دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۶۷۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
یکی از گیاهانی که شاید اضافه کردن آن به رژیم غذایی، می‌تواند فواید فراوانی برای شما داشته باشد، اسفناج است.

به گزارش آوای خزر، به نقل از پایگاه آمریکایی «Eat This, Not That»، یکی از مواد غذایی که شاید شما هم درخصوص خواص آن بسیار شنیده باشید، اسفناج است. چه شما اسفناج را به نوشیدنی «اسموتی» خود اضافه کنید و یا در سالاد بریزید، خوردن آن راهی ساده برای برطرف کردن اهداف و خواصی است که شما با خوردن سبزیجات به دنبال آن هستید.

با این حال این سبزی خوش طعم، خواص دیگری نیز غیر از طعمی که برای ظرف غذای شما به همراه می‌آورد، دارد. این سبزی دارای مواد مغذی گوناگونی است که می‌تواند تأثیرات مهمی را برای سلامتی شما به ارمغان بیاورد.

اگر می‌خواهید زندگی طولانی‌تر و سالم تری داشته باشید، این گزارش را بخوانید تا با فواید پنهان خوردن اسفناج از دیدگاه دانشمندان و پژوهش‌های صورت گرفته آشنا شوید.


۱- کاهش وزن

اگر به سختی لاغر می‌شوید، افزودن کمی اسفناج به رژیم غذایی تان ممکن است مفید باشد. بر اساس یک پژوهش که سال ۲۰۱۴ در مجله علمی «Appetite» به چاپ رسید، در میان گروهی ۳۸ نفره از زنانی که اضافه وزن داشتند، به برخی از آن‌ها نوشیدنی حاوی عصاره اسفناج و به برخی دیگری دارونما داده شد. افرادی که اسفناج مصرف کرده بودند، تا ۹۵ درصد کاهش تمایل به غذا را تجربه کرده و ۴۳ درصد بیشتر از اعضای گروه کنترل (آن‌هایی که به آن‌ها تنها دارونما داده شده بود) در طول این مطالعه وزن کم کردند.


۲- کاهش فشار خون

کاهش فشار خون به میزانی که شما را سلامت‌تر کند، شاید به سادگی اضافه کردن اسفناج به رژیم غذای تان باشد. بر اساس یک پژوهش که در سال ۲۰۱۵ در مجله «Clinical Nutrition Research» (تحقیقات تغذیه بالینی) افرادی که سوپ اسفناج را در طول دوره‌ای ۷ روزه تجربه کردند، موفق شدند سفتی شریانی را کاهش داده و فشار خون سیستولیک خود را پایین آوردند.


۳- کاهش خطر بیماری های قلبی

کاهش فشار خون تنها چیزی نیست که ممکن است اسفناج برای سلامت قلب و عروق شما به ارمغان آورد. بر پایه یک پژوهش که در سال جاری میلادی (۲۰۲۱) در نشریه «European Journal of Epidemiology» (مجله اروپایی اپیدمیولوژی) به چاپ رسیده است، خوردن تنها یک فنجان از سبزیجات برگ دار غنی از نیترات به مانند اسفناج، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری سرخرگ محیطی را تا ۲۶ درصد کاهش دهد؛ همچنانکه می‌تواند خطر حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی را در افراد کاهش دهد. در صورتی که شما می‌خواهید قلب خود را سالم نگه دارید، با بهترین غذا‌هایی که می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهدی، شروع کنید.

۳- پایین آوردن خطر کاهش بینایی

والدین شما ممکن است به شما گفته باشند که هویج برای سلامت چشمان شما مفید است؛ اما شاید این اسفناج باشد که در عملکرد بینایی شما تاثیر داشته باشد. بنا بر پژوهشی که در مجله علمی «Investigative Ophthalmology & Visual Science» (IOVS) منتشر شده، در میان ۳۸۰ زن و مردی که سنینی ما بین ۶۶ تا ۷۸ سال داشتند، آن‌هایی که در بدنشان مقدار کمتری از ماده زاگزانتین (Zeaxanthin) را داشتند، بیشتر در معرض بیماری «تباهی لکه زرد» (یا دژنراسیون ماکولا که شایعترین علت کوری در افراد مسن است) بودند. زاگزانتین یک ماده مغذی است که در اسفناج فراوان است.


۵- کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ

چه شما سابقه فامیلی برای ابتلا به سرطان روده بزرگ را داشته و یا دیگر زمینه‌های ابتلا به آن را داشته باشید، اضافه کردن اسفناج به رژیم غذایی شما ممکن است اثر محافظتی در برابر سرطان روده بزرگ داشته باشد. بر اساس پژوهشی که در «American Journal of Clinical Nutrition» (مجله آمریکایی تغذیه بالینی) به چاپ رسیده است، در میان ۲ هزار و ۴۱۰ افرادی که اطلاعات آن‌ها جمع آوری شده، افرادی در رژیم غذایی شان مصرف بالاتری از «لوتئین» - یک آنتی اکسیدان موجود در اسفناج – را داشته اند، میزان پایین تری از سرطان روده بزرگ را تجریه کرده اند.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: