دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۰۸۹۵
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۷
یک کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از اینکه در سیل سیستان و بلوچستان، تمهیدات لازم قبل از وقوع سیل اندیشیده نشد، گفت: جنوب بلوچستان، بیشترین آسیب را در سیل دیده است؛ به گونه‌ای که در منطقه زرآباد بلوچستان که بخش اعظم موز کشور در آنجا تولید می‌شود و پایتخت موز ایران است ۱۰۰درصد تخریب شده است.
پایتخت به گزارش آوای خزر، محمد رحمانی، کارشناس اقتصادی درباره ابعاد اقتصادی کشاورزی سیل سیستان و بلوچستان و سیاست های کشاورزی اظهار کرد: باریدن ۳۰۰ میلی متر باران در عرض ۴۸ ساعت در سیستان و بلوچستان بود که این حجم باران باعث راه افتادن سیل می‌شود و در سیستان و بلوچستان مسبوق به سابقه نبوده است.

وی گفت: جنوب بلوچستان، بیشترین آسیب را در سیل دیده است؛ به گونه ای که هزار هکتار باغ موز کامل تخریب شده است. زیرساخت ها در این مناطق زیاد تخریب شده است.

رحمانی افزود: قسمت اعظم موز مصرفی کشور در منطقه زرآباد بلوچستان تامین می شود؛ به نحوی که این منطقه را پایتخت موز ایران نام گذاری کرده اند. این باغ ها ۱۰۰درصد تخریب شده اند. محصولات کشاورزی در این سیل آسیب جدی دیده اند.

این کارشناس اقتصادی که شب گذشته در برنامه پایش سخن می‌گفت، با بیان اینکه مردم از این سیل نیز توانسته اند استفاده کنند، گفت: مردم در زمین های کشاورزی که آب جمع شده اند، حصار ایجاد کرده‌اند تا آب بیرون نرود و از این طریق آب کشاورزی خود را تامین کرده‌اند.

وی ادامه داد: هواشناسی سه روز قبل از سیل پیش‌بینی بارش ۶۰ تا ۹۰ میلیمتری را داشت. نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که برخی از سدهای بزرگ سیستان و بلوچستان بیش از ۱۰ سال خشک بوده اند. یکی از علل سیل، این بود که آب منطقه ای سیستان و بلوچستان بر اساس بارش ۵۰ میملیمتری برنامه های خود را چیده بود.

رحمانی گفت: با این حال آب های عبوری از سدها بیش از مقدار ظرفیت آنها بوده است و اگر سدها قبل از سیل نیز خالی می شدند، بازهم مشکلات ایجاد می شد. البته در حالت کلی و با توجه به شرایط خشکسالی سیستان و بلوچستان کسی جرات نمی کند سد را خالی کند. چون ممکن است پیش‌بینی های هواشناسی در واقعیت رخ ندهد و ضرر هنگفتی به منابع آبی وارد شود.

وی افزود: بیشتر تخریب ها در جنوب غرب سیستان بوده است که سد کاریانی در آنجا قرار است مستقر شود. اگر این سد در آن منطقه وجود داشت، این خرابی ها حاصل نمی شد.

این کارشناس اقتصادی کشور گفت: در سیل سیستان و بلوچستان، تمهیدات لازم قبل از وقوع سیل نیز اندیشیده نشد که همین عامل مشکلات سیل را دوچندان کرد.

در ادامه علیرضا کردلو، کارشناس اقتصادی درباره بهره‌وری کشاورزی در کشور نیز گفت: بهره‌وری در کشاورزی، تنها بهره‌وری در تولید محصولات نیست. در بهره وری باید، زنجیره کشاورزی را مد نظر قرار داد.

وی بیان کرد: در کشاورزی تجاری، باید همه زنجیره از تولیدکننده تا مصرف کننده، بهره‌وری بالایی داشته باشند، چون در غیر این صورت، کشاورزی پیشرفت نخواهد کرد.

کردلو ادامه داد: وضعیت کشور در کشاورزی تولید محور، مطلوب ارزیابی می شود. اما رویکرد صحیح در این حوزه، کشاورزی ارزش محور است. یعنی زمانی کشاورزی ارزش دارد که بتوان محصولات آن را فروخت و صادر کرد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کشاورزی رودخانه ای در مقابل کشاورزی قراردادی است، گفت: در کشاورزی رودخانه ای، کشاورز بر اساس تشخیص خود اقدام به کشت محصول می کند اما در کشاورزی قراردادی، خریدار به شما سفارش کشت محصول را می دهد که در این روش کشاورزی بهینه است بهره وری بالایی دارد.

وی افزود: در کشاورزی تجاری، نگاه کشاورز به بازار و تجارت است و مبتنی بر آن کشت محصول را انجام می دهد. برای تغییر رویکرد از کشاورزی سنتی به تجاری، نیاز به یک نهاد واسط داریم تا با شناخت بازار به کشاورز کمک کند چه مصولاتی را کشت کند.

این کارشناس اقتصادی گفت: این واسطه ها مراکز توسعه خدمات کسب و کار هستند که نیروی انسانی آنها ظرفیت سازی شده اند تا این کار را انجام دهند. ما در این زمینه ضعف نیروی انسانی متخصص و کارآمد داریم.

کردلو در پایان افزود: به تازگی در کشور در این خصوص فعالیت هایی در حال انجام است اما هنوز جای کار زیادی احساس می شود. ما نیاز به ظرفیت سازی برای نیروی انسانی در زمینه ایجاد نهادهای واسط برای امر کشاورزی تجاری داریم تا از این طریق به بهره ور شدن کشاورزی سرعت ببخشیم./ ایسنا
 
انتهای پیام/1000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: