دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴
مسئول دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه مازندران خبر داد:
مسئول دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه مازندران با اشاره به 5757 مورد مسمویت در سال گذشته گفت:از این تعداد حدود 60 درصد از مسمومیت ها در استان مازندران، مسمومیت دارویی است.

به گزارش آوای خزر، دکتر مینا امینی، مسئول دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه مازندران شعار امسال هفته پیشگیری از مسمومیت را «با افزایش آگاهی مانع مسمومیت دارویی شویم» دانست و اظهارکرد: هرساله از اول تا هفتم آبان ماه به نام هفته پیشگیری از مسمومیت نامگذاری شده است که هدف آن آموزش نحوه پیشگیری، درمان و کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت است.
وی به 5757 مورد مسمویت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از این تعداد حدود 60 درصد از مسمومیت ها در استان مازندران، مسمومیت دارویی است.
مسئول دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه مازندران با بیان اینکه در سال های گذشته نیز، بیش از 70 درصد مسمومیت ها دارویی بوده است، افزود: الکل 5.4 درصد، متادون 5 درصد، اپیوم 5 درصد، قرص برنج 3.6 درصد، غذایی 3.6 درصد، سموم کشاورزی 3 درصد، مرگ موش 2 درصد، شوینده ها 1.30، حشره کش ها1.3درصد و گیاهان سمی با 0.03 درصد به ترتیب بالاترین میزان مسمومیت ها در استان می باشند.
دکتر امینی به مسمومیت با قرص برنج نیز اشاره کرد و گفت: قرص برنج جزو کشنده ترین مسمومیت ها محسوب می شود که با اطلاع رسانی و سیاستگذاری های مناسب وزارت بهداشت بازرسی های متعددی از عطاری ها و سایر اماکن به منظور عدم توزیع آن انجام شده است .
وی افزود: نوع دیگری از قرص برنج موجود در کشور که جهت مصارف خانگی دردسترس می باشد، حاوی سیر، کلرور سدیم ، تالک و نشاسته است.
مسئول دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه مازندران  با بیان اینکه کودکان و سالمندان بیشتر در معرض عوارض مسمومیت قرار دارند، تاکید کرد: بر اساس آمار در سال گذشته  35 درصد از مردان و 65 درصد از زنان دچار مسمومیت شدند که بیشترین شیوع در سن بالای 12 سال است.
دکتر امینی با تاکید بر عدم مصرف دارو بدون نسخه پزشک، بیان کرد: بیماران باید اطلاعات داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهند زیرا مصرف همزمان برخی داروها احتمال مسمومیت را افزایش می دهند.
وی همچنین بر عدم مصرف بیش از حد داروها تاکید کرد و افزود: مصرف بیش از حد برخی از داروها مانند داروهای قلبی (احتمال خونریزی ، آسیب به قلب و عروق و ...) عوارض جبران ناپذیری دارند بنابراین بیماران باید به این مسئله توجه جدی داشته باشند.
مسئول دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه مازندران شهروندان برای دریافت اطلاعات دارویی و سموم با شماره 190 و 1490 داخلی 3 تماس بگیرند، گفت: این مرکز به صورت رایگان از ساعات 7:30 الی 10 شب آماده پاسخگویی به سوالات هموطنان می باشد.
انتهای پیام/1000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار