دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۳۸۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۳
اختلال در حواس بویایی و چشایی از ابتدای شیوع ویروس کرونا به عنوان یکی از علائم احتمالی بیماری کووید ۱۹ گزارش شده بود.

آوای خزر/ از بویایی‌پریشی به عنوان یکی از علائم تازه شناخته‌شده بیماری کووید ۱۹ یاد می‌شود. به گفته دانشمندان بریتانیایی حداقل ۲۵۰ هزار فرد بزرگسال یا کودک پس از ابتلا به ویروس کرونا از بویایی‌پریشی (Parosmia) رنج برده‌اند. مبتلایان به بویایی‌پریشی برای خوردن و نوشیدن با مشکل روبه‌رو می‌شوند؛ زیرا آب آشامیدنی برایشان بوی تخم‌مرغ گندیده می‌دهد و هنگام مصرف مواد خوراکی بوی مدفوع یا گندیدگی حس می‌کنند.

بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که کودکان به طور خاص در جریان موج جدید ابتلا به سویه‌های جدید ویروس کرونا به بویایی‌پریشی مبتلا شده اند. تاکنون تصور می‌شد کودکان اشتهای خود را از دست داده‌اند یا در برابر غذاها سخت‌گیری می‌کنند؛ اما این امر باعث می شود کودکان تمایلی به مصرف مواد خوراکی و غذا خوردن نداشته باشند.

دانشمندان بر این باور هستند که مصرف موادی مثل ماکارونی یا موز که به طور طبیعی مزه کمتری دارند، احتمالا برای افراد مبتلا به بویایی‌پریشی دشواری کمتری دارد. این در حالی است که موادی مانند پیاز، سیر، گوشت پخته و قهوه که به طور طبیعی بو و مزه تندتری دارند می‌توانند برای فرد مبتلا به بویایی‌پریشی تهوع‌آور باشند.

بنا به گزارش‌ها برخی از کودکان بر اثر بویایی‌پریشی با کاهش وزن روبه‌رو شدند. در موارد حاد بویایی‌پریشی نیز مواردی از بستری شدن کودکان بر اثر کم‌آبی بدن گزارش شده است.

پزشکان برای مقابله با تاثیر مخرب بویایی‌پریشی بر سلامت کودکان به والدین توصیه می‌کنند که به دلایل کودکان برای پرهیز از آشامیدن و غذا خوردن توجه نشان دهند. به گفته آن ها کشف آن دسته از مواد خوراکی که کودکان مشکل کمتری در مصرف آن دارند، می‌تواند راهگشا باشد.

به گفته دانشمندان تمرین حس بویایی با دست کم چهار بوی طبیعی متفاوت (مانند بوی لیمو، گل سرخ، قهوه و دمنوش اکالیپتوس) حداقل دو بار در روز می‌تواند به بهبود تدریجی بویایی‌پریشی کمک کند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: