فشارخون و در دسترس بودن دارو‌های مؤثر، حدود ۱.۲۸ میلیارد نفر از افراد ۳۰ تا ۷۹ سال در جهان دچار فشارخون بالا هستند که ۴۶ درصد از آنها از بیماری خود اطلاع ندارند. همچنین تنها ۴۲ درصد تحت درمان قرار دارند و فقط ۲۱ درصد کنترل مناسب فشارخون دارند.

رئیس مرکز بهداشت استان ادامه داد: براساس پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در سال ۱۴۰۰، بیش از ۳۲ درصد افراد ۱۸ سال به بالا در کشورمان به فشارخون بالا مبتلا هستند. از این تعداد، ۶۱.۵ درصد از بیماری خود اطلاع داشته، ۵۲ درصد از آنها دارو دریافت کرده‌اند و ۴۲ درصد دارای کنترل مطلوب فشارخون بوده‌اند.

دکتر حسینی با تأکید بر ضرورت اصلاح سبک زندگی گفت: روز جهانی فشارخون فرصت مناسبی برای اجرای مداخلات آموزشی و بهداشتی در راستای پیشگیری از عوامل خطرساز مانند مصرف دخانیات، الکل، کم‌تحرکی و تغذیه ناسالم است تا با کنترل فشارخون، سلامت قلب تضمین شود.

وی با اشاره به شعار جهانی و ملی سال ۲۰۲۵ اظهار کرد: شعار امسال همچون سال گذشته «فشارخون خود را دقیق اندازه‌گیری کنید و با کنترل آن، طولانی‌تر زندگی کنید» (Measure your Blood Pressure Accurately, Control it, Live Longer) و شعار ملی «اندازه‌گیری دقیق – کنترل مناسب – عمر طولانی» انتخاب شده است.

 انتهای پیام/

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار