دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۶۸۱
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۴
صبح امروز انجام شد
بازدید مدیرکل بانوان مازندران از
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری مازندران از مزرعه توت‌فرنگی ارگانیک در بهنمیر که توسط یک خانم اداره می‌شود و سلامت محصولات آن مورد تایید قرار گرفته است، بازدید کرد.

به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، سمیه قاسمی طوسی و هیات همراه، صبح امروز از سایت الگویی محصول سالم توت‌فرنگی که با مشارکت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری و سازمان جهاد کشاورزی مازندران(مدیریت ترویج) در روستای «هلی باغ» بهنمیر بابلسر در حال فعالیت است، بازدید کردند.

این سایت در زمینی به وسعت 2 هزار متر قرار دارد که توسط یک خانم اداره می شود، در جریان سیل اخیر در مازندران مزرعه این بهره‌بردار دچار خسارت شد و امسال نتوانست محصول خود را آنطور که برنامه ریزی کرده بود به بازار فروش برساند.

اداره ترویج جهاد کشاورزی بهنمیر نقش مهمی در ترغیب بهره‌برداران به کشت محصولات سالم دارد، اما این کار بیشتر مورد رغبت بانوان قرار گرفته است، علاوه بر روستای هلی باغ، روستای عزیزک بهنمیر نیز بانوان علاقمندی دارد که به مشاغل خرد روستایی روی آورده اند که یک بخش مهم آن به تولید محصولات کشاورزی سالم اختصاص دارد.(داروهای گیاهی، تولید خیار، توت فرنگی، نیشکر، خیار، قارچ و ...)

***

فاطمه یساری کارشناس مسئول امور بانوان جهاد کشاورزی می گوید: سال گذشته محصول ارگانیک گوجه فرنگی و خیار تولیدی در همین مزرعه(هلی باغ) بهنمیر، در آزمایشگاه مرجع خاتم تهران مورد ارزیابی قرار گرفت که خوشبختانه تاییده استاندارد را دریافت کرد.

خانمها علاقمندی زیادی به این کار دارند؛ هم سفره غذایی خود را تامین می کنند و هم نسل بهره‌برداران آینده را تشکیل می‌دهند

خانم حاجی‌زاده دیگر کارشناس جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: این فعالیتها از محل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی انجام می شود، استقبال خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

افزایش عملکرد محصول در واحد سطح، کاهش سموم و سلامت محصولات از این طریق حاصل شده است.

برای صندوقهایی که سال نخست فعالیت خود را می گذرانند؛ کلاسهای آموزشی برگزار شده است. خانمها تعصب خاصی روی سلامت محصول دارند و از اینرو خیلی راغب به شرکت در کلاسها هستند.

سحر پورقاسم رئیس اداره ترویج جهاد کشاورزی بهنمیر گفت: نخستین پروانه بهره برداری برای کشت سالم را به یک خانم اعطا کردیم که شایسته آن بود.

برای کشت های متنوع، پروانه بهره‌برداری تهیه شده است. صندوقهای خرد زنان روستایی فرصت مناسبی است که زنان روستایی توانمندی خود را به اثبات برسانند و در اقتصاد خانواده مشارکت کنند.

بهنمیر ظرفیت کشت های متنوعی را دارد و تاکنون نیز در تولید دو محصول نیشکر و توت فرنگی شاخص بوده است.

در اواخر سال گذشته و سال جاری، در بهنمیر 4 مرحله شاهد سیل و خسارت بودیم. برخی از مزارع ما بویژه توت فرنگی خسارت دیدند که از مسئولان می خواهیم زمینه دریافت تسهیلات کم بهره را برای این مزارع فراهم کنند.

***

محمد امان‌زاده معاون فنی جهاد کشاورزی بابلسر نیز در سخنانی اظهار داشت: 42 درصد از مردم بابلسر از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند، حدود 45 درصد از بهره‌برداران، خانم هستند و بیشتر به فعالیت در تولیدات لوکس، صنایع تبدیلی و صنایع غذایی رغبت دارند چون صبر و حوصله فراوانی را می طلبد.

یکی از شاخصهای فعالیت بانوان در باغداری است، در حال حاضر 27 درصد از مدیریت مستقیم باغات حوزه شهرستان بابلسر با بانوان است.

در این شهرستان 50 نوع محصول تولید می شود که شاخص آن توت فرنگی و نیشکر است.

***

به گزارش آوای خزر، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران پیش از بازدید از مزرعه کشت سالم توت فرنگی در روستای هلی باغ بهنمیر، در جمع مسئولان مربوطه این طرح در بهنمیر، اظهار کرد: مازندران یک استان کشاورزی است و نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد بنابراین باید از طرح‌های کشاورزی در این استان حمایت کنیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران با بیان اینکه یکی از طرح‌های کشاورزی مورد حمایت، کشت محصول سالم است، افزود: محصولات طبیعی و ارگانیک در جهان طرفداران خاصی دارد، این محصولات غیر از اینکه از سلامت برخوردارند، ماندگاری خوبی دارند و در کشور ما نیز رغبت به سمت تولید و خرید این محصولات جای خود را پیدا کرده است.

قاسمی‌طوسی با اشاره به محدودیتهای اعتباری که امور بانوان و خانواده استانداری با آن روبه‌رو است، اظهار کرد: در سال گذشته با اعتباراتی که داشتیم سعی کردیم تا جایی که وظیفه بوده است به آنها عمل کنیم و برای سال جدید نیز سعی داریم که بتوانیم از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به نقش غیرقابل انکار محصولات سالم در سلامت جسمی افراد، بیان کرد: امسال رویکرد خوبی را دولت در نظر گرفت است تا به محصولاتی که سالم کشت می شوند و مورد تایید سازمانهای مربوطه باشند، استاندارد تشویقی اعطا کند، این تصمیم می تواند مشوق خوبی برای تولید محصولات ارگانیک باشد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران، همچنین با اشاره به اینکه کشاورزان برای بهبود و توسعه کسب و کار کشاورزی خود نیاز به تسهیلات دارند، خواستار تسهیلگری از سوی بانکهای عامل برای اشتغال های خرد روستایی شد.

قاسمی‌طوسی گفت: نقش مهم زنان روستایی در اقتصاد خانواده مشهود است، آنها همپای مردان و حتی جلوتر و بهتر از آنها به کار و تلاش می پردازند، تولید محصولات سالم و ارگانیک از آن دست فعالیتهایی است که نیاز به صبر و حوصله و ظرافت دارد، از اینرو زنان برای این کار بهتر از مردان وارد شده اند و نتیجه گرفته‌اند.

وی از همکاری جهاد کشاورزی و معاونت بهداشتی استان و مسئولان مربوطه در شهرستان‌ها و بخشداریها برای اینکه طرح‌های توانمندسازی زنان در بخش کشاورزی با رویکرد اشتغال‌محور، اقتصادمحور و مهمتر از همه، سلامت‌محور انجام شود، قدردانی کرد.

انتهای پیام/ 1354

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار