دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۹۷۸۲
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹
روزنامه اعتماد با توجه به دو حادثه تروریستی اخیر در قندوز و قندهار نوشت:عاملان حادثه قندوز دو هدف را دنبال می‌کردند که اولی مجبور کردن اقلیت‌ها به تبعیت و دیگری وادار ساختن آنها به مهاجرت از محل زندگی‌شان است.

به گزارش آوای خزر، اعتماد نوشت: به‌طور کلی ایجاد ارعاب و ترس در میان اقلیت‌ها هدف بخشی از نیروهای افراطی است که بخشی از این نیروهای افراطی در داخل طالبان هستند و بخشی دیگر بیرون از این گروه و در چارچوب گروه‌هایی نظیر داعش افغانستان فعالیت می‌کنند.

در این میان در حالی که گروه‌هایی مثل داعش افغانستان چنین انفجارهایی را رقم می‌زنند و سبب می‌شوند که مساله امنیت  از دستان طالبان خارج شود، طالبان تمایلی به درگیر شدن با این گروه‌ها ندارد.

واقعیت این است که این عدم تمایل به همکاری نزدیک بخش‌هایی از طالبان با گروه‌های سلفی دیگر بازمی‌گردد و چنانچه طالبان بخواهند با این گروه‌ها برخورد کنند عملا نوعی درگیر تسویه داخلی خواهند شد. ضمن اینکه همین نیروهای افراطی و حتی افراطی‌های آسیای مرکزی که به افغانستان آمده‌اند و در این کشور در چارچوب داعش فعالیت می‌کنند، رهبران‌شان در کابل خانه و زندگی دارند و آزادانه زندگی می‌کنند.

چنین نیست که نیروهای داعش در افغانستان پنهان شده باشند و گروه طالبان مدعی شود که ما جست‌وجو کردیم و آنها را نیافتیم. این رهبران هم در کابل و هم در برخی ایالت‌های شرقی افغانستان حضور دارند و سازماندهی نیروهای افراطی را انجام می‌دهند.نیروهای‌شان نیز با سلاح و مهمات و تشکیلات نظامی در بخش‌هایی از افغانستان حضور دارند و علنا فعالیت می‌کنند. مساله این است که هم رقابت و هم همکاری میان طالبان و این گروه‌ها وجود دارد.

وضعیت افغانستان در آینده نه تنها به سوی ثبات و آرامش میل نخواهد کرد، بلکه آینده بسیار بدتر از شرایط فعلی خواهد بود. ما در حال حاضر در مرحله آغازین آشوب‌ها، ناامنی‌ها و بی‌ثباتی‌ها هستیم. با ناتوانی و بی‌میلی طالبان به مقابله با انفجارها و عوامل آن هم وضعیت در این حوزه بدتر خواهد شد و هم باید منتظر موج جدیدی از مهاجران باشیم.

گروهی تصور می‌کنند تعداد کسانی که خواستار مهاجرت به ایران هستند از همین ده‌ها هزارنفر که اکنون پشت مرزها هستند بیشتر نخواهد شد، اما روند تشدید تنش‌های درونی در افغانستان، مطمئنا تعداد متقاضیان مهاجرت به ایران را چندین برابر خواهد کرد.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: