دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۷۶۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۳
خیارشور از جمله چاشنی‌های خوش‌طعم و لذیذ است و نگهداری خیارشور در منزل به مدت طولانی، با رعایت کردن نکاتی مانند مقدار نمک لازم، مقدار سرکه و ... امکان‌پذیر است.
بهترین روش نگهداری خیارشور برای جلوگیری از کپک زدن
 
آوای خزر: خیارشور، یکی از چاشنی‌ها و طعم‌دهنده‌های عالی در انواع سالاد، غذا و انواع ساندویچ سرد و گرم است. این چاشنی خوش‌طعم طرفداران زیادی داشته و تقریبا می‌توان گفت کسی نیست که طعم و مزه آن را نپسندد. اما به دلیل علاقه زیاد کودکان به خیارشور، بهتر است آن را به صورت خانگی تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید. معمولا کپک زدن خیارشور خانگی یکی از مشکلاتی است که اکثر افراد برای تهیه خیارشور با آن روبه‌رو هستند؛ شما با رعایت کردن نکات مهمی مانند کنترل نمک و سرکه مورد نیاز، قادر خواهید بود خیارشور را به مدت طولانی بدون کپک‌زدگی نگهداری کنید. در ادامه این مطلب، با بهترین روش نگهداری خیارشور در منزل با ما همراه باشید.
 

بهترین روش نگهداری خیارشور در منزل

خیارشور باید در شرایط مناسبی نگهداری شود تاکپک نزند. بهترین روش برای نگهداری از خیارشور این است که در تمام مدت استفاده، آن را در جای خنک نگه دارید؛ سعی کنید تا حد امکان آن را در یخچال نگهداری کنید تا از ورود هرگونه آلودگی به داخل خیارشور جلوگیری شده و خیار شور سلامت و حالت تردی خود را حفظ کند. اما اگر قرار است خیارشور بیرون از یخچال نگهداری شود، باید هرچه سریع‌تر آن را مصرف کنید. 

 

نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور

برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی، نکات زیر را در نظر بگیرید:

۱. استفاده از آب جوشیده

در مراحل تهیه خیارشور حتما از آب جوشیده در تهیه خیارشورها استفاده کنید. همچنین سعی کنید خیارها و سبزی‌های معطر را پس از شستن، کاملا خشک کنید؛ وجود آب نجوشیده (همان آب شیر) در شورها و ترشی‌ها، باعث ایجاد کپک خواهد شد. 

۲. جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف

بهتر است دور ظرف خیارشور خود را به‌گونه‌ای محکم ببندید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف شود؛ زیرا اگر هوا وارد ظرف شیشه‌ای یا دبه خیارشور شما شود، به زودی کپک می‌زند. 

 

بهترین روش نگهداری خیارشور برای جلوگیری از کپک زدن

 

 ۳. مقدار سرکه خیارشور

سرکه‌ای که برای تهیه خیارشور استفاده می‌شود، باید صاف و زلال باشد. با توجه به روش‌های مختلف برای تهیه خیارشور، مقدار سرکه استفاده شده در آن متفاوت بوده و حتی ممکن است خیارشور بدون سرکه درست کنید؛ اما به صورت کلی مقدار سرکه خیارشور به این صورت است که شما به ازای هر ۱۴ لیوان آب به ۱ لیوان سرکه نیاز خواهید داشت. وجود سرکه در خیارشور باعث ماندگاری بالاتر آن خواهد شد.

 ۴. مقدار نمک خیارشور

در تهیه خیارشور، به ازای هر لیتر آب جوشیده، باید ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده شود؛ البته سعی کنید در مراحل تهیه خیارشور، همواره مقدار نمک آن را بچشید و اگر به نمک بیشتری احتیاج بود، حتما به ظرف خیارشور خود اضافه کنید. استفاده از مقدار مناسبی از نمک در تهیه خیارشورها، علاوه بر طعم مناسب آن، باعث بالا رفتن ماندگاری خیارشور می‌شود.

۵. نسبت آب به نمک در خیارشور

بهترین روش برای تعیین صحیح نسبت نمک به آب در خیارشور، استفاده از روش زیر است.
  1. آب‌نمک خیارشور را در یک ظرف جداگانه درست کنید.
  2. سپس یک عدد تخم مرغ را خوب شسته و درون ظرف حاوی آب‌نمک، بیاندازید.
  3. اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت، مقدار نمک خیارشور شما کم است؛ اگر تخم مرغ روی سطح آب ظرف قرار گرفت، مقدار نمک زیاد است و اگر تخم وسط محلول شناور شد، نمک کاملا اندازه است و می‌توانید که مطمئن شوید که طعم خیارشور شما عالی خواهد شد.

نکته: برای ترد شدن خیارشور، چند عدد نخود خام به ظرف خیارشور خود اضافه کنید.

 

نگهداری خیارشور در منزل

 

نکاتی برای تهیه خیارشور

  1. مدت زمان آماده شدن خیارشور، بستگی به دمای هوای اطراف ظرف دارد؛ بنابراین هرچه دمای هوا گرم‌تر باشد، خیارشور هم زودتر آماده خواهد شد.
  2. دمای آب و سرکه‌‌ای که روی خیارشور ریخته می‌شود نیز مهم است؛ برای این منظور باید از آب گرم استفاده شود، به گونه‌ای که گرمای آب را بتوانید با سر انگشتان خود حس کنید.
  3. برای عطر بهتر و همچنین جلوگیری از فاسد شدن خیارشور، می‌توانید چند عدد پوست لیموترش نیز به ظرف خیارشور اضافه کنید. 
  4. در ته ظرف خیارشور، برگ مو قرار دهید تا بوی سیر را از بین برده و به آن طعم مطبوعی دهد.
  5. می‌توانید در وسط خیارها، به وسیله چاقو یک برش کوچک ایجاد کرده تا داخل خیارها پوک نشود.
  6. برای تهیه خیارشور، بهتر است از خیارهای ترد و ریز استفاده شود.
  7. برای تهیه خیارشور سعی کنید حتما از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید تا هم از کپک زدن جلوگیری کند و هم ایمن‌تر باشد.

 

سخن آخر

همان‌طور که در این مطلب آموزش داده شد، نگهداری خیارشور در منزل با رعایت نکاتی مانند نسبت نمک به آب و میزان سرکه، به راحتی امکان‌پذیر است. توصیه می‌کنیم با تهیه خیارشور در منزل، از خواص خیارشور برای سلامت بدن بهره‌مند شوید؛ چراکه کنسروهای خیارشور در بازار حاوی میزان زیادی نیترات و مواد نگهدارنده هستند که نه‌تنها خاصیتی برای سلامتی ندارند، بلکه برای بدن نیز مضر هستند.

 شما چه راهکارهایی می‌شناسید که با رعایت کردن آن‌ها، می‌توان به مدت طولانی‌تری خیارشور را نگهداری و مصرف کرد؟ تجربیات و نظرات ارزشمند خود را با ما و سایر کاربران آوای خزر در میان بگذارید.

 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
0
0
ممنون از مطالب خوبتون.
من طبق دستورالعمل سایت شما خیارشور درست میکنم.و خیارشور رو حتما توی شیشه درست میکنم.وقتی خیارها و بقیه مواد رو توی شیشه ریختم،درش رو میبندم و شیشه ها رو توی یه دیگ آب جوش می ذارم و یه چن دیقه ای می ذارم جوش بخوره.اینجوری هوای اضافی داخل شیشه خارج میشه و در شیشه محکم بسته میشه.و این کار باعث میشه ماندگاری خیارشور بیشتر بشه.
یه نکته دیگه اینکه،نمک رو مستقیم به شیشه اضافه نمیکنم.محلول آب و نمک رو آماده میکنم و رو شعله می ذارم که خوب بجوشه .بعدش به شیشه اضافه میکنم
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها