دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۷۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۸
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

سکوت امروز، بحران فردا؛ چالش جمعیت از نگاه معاون دانشگاه علوم پزشکی

سکوت امروز، بحران فردا؛ چالش جمعیت از نگاه معاون دانشگاه علوم پزشکی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با هشدار نسبت به کاهش نرخ باروری و رشد جمعیت سالمند در کشور گفت: اگر امروز نگاه عمیق و تصمیم‌گیری مؤثر نداشته باشیم، فردا با بحران‌های جبران‌ناپذیری در حوزه سلامت و اقتصاد مواجه خواهیم شد.

به گزارش آوای خزر، دکتر سیده محدثه حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در نشست خبری هفته ملی جمعیت که در اردوگاه شهدای دانش‌آموزی بادله برگزار شد، با بیان اینکه جمعیت به یکی از مهم‌ترین چالش‌های ملی تبدیل شده، اظهار داشت: ما با یک بحران عظیم رو‌به‌رو هستیم که باید به عنوان یک دغدغه ملی و میهنی مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به هشدار‌های مکرر مقام معظم رهبری طی سال‌های اخیر درباره پیامد‌های کاهش جمعیت، گفت: رهبری معظم انقلاب بار‌ها این مسئله را یک «اتفاق وحشتناک» توصیف کرده‌اند. اکنون نیز ریاست محترم جمهوری، وزارت بهداشت، استاندار فرهیخته مازندران جناب آقای دکتر یونسی، و همچنین ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جناب آقای دکتر رضایی، مسئله جمعیت را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: کاهش جمعیت و افزایش نرخ سالمندی، تبعات گسترده‌ای برای نظام سلامت، نظام اقتصادی و آینده اجتماعی کشور خواهد داشت. اگر امروز نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم، در آینده با پیامد‌هایی مواجه خواهیم شد که مدیریت آنها بسیار پرهزینه و حتی غیرممکن خواهد بود.

وی با اشاره به اقدامات حوزه بهداشت در حمایت از خانواده‌ها گفت: خدمات مربوط به سلامت باروری و ناباروری از سطح اولیه در خانه‌های بهداشت روستایی تا مراکز جامع سلامت شهری به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. آموزش‌های پیش از بارداری، مراقبت‌های دوران بارداری، خدمات بعد از زایمان، و آموزش‌های حین ازدواج نیز برای زوج‌های جوان در سراسر استان بدون دریافت هزینه انجام می‌گیرد.

دکتر حسینی اضافه کرد: در بحث ناباروری نیز خدمات قابل‌توجهی در مراکز دانشگاهی و دولتی ارائه می‌شود و با رایزنی‌های انجام‌شده با بیمه‌ها، بخش عمده‌ای از هزینه‌های درمانی تا حدود ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تاکنون ۴۲ جلسه تخصصی در قالب کارگروه دانشگاهی با حضور اعضای هیئت‌رئیسه و ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شده که هدف آن هم‌افزایی، برنامه‌ریزی و پیگیری منسجم برای تقویت سیاست‌های جمعیتی در سطح استان است.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، یکی دیگر از خدمات قابل‌توجه، ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به مادران باردار در مراکز بهداشتی منتخب است. همچنین کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار درباره مراقبت‌های جنینی و نوزادی به‌صورت منظم و علمی برگزار می‌شود.

وی در پایان با قدردانی از تلاش‌های بهورزان، ماماها، مراقبین سلامت و پزشکان فعال در حوزه بهداشت گفت: همه ما به عنوان اعضای یک جامعه مسئول و دغدغه‌مند، موظفیم نسبت به این موضوع ملی، نگاهی مسئولانه و عمیق داشته باشیم و برای نجات آینده کشور اقدام کنیم.

انتهای پیام/

 

 

 

 

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار