دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۴۲
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۴
کمپوت زردآلو نوعی دسر و میان وعده خوشمزه است که در صورت تهیه آن به صورت خانگی می‌توانید محصولی لذیذ را بدون مواد نگه دارنده در اختیار داشته باشید.
کمپوت زردآلو (طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه + خواص کمپوت زردآلو)

کمپوت زرد آلو یکی از لذیذ ترین کمپوت‌هاست که از ترکیب آب، شکر و زردآلوی رسیده و سالم تهیه می‌شود. کمپوت زردآلو به صورت آماده در بازار موجود است، ولی محصولات فرآوری شده معمولا دارای نگهدارنده‌ها و افزودنی‌های شیمیایی هستند که می‌توانند سلامتی را به خطر اندازند؛ بنابراین بهتر است این کمپوت را در منزل درست کرده و با اطمینان خاطر مورد استفاده قرار دهید. ما در این مطلب قصد داریم روش تهیه کمپوت زردآلو را به صورت کاملا اصولی و مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.


طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه

مواد لازم 
زردآلوی رسیده و سالم 2 کیلوگرم
شکر 1-1.5 کیلوگرم
آب 3 لیتر

دستور تهیه
  1. زردآلو‌ را شسته، از وسط به دو نیم تقسیم کنید و هسته آن‌ها را خارج کنید.

    کمپوت زردآلو

  2. آب و شکر را در قابلمه‌ای ریخته و روی متوسط حرارت قرار دهید، صبر کنید تا شربت به جوش آید و شکر در آب حل شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
  3. شیشه‌ها را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۲۲۵ درجه فارنهایت (۱۰۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا استریل شوند.

    کمپوت زردآلو

  4. شیشه‌ها را پس از استریل شدن با استفاده از یک انبر از فر خارج کنید، سپس تکه‌های زردآلو را در شیشه‌های داغ بریزید.

    طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه

  5. شربتی که قبلا تهیه کردید روی زردآلوی موجود در شیشه‌ها بریزید تا کاملا روی زردآلو‌ها با شربت پوشیده شود. 

    طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه

  6. بهتر است ابتدا شیشه‌ها را تا نیمه با شربت پر کنید تا شیشه و شربت همدما شوند، سپس شیشه‌ها را از شربت پر کنید طوریکه ۱ تا ۱/۵ سانتیمتر از سر شیشه خالی بماند (این نکته خیلی مهم است، چون پر کردن شیشه‌ها از شربت به صورت لب به لب، مانع از مهر و موم شدن درب شیشه‌ها پس از کنسرو شدن خواهد شد).

    کمپوت زردآلو در شیشه

  7. پس از پر کردن شیشه‌ها با شربت، درب آن‌ها را محکم ببندید و در حمام آب قرار دهید.
  8. به منظور درست کردن حمام آب، به یک قابلمه بزرگ و یک پایه فلزی نیاز دارید که شیشه‌ها روی آن قرار گیرند و مستقیما با کف قابلمه در تماس نباشند. در صورت عدم دسترسی به پایه فلزی، می‌توانید کف قابلمه را با لایه‌ای از پارچه یا حوله نخی به ضخامت ۲ الی ۳ سانتیمتر بپوشانید، سپس شیشه‌ها را روی آن بچینید و قابلمه را با آب پر کنید طوریکه سطح آب به ۲ الی ۳ سانتیمتر زیر درب شیشه‌ها برسد.

    کمپوت زردآلو

  9. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا آب موجود در آن به جوش آید.
  10. وقتی آب موجود در قابلمه به نقطه جوش رسید، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا کمپوت زردآلو آماده شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
  11. شیشه‌ها را به دقت با استفاده از یک انبر از قابلمه خارج کنید، روی آن‌ها را با یک پتو بپوشانید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند. پوشاندن شیشه‌ها با پتو باعث می‌شود شیشه‌ها به آهستگی خنک شوند. علاوه بر این، این نوع پوشاندن به فرآیند مهر و موم شدن درب شیشه‌ها نیز کمک می‌کند.
  12. پس از اینکه شیشه‌ها کاملا خنک شدند، اگر درب شیشه‌ها مهر و موم نشده بود فرایند حمام آب (کنسرو کردن) را دوباره تکرار کنید. در صورت عدم تکرار فرایند کنسرو کردن، باید کمپوت زردآلو را در یخچال نگهداری کنید، چون در صورت نگهداری آن در خارج از یخچال، کمپوت کپک زده و خراب می‌شود.
  13. در صورتی که فرایند کنسرو کردن کمپوت زردآلو به درستی انجام شده و درب شیشه‌ها کاملا مهر و موم شود، می‌توانید کمپوت را به مدت طولانی در کابینت و خارج از یخچال نگهداری کرده و در موقع لزوم مورد استفاده قرار دهید.
نکته: میزان شکر مورد استفاده برای تهیه کمپوت زردآلو بسته به میزان شیرینی میوه و ذائقه شما می‌تواند بین ۱ تا ۱/۵ کیلوگرم متفاوت باشد.

کمپوت زردآلو
خواص کمپوت زردآلو

خاصیت علت  
جلوگیری از سرطان و پیری وجود کارتنوئید‌ها
جلوگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی و سکته وجود بتاکاروتن و لیکوپن
تقویت بینایی چشم و جلوگیری از آب مروارید وجود بتاکاروتن
تنظیم قند خون و کاهش کلسترول وجود فیبر محلول در آب
جلوگیری از یبوست و بیماری‌های روده ای وجود فیبر
رفع بواسیر وجود فیبر
هضم غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارش وجود فیبر


کمپوت زردآلو و دستگاه گوارش حساس

زردآلو حاوی مقادیر بالایی فیبر است که حرارت دادن آن نه تنها باعث از بین رفتن این ترکیبات مغذی نمی‌شود بلکه باعث جذب بیشتر آن توسط بدن خواهد شد. به همین دلیل افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند، کمپوت زردآلو را بهتر از زردآلوی تازه تحمل کرده و از فیبر موجود در آن راحت‌تر استفاده می‌کنند.


سخن آخر

کمپوت زردآلو نیز مانند دیگر فرآورده های این میوه لذیذ مانند قیسی زردآلو، رب زردآلو و ... بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. زردآلو دارای خواص زیادیست و کمپوت آن نیز علی رغم حرارت دیدن، عاری از خاصیت نخواهد بود. تنها مشکل اصلی کمپوت زردآلوی خانگی، قند اضافه آن است که با کاهش میزان شکر می‌توانید آن را کنترل کنید. در پایان، شما می‌توانید دیدگاه‌ها و سوالاتتان را از طریق بخش "ارسال نظر" با مخاطبان آوای خزر درمیان بگذارید.
 
برچسب ها: کمپوت
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار